Prospect

Leonard Fournette (RB, LSU), NFL Draft 2017

Leonard Fournette

RB, LSU

Uppdaterad: 2017-04-10 21:32

Genomsnittligt betyg: 90

Vikt: 104 kg
Längd: 186 cm
Meriter: Varit den stora stjärnan ända sen High School

Mattias omdöme (89): Större typ av running back som kör över folk och har snabbheten för att gå hela vägen om hålet är där. Straffar försvarare och kan vara en riktig bulldozer. Han är ingen Bell/Johnson men LSU läckte ofta ut honom på olika passmönster för enklare pass-spel. Imponerar med sin balans och studsar oftast av den första tacklaren. Har också en förmåga att göra sig ?skinny? och pressa sig igenom små springor.

Fournette är som bäst när han får attackera utan så mycket krusiduller och är definitivt inte en spelare som ska dansa runt och byta riktning allt för mycket. Han gör ett mycket bra jobb att följa och reagera på sin block och välja väg utan att slösa tid eller energi. Behöver du en short yardage-back som gör mest nytta mellan sina tackles och bör gå nord-syd så fårt han kan är Fournette din kille. Gör för det mesta en mycket bra jobb i blockering. Sällan negativa spel och pressar ofta fram en yard mer än vad blockeringen ger honom. Springer mer tålamod och bra vision. Stilmässigt påminner han en del om Adrian Peterson, använder till och med samma typ av ?high step? till och från.

Lasses omdöme (93): Stor, tung och stark som en oxe i sitt springspel. Är inte rädd att springa rakt över sina motståndare när det krävs. Lätt att rabla det positiva, förutom sin kraft är han explosiv, snabb med bra acceleration, fin blick för vart han ska ta vägen och en elegant cut. Fournette nöter ner försvare med sin brutal löpstil och och bör funka bra i både zon och manblockering. Bra händer trots att man inte såg han fånga boll allt för ofta i LSU. Fournette har varit hajpad som nästa Adrian Peterson redan sen High School och har hittills klarat av pressen. Det enda negativa jag kan komma är hans hållbarhet. Med en så tuff spelstil kommer hans kropp att slitas snabbt. Har haft problem med skador i college.

Magnus omdöme (91): Ett fysiskt freak. Stor, stark, snabb och jäkligt elak. Starka ben, explosiv, accelererar snabbt och en bra balans i fart. Starka armar som delar ut kraftfulla stiffarms. När Leonard Fournette är som allra bäst är han som Super Mario när han tagit stjärnan, han springer rakt in i motståndarna som bara studsar av honom. Springer men en tuffhet och aggressivitet, delar nästan ut lika många tacklingar som han får. När han fått upp farten är han nästan omöjlig att stoppa, det gäller att tackla lågt och dra tag i benen. Han straffar försvar som inte kan stå emot styrkan och snabbheten men har haft problem mot lag som matchar honon ( T.ex 66 yards på 36 försök mot Alabama, 1,8 yards per försök). Har förmågan att på egenhand nöta ned motstånd och suga musten ur ett försvar. Gör sin omgivning bättre genom att skapa ytor för andra och täcka upp för brister, vilket varit tydligt i LSU med en begränsad QB. Han tvingar försvar att fylla boxen för ges han ytor förvandlar han dem till stora spel. Har en bra blick för spelet och har alltid koll på vart han ska ta vägen och varifrån motståndare kommer. Väldigt bra i pass protection där han läser spelet bra och plockar upp rätt kille. Har fysiken att stå emot vem som helst. Har bra förmåga som receiver men har inte använts speciellt mycket i LSU. Har en krävande spelstil vilket gör att han tar mycket stryk och drar på sig en del skador. Kommer få svårare att dominera med sin fysik i NFL, blir en omställning.

Richards omdöme (91): Prototypisk kropp för positionen. Springer över spelare, sänker sin axel och vinner alltid extra yards. Svårstoppad, tar sig igenom armtacklingar. Visar upp en grym balans. Är explosiv, accelererar fort och har snabba fötter. Hittar hål i försvaret och kan skapa egna luckor genom bl.a. kroppsfinter. Har farten att sällan bli ifattsprungen. Kan fånga bollen tillräckligt bra, fick inte göra det så mycket i LSU. Behöver slipa på sina routes. Hade en bra linje framför sig som ofta skapade gigantiska hål, hade det svårt mot Bama 2016 när han inte fick några luckor. Passar bäst i ett power schema från I-formation. Viss oro kring hans skadehistorik om han kan fortsätta bära samma last i NFL.

Daniels omdöme (86): En riktig stridsvagn som har en otrolig acceleration och använder den för att klämma sig igenom hål i den offensiva linjen.
Fournette blir väldigt beroende av att få luckorna precis där det är planerat och väntar inte ofta på att något ska utveckla sig. Är det stängt har han svårt att se andra alternativ.
När han prickar hålet är det i regel med ett stort antal yards som följd eftersom han kommer igenom med en våldsam kraft.
Bra även i korta situationer eftersom det är svårt att stoppa honom utan att han får med sig åtminstone ett par yards.
Stark i passblockering. Kan användas även för att ta emot kortare passningar.
I rätt system blir Fournette en spelare att räkna med i NFL utan tvekan, en potentiell stjärna.

Nyheter

To Top