Chargers

De bästa valen under fredag natt

Det är såklart omöjligt att bedöma värdet på draftval dagen efter de gjorts, vi har ju ingen aning om hur deras karriärer ser ut framöver. Men även om det ibland kan verka relativt meningslöst är det minst lika roligt att diskutera. Vi kikar på några av de val som hör till de absolut bästa under draftens andra dag.

Forrest Lamp till LA Chargers
Chargers fortsatte att investera i sin offensiv och valde G Forrest Lamp på plats #38. Han var den högst rankade spelaren kvar på många brädor och flera experter räknade med att han skulle gå någonstans i mitten av första rundan. De får en framtida guard som liknats vid Zach Martin och som stärker lagets största svaghet.

Chidobe Awuzie till Dallas Cowboys
Dallas Cowboys kunde knappt tro sin tur när CB Chidobe Awuzie, en av draftens bästa cornerbacks, satt kvar på brädan långt ner i runda två. Deras secondary slaktades under free agency men har nu fått in en spelare som kommer fylla åtminstone ett par skor utan problem. Dessutom föranleddes valet av nattens höjdpunkt, nämligen när Drew Pearson gick in och väckte liv, och förakt, i hela Philadelphia.

Obi Melifonwu till Oakland Raiders
S Obi Melifonwu blev medias egna gullegris när följde upp en imponerande Senior Bowl med att dominera på combine. All denna fysiska talang är lovande även om han inte fick ut det till fullo under säsongen i UConn. Han fyller ett gapande behov för Raiders, som enligt rapporter övervägde att ta honom redan i första rundan. Oavsett vad du eller jag tycker om honom, så är det en väldans stöld för Raiders om det stämmer.

Tim Williams till Baltimore Ravens
I tredje rundan var det äntligen något lag som chansade på OLB Tim Williams, den talangfulla spelaren som haft stora bekymmer med sitt drogberoende. Han testade dessutom rejält dåligt på combine vilket fick många lag att tveka på hans driv, hans passion. På plan är han däremot ett jättelöfte och möjligen en av årets bästa passrushers. Ravens hoppas att de kan hjälpa honom med hans problematik, i sånt fall har de gjort ett liknande kap som när Chiefs valde Justin Houston 2011.

Chidobe Awuzie #4 i Colorado Buffaloes. Foto av: Ezra Shaw/Getty Images.

Fabian Moreau till Washington
Sen 2014 har Washington plockat tre värdefulla cornerbacks sent i draften. Det var Bashaud Breeland 2014, Kendall Fuller 2016 och nu Fabien Moreau. Moreau började bygga hype sent men skadade sig under sin pro day. Den vindsnabbe cornerbacken har lite att jobba på men en enorm fysisk talang. Washington behöver ett gäng corners om de ska överleva i NFC East, framförallt mot det stall av receivers som NY Giants bygger upp.

Derek Rivers till NE Patriots
Det var flera som trodde att DE Derek Rivers skulle kunna smyga in i botten av första rundan, istället föll han hela vägen till Patriots, som i sin tur gladeligen plockade in honom i mitten av tredje rundan. De bytte t.o.m. upp sig för att plocka honom. Patriots behöver en kompetent passrusher till försvaret och Rivers kan mycket väl vara lösningen på deras bekymmer.

Lyckades Giants hitta sin framtida QB, sin egen Dak Prescott, när de tog Davis Webb med dent 87:e valet? (Photo by Brian Bahr/Getty Images)

Davis Webb till NY Giants
På tal om Giants så gjorde även dem ett bra val igår, när de sent i runda tre valde att plocka in QB Davis Webb från Cal. De behöver hitta en framtida efterträdare till Eli Manning, Webb kan vara lösningen. Han har en stark arm, är atletisk och har en arbetsmoral som jämförs med Dak Prescott. Det är ingen stress att starta honom såklart så han har några år på sig att växa, lära sig spela i ett proffssystem och titta på hur Eli gör för att hålla sig så framgångsrik.

Montravius Adams till Green Bay Packers
Packers gör överlag en väldigt bra draft och har adresserat sina behov utan att behöva sträcka sig efter spelare. DL Montravius Adams stod i förlossningsrummet när han tog emot samtalet från Packers. Det finns frågetecken kring Adams inkonsekventa spel, men den fysiska talangen finns där. Det är den som Packers hoppas lyckas få fram igen och då har de verkligen hittat en diamant.

Har vi missat någon som DU tycker är värd att nämnas, tveka inte att låta oss höra det. Kommentera här eller på Facebook.

Nyheter

To Top