Prospect

Mitch Trubisky (QB, North Carolina), NFL Draft 2017

Mitch Trubisky #10 i North Carolina Tar Heels. Foto av: Streeter Lecka/Getty Images.

Mitch Trubisky

QB, North Carolina

Uppdaterad: 2017-04-10 21:33

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 100 kg
Längd: 190 cm
Röda flaggor: Bara egentligen startat ett år i college.

Mattias omdöme (79): Kanske draftens bästa och mest naturliga passare. Har en mycket bra arm och är konsekvent väldigt placeringssäker med sina passningar. Tillräckligt atletisk och bra på att behålla balansen och räta upp ordentligt när han lämnat fickan. Elefanten i rummet är den allvarliga frågan om erfarenhet. Har bara startat ett år i college och det är en stor varningsklocka. Tycker dock att Trubisky visar på ett lugn och en tajming. För det mesta har han en bra förståelse för hur han ska utnyttja försvarets svagheter. Riktigt hal i fickan, svår att få ned och har en förmåga att förlänga och hitta stora spel. Imponerande dag mot FSU men betydligt tuffare mot Stanford då han både missade ett par öppna kast och blev lurad av försvarets coverage för två INTs. Men han gör ändå ett stort antal svåra kast nedåt plan mot tajt coverage varje match. Även om Trubisky har en hel del att gilla så är ju känslan att defensiva koordinatorer i NFL kommer slicka sig om läpparna om han startar tidigt.

Lasses omdöme (82): Har pratats en hel del om att Trubisky bara har ett års rutin som starter i college och det är självklart lite för kort tid för att vara idealiskt. Framförallt då han inte har rutinen men även för att veta om förra säsongen var nått man kan räkna med under flera års tid. Men, jag tycker också det läggs lite för mycket vikt kring det just nu. Kolla på Cam Newton som hade en säsong under bältet när han valdes som nummer ett. Trubisky har varit lysande i North Carolina i år med 30 TD’s och bara 6 interceptions. Han kastar en riktigt fin djup boll och klarar av alla typer av kasst som krävs. Han ser även spelet bra och läser försvaret snyggt före snap och är inte rädd att korrigera. Både fysiken och armstyrkan är NFL redo men har haft det enkelt i ett spreadsystem där chansen att lyckas är större för en kasstsäker QB.

Magnus omdöme (86): Endast ett år som starter, det kommer vi få höra till leda, men det var ett bra år och han känns väldigt naturlig. Hade nästan 70% completions och 8,4 yards/attempt, 30 TD och 6 INT. Välbyggd, atletisk med en bra kombination av tyngd och rörlighet. Är bra på att känna av pressen och med små rörelser hålla sig undan. När han lämnar fickan är han duktig på att hålla blicken uppe, det gör att han ser fria mottagare och dessutom tvingar försvaret att vänta med att attackera tills han passerat Los. Är duktig på att springa med bollen och tar en hel del yards, 300 under gångna säsongen. Har en bra beslutsförmåga och gör inte många misstag. Har en stark arm, kan dra iväg bollen med kraft, touch och träffsäkerhet både kortare och på längre pass. Har en bra djupledsboll, men har missat en del ”givna” TDs på grund av för korta kast. Har en snabb release och får oftast kroppen bakom kasten tack vare ett fint fotarbete. Är bra utanför fickan och kan göra spel när han rullar ut både till höger och vänster. Låser sitt mål lite väl tidigt och ser inte vad som händer runt, det ger försvarare chansen att kliva in och bryta spelet. Längden ses som ett minus, liksom orutinen. Hade nog varit bra om han stannat ett på på UNC för de han behöver erfarenhet.

Daniels omdöme (76): Bra arm och nturlig fin kaströrelse. Dåligt fotarbete leder dock till stundtals dålig precision, särskilt på längre passningar där han inte riktigt hinner kliva in i kastet ordentligt. Springer bra med bollen. Bra precision på kort och medeldistans. Håller ofta i bollen fär länge när spelen bryter ihop istället för att kasta iväg den. Oerfarenheten lyser igenom vilket gör att jag tror att Trubisky behöver mogna ett tag innan han är redo att starta i NFL.

Nyheter

To Top