Prospect

Jamal Adams (S, LSU), NFL Draft 2017

(Photo by Michael Chang/Getty Images)

Jamal Adams

S, LSU

Uppdaterad: 2017-04-25 17:40

Genomsnittligt betyg: 92

Vikt: 97 kg
Längd: 185 cm




Meriter: Son till före detta NFL RB:en George Adams

Mattias omdöme (88): Fysisk spelare med snabb koppling mellan öga och kropp. Kan bli lite överaggressiv både med sina vinklar och för att sätta den stora tacklingen. Kommer fort downhill när han bestämt sig. Saknar knappast självförtroende och spelar med mycket energi. Det är som att han bubblar över efter varje spel och måste klappa händerna eller hoppa upp och ned. Samma intensitet syns i hans spel. Är relativt mångsidig på så sätt att han trivs nere i boxen, gärna spelar stora ytor bak och kan ställa upp i man-man-försvar. Det är väldigt få tveksamheter i Adams spel och han har en naturlig spelförståelse, som han säkert byggt på med filmjobb, som är hans största styrka. Orädd tonsättare för ditt försvar. Exceptionell ledare om man ska tro alla rykten. Kan vara perfekt eller kanske inte alls vad du letar efter. Som en Earl Thomas-typ med räckvidd är han nog inte unik.

Lasses omdöme (94): Smart spelare och en sann ledare bak i planen. Finns alltid nära bollen och får in riktigt fina ?open field? tacklingar mycket tack vare sina atletiska fördelar och långa armar. Är som bäst nära line of scrimage mot springspelet. Läser hur spelet ska utveckla sig snabbt och agerar lika snabbt. Spelar safe emot pass och är bättre i zon än man-man. Saknar toppfarten och är lite tveksam i 50/50 bollarna och skulle behöva lite snabbare fötter mot pass.

Magnus omdöme (91): Ett explosivt kraftpaket med attityd och långa armar. Bra fysik, bra instinkter. Kan spela nära linjen, spela djupt, kan spela man mot man.Adams gör sin omgivning bättre och kan användas på så många olika sätt. Har tunga tacklingar, får oftast armarna runt och kroppen bakom. Läser spelet väldigt bra och är blixtsnabbt i sina reaktioner. Många screens som han är framme samtidigt som bollen och dödar spelet. En underskattad sida är hur bra han är i special teams. En ledare som leder med spelet och rösten. Har inte de naturliga händerna och kan ibland vara lite kantig. Som bäst när han får spela mot bollen.

Richards omdöme (95): Upp över öronen förälskad i Adams. Kan göra allting. Bra räckvidd i coverage för att spela ensam där bak, fysiskt och säker tacklare för att kliva in i boxen. Erbjuder enorm flexibilitet för en defensiv tränare i att använda honom på alla möjliga tänkbara sätt. Tekniskt säker i allt han gör. Sätter tonen i ett försvar med sitt spel, sin tävlingsinstinkt och fantastiska energi. Är en naturlig ledare. Kommer kliva in och bidra direkt.

Daniels omdöme (93): Stark, hård typ som skulle passa ypperligt i en Kam Chancellor – roll i NFL. Spelar tufft och litar på sina instinkter vilket vid enstaka tillfällen får honom att göra rejäla misstag. Mycket bra mot springspelet, hittar bra tacklingsvägar genom hög trafik. Lite svagare mot passpelet, men ser ut att ha snabbheten som krävs för att bli coachad till en väldigt bra strong safety i NFL.

Nyheter

To Top