Prospect

Derek Barnett (Edge, Tennessee), NFL Draft 2017

Derek Barnett

Edge, Tennessee

Uppdaterad: 2017-04-16 09:30

Genomsnittligt betyg: 85

Vikt: 120 kg
Längd: 190 cmMattias omdöme (91): Först amatchen jag såg var mot Florida med LT David Sharpe. Relativt osynlig i nästan tre kvartar innan han slog till med ett par stora spel i rad. Spelar med en väldigt låg tyngdpunkt, men skulle ändå önskat att han påverkat matchen mer tidigare. Extremt bra när han kommer på utsidan, går ned djupt i full balans och är nästintill omöjlig att stoppa utan att få en flagga. Gör ett riktigt bra med sina händer och med att simma förbi sin motståndare. Skulle inte säga att han är unikt explosiv, det är snarare hans balans som gör honom så svår att handskas med. Jag tycker han påminner mycket om Brandon Graham i Eagles. Mot Nebraska var han en plåga, vann nästan varje spel, skulle vilja se samma energi hela tiden. Är en rätt stout run defender, men klart bäst i pass rush.

Lasses omdöme (87): Dominerat på linjen i Tennessee sen sitt första år och är kanske den edge rushern som varit mest produktiv i college i denna draft. Väldigt fin teknik av styrka, snabbhet och handarbetet. Tuff i sina tacklingar och är inte rädd att gå fullt in i tacklingarna. Effektiv både som pass rusher och mot spring och är även bättre än snittet när det kommer till att falla i zon emot pass. Kan vara lite seg av LOS och aningen trög i sidled med inte allt för snabba fötter. Skulle eventuellt funka som OLB i ett 3-4 system.

Magnus omdöme (84): Varit väldigt produktiv under sina tre år på college och då är det ändå mycket av det han gör som inte syns i statistiken. 4-3 DE eller 3-4 OLB. Är alltid ett hot när han är på planen och han har många bortkastade bollar och dåliga beslut på sitt samvete. Är kraftfull i allt han gör, vid snap, när han trycker sig bort från motståndarna med snabba och starka händer. Naturlig pass rusher på utsidan där han sätter tryck på tacklen vid varje pass snap. Däremot inte ofta han tar sig förbi på insidan. Spelar med hög energinivå och är intensiv. Kan falla ned och spela cover, är rätt smidig baklänges, har mjuka höfter, rörligheten och kvickheten som behövs vid riktningsförändringarna. Har bra push när han attackerar och bra timing vid tacklingar. Mot springspelet är han okej när han får attackera sina gaps eller komma från baksidan. Blir flyttad på vid PoA och har en del problem att ta sig från blockarna. Lite mer längd hade inte skadat, ser kortare ut. Ser lite pluffsig ut, finns fett att dra bort och muskler att lägga till. Är ibland feltimad vid snap vilket leder till flaggor och att han blir ”off”.

Richards omdöme (85): Fruktansvärt effektiv spelare som spottat upp galna siffror (42 TFL och 32 sacks på 36 matcher). Kan vinna på utsidan med sin fart, bend och snabba första steg. Kommer in lågt och placerar händerna väldigt bra, visar också stundtals en farlig explosivitet. Extremt bra motor och uthållighet, full fart hela matchen. Kan behöva slipa på tekniker för att lyckas komma in på insidan och vara mer aktiv när han slåss med händerna. Är stor och ser stark ut, men blir bortplockad alldeles för lätt mot spring. Är odisciplinerad, ger upp sitt gap hela tiden även i självklara springsituationer genom att rusha. Tveksamma instinkter och förståelse för situationsfotboll. Inte kvick att byta riktning, suspekt mot cutbacks och svårt att sätta tacklingar på öppen bara. En riktigt bra passrusher som har en del att slipa på för att bli en komplett spelare, men mycket potential.

Daniels omdöme (76): Jag gillar inte mycket av det jag ser från Barnett. Bortsett från några riktiga highlights-spel per match så är det en uppvisning i tveksamma beslut och långsamma aktioner. Ser nästan omotiverad ut stundtals. Tror inte Barnett kommer rosa marknaden i NFL.

Nyheter

To Top