Prospect

Myles Garrett (Edge, Texas A&M), NFL Draft 2017

(Photo by Stacy Revere/Getty Images)

Myles Garrett

Edge, Texas A&M

Uppdaterad: 2017-04-10 21:28

Genomsnittligt betyg: 94

Vikt: 118 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (95): Våldsamt explosiv spelare med förmågan att överföra sin imponerande kvickhet till kraft och istället köra över sin tackle när han inte kan runda honom. Behöver bara 1-2 steg innan han är uppe i full fart och känslan är att han kommer hitta på något speciellt inför nästan varje spel. Gör ett mycket bra jobb med att komma djupt ned i ?kurvan? och med att justera sin rush till linjespelarens reaktion. Garrett är en av de mest dominanta spelare jag studerat. Finns det några frågetecken är det att han kan bli lite passiv när han inte vinner tidigt. Även mycket bra run defender som alltid har bra koll på sina omgivningar. Garrett har egentligen allt man kan önska från ett toppval i draften, däribland unik atletisk förmåga och dokumenterad produktion.

Lasses omdöme (92): Har egentligen legat i topp på listan sen starten av säsongen hos de flesta och gör det fortfarande. Superatlet med rätt storlek och längd som med en vansinnig explosivitetet tar sig förbi sin tackle på utsidan, insidan och rakt igenom. Har producerat sen sitt första år 2014 och inte visat några större dippar. Bara hans första tre steg med hans styrka i benen är värda att kolla på. Har ibland lite tufft att anpassa sig när hans första move inte funkar. Även lite för klen för att hålla emot springspelet i NFL.

Magnus omdöme (94): Tippas gå först i draften och det är enkelt att se varför. Han är explosiv, stark, snabb och ett atletiskt råämne. Dessutom läser han spelet väldigt bra. Garrett är svår att stoppa och det är oavsett om han ställs mot en, två eller tre spelare. Har förmågan att göra omgivningen bättre bara genom sin närvaro. Är en väldigt skicklig pass rusher utan att vara nära sitt tak. Slår sin motståndare med sina fysiska egenskaper, framförallt med övertaget han får genom kraften och snabbheten i de första stegen. Med explosivitet, snabbhet och bend på utsidan, men kraft via bull rush och men smidighet och finess på insidan. Kan ibland se löjligt överlägsen ut när han spelar på topp, explosivitet och snabba fötter som gör att motståndarna inte hänger med. Är bra när han faller ned i passförsvar, har rörligheten och snabbheten att hamna rätt och täcka yta. Bra tacklare på öppet fält. Är inte som bäst mot springspel, speciellt inte när det kommer mot honom, men har starka händer att trycka bort blockar och få penetration för att göra spel bakom linjen. Passar som 4-3 DE och 3-4 OLB, men kanske kommer mest till sin rätt som OLB då han får utnyttja sin explosivitet och snabbhet mer.

Richards omdöme (95): Fantastisk atlet. Explosiv trots en rejäl kropp, imponerande bend. Ser nästan ut som att han är helt parallell med marken. Har flera tekniker när han rushar quarterbacks och är stabil mot springspelet. Vet hur han ska placera sina händer och visar bra instinkter när han läser spelet. Varit riktigt bra varje år på college och ändå haft en stadig utvecklingskurva uppåt. Inga som helst problem utanför planen – inga bråk, inget Twitter. I nivå med JJ Watt i seriositet. Är bara 21 år när säsongen kickar igång, lång och lovande karriär väntas.

Daniels omdöme (95): Ett fysiskt fenomen med en sällsynt kombination av styrka, snabbhet och spänst. Har dock en del att slipa på i tekniken när det gäller att ta sig förbi sin linjeman och undvika att fastna. När han fastnar har han sällan några motmedel. Extremt vass när han rushar på utsidan, skulle säkerligen fungera utmärkt som outside linebacker i ett 3-4 försvar. Har helt klart potential att bli en av ligans mest dominanta pass rushers.

Nyheter

To Top