Chiefs

Så ska Chiefs vinna AFC West

AFC West är troligen den mest jämna divisionen i NFL. Vidöppen. Det finns fyra lag som alla har en legitim chans att ta sig vidare till slutspel. Nu får du veta varför Kansas City Chiefs enkelt plockar hem divisionstiteln och en stämplad biljett till slutspelet!

Eric Berry och Marcus Peters. Ligans bästa safety och cornerback i samma trupp. Det är inte en enkel uppgift att passa bollen mot Chiefs. Släng då också in en fullt frisk Justin Houston, som hade 22 sacks senaste säsongen han var helt skadefri. Det här är ett obarmhärtigt försvar, som visst tillåter en del yards men som tvingar fram en mängd turnovers. Förra året toppade de listan med 33 turnovers, 2015 var de två med 29. Det är ingen tillfällighet att Chiefs aggressiva och skrämmande försvar vinner matcher åt dem.

Förra året vann Chiefs varenda match inom divisionen. 6-0. Två av matcherna blev onödigt jämna och de tvingades vinna mot Chargers och Broncos på övertid. De övriga fyra matcherna promenerade de hem utan större bekymmer. Broncos “fruktade” försvar tillät totalt 63 poäng, Raiders “dominanta” anfall gjorde bara 23 poäng – på två matcher. Chiefs är otroligt svåra att slå på hemmaplan, där ett rött hav av världens mest högljudda fans stöttar dem. Räkna med att det blir svårt för rivalerna i AFC West att spräcka Chiefs vinnarsträcka.

Den stora hjälten i KC är tränaren Andy Reid. Han är så överlägsen sina kollegor inom divisionen att det är skrattretande. Gång på gång visar han att han och hans team av koordinatorer är ett gäng kliv bättre. Reid har gjort underverk med anfallet, trots att han bara har två riktiga stjärnor i truppen – TE Travis Kelce och WR Tyreek Hill. Ni som ger Alex Smith skit har rätt i att han är en medelmåttig QB, ni som försvarar honom har rätt i att Andy Reid får honom att se ut som Tom Brady.

Det sägs att grymma försvar vinner i februari. Kombinera Chiefs defensiva dominans med ett kompetent anfall och en högklassig tränare. Resultatet är inte svårt att sia om, det blir ett fjärde slutspel för Andy Reid och hans rödklädda kamrater.

Nyheter

To Top