Prospect

Dalvin Cook (RB, Florida State), NFL Draft 2017

Dalvin Cook

RB, Florida State

Uppdaterad: 2017-04-23 21:23

Genomsnittligt betyg: 88

Vikt: 96 kg
Längd: 181 cmMattias omdöme (88): En helt annan typ av spelare än till exempel Fournette. Explosiv atlet med ett riktigt studs i steget som byter riktning och accelerar på nolltid. Väldigt tålmodig stil utan att kliva utanför hur det är uppritat. Kommer aldrig bli en riktig köttare men han har verkligen ingenting emot att springa rätt in i kontakten och låta benen spinna om det är vad som krävs. Ibland kör han faktiskt över en och annan försvarare. Kan ändå springa framgångsrikt på insidan tack vare en lysande blick för spelet och ett bra tålamod. Har elit-speed för att runda hörnet och forcera fram en dålig vinkel från DB:s och passera för de stora spelen. Använder sin stiff arm bra och är svår att ta ned med en armtackling. Gillar Cook, men det är mer en fråga om vad man vill ha.

Lasses omdöme (91): Cook har dominerat i Seminoles sen han tog över efter Devonte Freeman. Framförallt snabb, explosiv och med riktigt snabba fötter. Hittar hål som ingen annan ser och accelererar igenom dem med bra fart. Inte överdrivet stor men tillräckligt för att klara av sitt spel på nästa nivå utan större problem. Hans snabba fötter i kombination med hans fart gör honom väldigt svårfångad men även bra på att ta yard efter kontakt. Läskigt effektivt juke move i trånga lägen tar honom ofta ur problemen. Bra hållning och springer framlutad, ser ut som en naturlig RB. Är inte störst men fortfarande tuff nog, kommer dock inte spela som Power Back i NFL. Har kanske bäst händer av alla RB’s i draften och springer sina routes exemplariskt, skulle säker kunna spela slot i NFL. Hans stor problem är hans bollsäkerhet, enkla fumbles och ibland har han tappat bollen redan innan kontakt. Saknar även styrkan för att trycka in den på mållinjen.

Magnus omdöme (90): Den mest kompletta running backen i denna draft. Väldigt snabb med en bra blick för vart han har bäst chans att skapa bra spel. Bra balans och starka fötter som kan trycka ifrån i alla lägen. Kan grinda på insidan för kortare yards och är ett hot på utsidan för större spel, bra blandning mellan bell cow och homerun. Kan på egen hand skapa väldigt mycket och ta över matcher. Är explosiv och stark med en ständigt driv i benen, har skarpa cuts där han behåller sin fart. Har kvicka fötter och rörlig överkropp som får motstådare att missa, även i väldigt hög fart. Attackerar alltid sina löpvägar och är nästan omöjlig att stoppa om försvararen inte får kroppen bakom. Väldigt bra med yta framför sig och bra på att sätta sig i de lägena. Vänder bra åt bägge hållen och skapar 3-4 extra yards tack vare att han är svår fångad. Är en utomordentlig receiver både när han är utplacerad och från backfield, med bra händer och förmåga att skapa separation. Ett hot på längre distans i passningsspelet och han hittar bollen i luften. Missmatch möjlighet. Gör anfallet mer dynamiskt. Fysisk i pass protection och går in ordentligt mot vem som helst. Saknar tyngden för att trycka sig igenom vilket ger en del noll/negativa spel om motståndarna får fast honom direkt. Haft en del fumbles.

Richards omdöme (88): Snabb, både kvick på små ytor och galet snabb på öppet fält. Fantastisk acceleration, går från noll till hundra på sekunder. Exploderar ur sina cuts. Har rappa fötter som smattrar i gräset. Kreativ med bollen i händerna, alltid ett hot att bryta igenom linjen och hittar även de minsta hålen. Tålmodig och lurig för att locka linebackers till fel plats för att sen utnyttja det hål som uppstår. Bra alternativ i passningsspelet, bättre som mottagare än blocker. Tycker han ibland har lite dålig känsla för spelare runt om sig, kan fastna i leran med många spelare runt sig. Skulle vilja se honom lite mer fysisk, men det är inte hans stil. Försöker skaka sig förbi snarare än att springa över någon, men det kan ibland kosta honom några yards. Vissa problem med fumbles vilket oroar.

Daniels omdöme (85): Aningen liten men tuff som gjort allt för Florida State. Duktig i pass protection och blockering.
Bra i springspel upp i mitten och vid mållinjen. Mycket bra tålamod, kan vänta på att blockeringar hinner utveckla sig.
Användes även mycket i pass-spelet som receiver eller när han sökte sig ut för screen-passningar.
En komplett spelare som kan ha storleken mot sig men borde bli en bra startande RB i NFL.

Nyheter

To Top