Prospect

Joe Mixon (RB, Oklahoma), NFL Draft 2017

Joe Mixon

RB, Oklahoma

Uppdaterad: 2017-03-14 22:12

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 103 kg
Längd: 185 cm
Röda flaggor: Misshandlade en kvinna på campus. Taskig attityd utanför plan enligt många. Inte inbjuden till NFL-combine

Mattias omdöme (88): Har en väldigt spännande kombination av explosivitet (quick twitch/suddeness) balans och power. En väldigt bra passmottagande RB med rätt utvecklade route running-skills. Skakar ofta av sig tacklare och använder sin stiff arm för att ta extra yards. Är en av draftens halaste bollbärare med bra blick och tajming i sina cuts. Avslutar oftast spelen med att försöka springa igenom kontakten. Ur ett spelarperspektiv så nästan gynnade det honom att vara avstängd ett år på grund av mindre slitage.

Jag ser en spelare som är i stort sett hela paketet på planen, men med ett gäng allvarliga röda flaggor vid sidan av den. Mitt betyg är baserat på hans spel, han kommer inte draftas lika högt som han kunde gjort om han varit vettig i skallen. Samtidigt kan jag inte tänka mig att han faller alldeles för länge. Det beror på om han lyckas övertyga lagen om att han är ångerfull och på allvar försöker sona för sina brott.

Lasses omdöme (80): En hel näva med röda flaggor utanför planen och hans karaktär är hans största fiende. Väldigt explosiv och kvick och läser spelet bra. Bra balans och kroppshållning men kan komma lite lägre. Fina cuts och kan ändra riktning blixtsnabbt. Bra i passpelet både i slot och på screens. Bra tålamod, ibland lite för mkt vilket leder till tappade yards. Stark efter kontakt, har egentligen allt för att bli en stjärna i NFL , men vem plockar honom med tanke på hans problem utanför planen?

Richards omdöme (77): Går inte att bortse alla bekymmer på sidan av planen. Annars är han en väldigt bra spelare med naturlig förmåga att bli riktigt bra. Är bra på allting, kan springa bollen effektivt på in- och utsidan, kan fånga bollen bra och matcha upp bra mot linebackers samt passblockerar på en tillräckligt bra nivå. Är tålmodig, men kan ibland vara för tveksam vilket då straffar sig. Tar lite felaktiga beslut ibland, men är inte så erfaren heller. Kan han hålla sig i styr? Det är frågan.

Nyheter

To Top