Prospect

DeShone Kizer (QB, Notre Dame), NFL Draft 2017

DeShone Kizer #14 från Notre Dame Fighting Irish. Foto av: Lisa Blumenfeld/Getty Images.

DeShone Kizer

QB, Notre Dame

Uppdaterad: 2017-04-10 21:34

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 104 kg
Längd: 194 cm
Röda flaggor: Bara startat två år. Inte några jätteimponerande stats.

Mattias omdöme (80): Stor och ståtlig i fickan samt väldigt atletisk. Kvick release för en stor spelare. Många designade QB-runs. Hade en tuff dag med sin accuracy mot Michigan State när hålen blev mindre. Rätt bra i fickan, känner pressen. Kan säkert springa lite på nästa nivå med sin storlek. Lite upp och ned med sin accuracy, bra men inte spektakulär armstyrka. Vision och förmåga att identifiera coverage pre snap är tveksam. Han gör en del ganska häftiga grejer och verkar inte haft ett bra lag omkring sig, men han är själv rätt ojämn. Missar öppna receivers t.ex. Visst har han intressanta fysiska kvaliteter och en känsla för fickan. Men känns tidigt i första. Tycker han på många sätt liknar Colin Kapernick.

Lasses omdöme (82): Fortfarande ung och mer talang än färdig produkt. I en riktigt svag säsong för Notre Dame var det ändå Kizer som stack ut. Har egentligen alla redskap som behövs för att bli en bra QB i NFL. Bra armstyrka i kombination med fin bollplacering. Läser planen bra och är lugn i fickan även under press. Ingen springande QB men har inga problem att göra det om han inte hittar något ner i planen. Fysiskt är han redo för NFL men han behöver fortsätta slipa på i stort sett allt för att nå upp till en högre lägsta nivå. Hans vinnarskalle har ifrågasatts. Måste även minimera felbesluten och kan se lite klumpig ut i sitt fotarbete, man bör gå att coachas.

Magnus omdöme (83): He looks the part, som man säger, välväxt, atletisk, med pondus och en kraftfull arm. En rätt imponerande 2015 följdes av en mindre imponerande 2016, delvis på grund av att omgivningen i Notre Dame hade en sämre säsong. Kizer är stark i kroppen, starka ben och kan ta sig ur skrynklig med lätta fötter. Har en bra arm och kan spridar bollen över hela planen utan problem. Kastar med kraft, ibland lite väl mycket kraft, och kan pressa in den i tighta utrymmen. Är rörlig och lugn i fickan, med tålamod och mod rör han sig på små utrymmen för att skapa bra läge för pass. Kan ta en smäll för att få göra ett kast. Är ibland rätt off target med sin bollplaceringoch missar en hel del enkla kast, främst för att han kastar för högt eller hårt. Har haft en del drops att skylla på, men ofta har bollplaceringen på dessa kast varit svag. Har en fin djup boll. Låser ibland in sig på en måltavla och ser inte andra som är soprena. Är skicklig som runner och undviker smällar med hjälp av vickningar och tempoväxlingar. Kizer har ett högt tak om han får ordning på sin bollplacering och lite mer rutin.

Daniels omdöme (75): Jag har svårt att hitta särskilt mycket att tycka om med Kizer. Han behärskar det mesta men inget tillräckligt bra för att funka i NFL. Går igenom sina passningsalternativ bra men tar ofta dåliga beslut. De enda besluten han gör riktigt bra är när han behåller bollen och springer. Bra precision på enklare passningar. Tar stora risker med relativt liten uppsida. Jag har ärligt talat svårt att se en längre NFL-karriär för Kizer.

Nyheter

To Top