Prospect

Nathan Peterman (QB, Pittsburgh), NFL Draft 2017

Nathan Peterman #4 i Pittsburgh Panthers. Foto av: Streeter Lecka/Getty Images.

Nathan Peterman

QB, Pittsburgh

Uppdaterad: 2017-04-10 21:32

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 105 kg
Längd: 188 cm
Röda flaggor: Tennessee 2012-2014 men lyckades inte ta platsen.

Mattias omdöme (74): Tekniskt slipad och manövrerar fickan med lätta fötter och fingret på avtryckaren. Beslutsam och placeringssäker med en hyfsad arm. Inget fysiskt under men kan defintivt springa för några first downs. Första intrycket är att han påminner lite om Kirk Cousins. Bra känsla för pressen och tar bra beslut. Är kanske mer av en gama manager men har en del stora spel i sig. Skulle kanske vilja se lite mer touch på hans boundary-passningar och långa kast. Ledde Pitt till en vinst mot Clemson på bortaplan med fem touchdowns.

Lasses omdöme (75): Peterman har varit stark för Pitt både i år och 2015 när han kom in som starter. Har ändå flugit under radarn, men efter Senior Bowl har allt mer fått upp ögonen för honom. Kollar man bara film på Peterman så är det ingen wow-effekt direkt, sticker inte ut och har en del att jobba med och känns mest trygg och pålitlig. Men förutom en del tekniska tillkortakommanden så är han precis vad många letar efter. Trygg och säker i fickan och får inte panik när pressen kommer, mogen i sitt beslutfattande och värderar vad han har att jobba med på ett fint sätt. Känns väldigt mobil i fickan både när det kommer till att springa med bollen, väljer oftast ett annat alternativ, och att undvika en blitz. Missar sin tänkta måltavla lite väl ofta och är aningen liten. Har i grunden en bra arm och det känns som han ändå har vad som krävs för att kunna utvecklas till en starter, betydligt mer gott än ont.

Magnus omdöme (73): En lugn och atletisk QB som med smidighet och lätta fötter rör sig väldigt bra i fickan och undviker tryck.Håller upp huvudet och ser ut att ha koll på läget. Skapar sig tid. Rullar gärna ut på högerkanten och kastar bra i fart. Säljer spel bra och bidrar till bra run och PA, är inte själv oäven när han springer med bollen. Har en quick release och bra tryck i armen, men brister/ojämn en del i träffsäkerhet, speciellt utanför numren och på djupa bollar. Saknar ideala storleken. Har utvecklats mycket sedan han kom från Tennessee och har 47 Touchdowns mot 15 INT på 26 starter hos Pitt.

Daniels omdöme (83): Jag gillar verkligen det jag ser från Peterman. Han behärskar alla sorters passningar och har mycket bra precision på samtliga. Ser ut att kunna gå igenom sina passningsalternativ och leverar för det mesta passningen till det bästa alternativet även när han har en försvarare i full fart på väg mot sig. Rör sig bra i passningsfickan och tar bra beslut om när han ska ge sig iväg själv till fots. Har inte sett hur Peterman beter sig pre snap men löser han det så är han mogen att starta i NFL relativt omgående.

Nyheter

To Top