Prospect

Deshaun Watson (QB, Clemson), NFL Draft 2017

Deshaun Watson och Clemson Tigers vann college-mästerskapen tidigare i våras. Foto av: Streeter Lecka/Getty Images.

Deshaun Watson

QB, Clemson

Uppdaterad: 2017-04-10 21:32

Genomsnittligt betyg: 84

Vikt: 94 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Tog sin examen på tre år, så uppenbarligen en smart och ambitiös kille.
Röda flaggor: Drog sin ACL 2014, axelskada november 2016.

Mattias omdöme (87): Atletisk med hyfsad storlek. Mycket slants och back shoulder, inte några särskilt avancerade reads. Identifierar 1-on-1 och kastar oavsett coverage. Accurate för det mesta. Mycket bra touch på sina fade routes. Det man saknar är att se honom gå igenom sina progressions, läsa försvaret, ta ett beslut och bara självsäkert dra iväg en passning. Älskar när han kommer utanför fickan på olika level-koncept men vad gör han i ett rytm-system när hans första receiver inte finns där. Många missade kast mot Georgia Tech dock. Många overthrows på sina långa kast. En hel del grejer får man aldrig se, men det betyder inte nödvändigtvis att han inte kan det. Watson har mycket talang men hans spel är spretigt och det är många saker som man inte vet om han kan klara på en hög nivå. Som bäst i slutet av säsongen.

Lasses omdöme (79): Hade en suverän säsong 2014 och följde upp det med en betyligt mer ojämn säsong 2015. Allt som funkade bra 2014 funkade mindre bra 2015 då försvaren anpassade sig. Watson är en ledare med bra karakär och vinnarskalle med två raka finaler i College och gillad av sina lagkamrater. Rörlig, tuff och farligmed fötterna i springspelet både planerat och när fickan kolappsar. Inte elit men helt okej styrka i armen och klarar alla de tuffa kasten bra men sprider för många bollar långt ifrån där de ska vara i kombination med direkt dumma kast som leder till interceptions. Just nu är Watson en stjärna i college som måste bli mer NFL redo och lära sig att jobba under center och styra en huddle. Har även en del tekniskt att jobba med, framförallt i fotarbetet. Avslutade starkt med vinst mot Alabama. Kommer inte få de ytorna eller bryta tacklingar på samma sett i springspelet i NFL som college.

Magnus omdöme (85): Watson är lite svårplacerad. När han är som bäst är han en vinnare som spelar med hög koncentration, bra kvalitet och mod, när han är sitt sämre jag är det mer okoncentrerat och han sprider bollar samt tar sämre beslut i högre omfattning. Men förmågan att höja sig efter motståndet är imponerande, det har han visat under de senaste två årens slutspel. Han är en ledare som växer med uppgiften och får med sig sitt lag. Har en okej armstyrka, får bra tryck i sina kast och är träffsäker både ur fickan och när han rullar ut. Kastar med anticipation och leder receviern från försvararen. Har en snabb kaströrelse och är bra på att läsa vartifrån tryck kommer. Gör en del misstag där han inte ser försvarare eller missar måltavlan med kastet, kastat 30 interceptions senaste två åren. Är atletisk och rörlig, bra på att se utvägar när han blir pressad i fickan, är ett hot med benen även om snabbheten inte är mördande. Är i tunnaste laget för att spela på samma sätt i NFL och kommer behöva tid att ställa om spelstilen till en mer försiktig. Tror han kan bli den där franchise-QBn, men behöver få utvecklas i sin egen takt.

Daniels omdöme (85): Många har stora förhoppningar på Watson efter hans framgångar i college-karriären som slutade med en seger i nationella mästerskapet.
Watson har ett stort register och är ett hot på många sätt, men är alldeles för rå i dagsläget för att kunna lyckas i NFL.
Han är farlig i springspelet och har bra tajming på slants och avsiktliga passningar bakom sina receivers, men är ofta för oprecis.
Många misstag på enkla korta passningar som man måste vara 100%-ig på i NFL. Har bra uppfattning i passningsfickan.
Kan bli en vassare version av Tyrod Taylor med rätt coachning i ett par år.

Nyheter

To Top