Draften

NFL Draft 2024: Recap Av Första Rundan

Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Äntligen är det dags, draften är kommen. Efter månader av väntan och spekulationer får vi nu svaren på alla våra frågor. I denna artikel summerar vi årets första runda, med reaktioner till varje val. Klickar du på spelarens namn kommer du till spelarens draftprofil där du kan läsa om vad vi tycker om just honom. Då kör vi!

 

1 – Chicago Bears: Caleb Williams, QB, USC

Det första valet i draften är ofta ganska självklart och detta år är inte annorlunda. Vår högst rankade prospect går med draftens första val. Caleb till Chicago har varit det givna valet i månader. Bears får förhoppningsvis äntligen en franchise quarterback och den unga Caleb Williams kliver in i en fantastisk situation. Omringad av talang i Chicagos offensiv har Williams allt som krävs för att kunna göra skillnad omedelbart.

 

2 – Washington Commanders: Jayden Daniels, QB, LSU

Här började draften på riktigt! Commanders landar Jayden Daniels. En quarterback som personifierar ordet dual threat. Daniels gör omedelbart Commanders offensiv mycket mer spännande. Kliff Kingsbury är ny OC i Washington och han bör kunna hitta på mycket roligt med Daniels. Washington har letat med ljus och lykta efter lösningen på QB-frågan och allt tyder på att de har svaret i Daniels.

 

3 – New England Patriots: Drake Maye, QB, North Carolina

Även Patriots väljer sin QB för framtiden. Drake Maye är vår tredje högst rankade QB och han går som val nummer tre. Situationen i New England är inte optimal. Det saknas kvalitet på många positioner i offensiven, vilket kommer att göra jobbet  för Maye betydligt svårare. Det var dock ett självklart val och när man har chansen att välja en franchise QB så måste man ta den. Patriots startar sin nya era med en fantastisk ung quarterback.

 

4 – Arizona Cardinals: Marvin Harrison Jr, WR, Ohio State

Hittills faller draften som väntat. Cardinals var i desperat behov av passmottagare och de fixar den biffen genom att välja en av de bästa WR-prospects vi sett på länge. Harrison är vår högst rankade wide receiver och han har både talangen och generna för att kunna bli en av ligans absolut bästa på positionen. Från dag ett bör Harrison vara den primära måltavlan i Arizona och han kommer att skapa problem för motståndarna i NFC West i många år framöver.

 

5 – Los Angeles Chargers: Joe Alt, OT, Notre Dame

Det blir ingen wide receiver till Chargers, och med facit i hand så är det väl ändå självklart. Harbaugh är ny huvudtränare och han vill spela fysiskt. Joe Alt är en atletisk före-detta tight end som kommer att passa väl in i den offensiv som Harbaugh vill bygga. Justin Herbert får lite välbehövligt skydd och med Alt i klubbhuset har Chargers helt plötsligt en av ligans yngsta och mest talangfulla duo offensiva tackles. Ett säkert och bra val av Los Angeles Chargers.

 

6 – New York Giants: Malik Nabers, WR, LSU

Riktigt kul val! Giants behöver verkligen hjälp i passningsspelet och nu får de in Nabers. En elektrisk wide receiver som kommer att låsa upp en ny dimension i offensiven. New York har nått framgång med wide recivers från LSU förut, så varför inte fortsätta på det spåret? Den största vinnaren efter detta val är nog Daniel Jones, och tillsammans med Malik Nabers bör de kunna skapa fyrverkerier i The Big Apple.

 

7 – Tennessee Titans: JC Latham, OT, Alabama

Joe Alt har varit ett populärt val här i många mock drafts, men han fanns inte kvar. De väljer dock att ändå gå med offensiv tackle i form av den enorma JC Latham. Det betyder att att Titans har gått med offensiva linjemän i första rundan två år i rad, och med Callahan som OL-tränare i Titans kan detta bli en av ligans bästa linjer om potentialen realiseras. Inga konstigheter här. Ett bra val som rimmar med Titans filosofi.

 

8 – Atlanta Falcons: Michael Penix Jr, QB, Washington

WOW! Falcons väljer Michael Penix Jr. En quarterback! Efter att just ha signat ett helt absurt dyrt kontrakt med Kirk Cousins. Självklart ser jag det smarta i att planera för framtiden, och Cousins är inte direkt ung. Men med tanke på Cousins kontrakt så trodde jag att Falcons hade andra prioriteringar. Penix kommer inte att hjälpa Falcons vinna nu. Istället lär han sitta bakom Cousins i minst ett par säsonger. Det kan visa sig vara riktigt smart. Penix blir draftens fjärde QB och det må jag säga är en skräll.

 

9 – Chicago Bears: Rome Odunze, WR, Washington

Jag älskar det! Omringa Caleb Williams med så mycket talang man bara kan. Odunze hade varit den första receivern vald i många andra drafter, och talangen han besitter är enorm. Han är en stor måltavla som förvandlar 50-50 bollar till 70-30. Odunze och Williams bör kunna skapa magi i Chicago i många år framöver. En fantastisk första runda för Bears.

 

10 – Minnesota Vikings: JJ McCarthy, QB, Michigan

Dagens första trade! En relativt blyg sådan då Vikings bara skuttar upp ett steg. Som väntat så väljer även Vikings sin QB för framtiden i form utav JJ McCarthy. En bevisad vinnare som bör passa väl in i Vikings. Situationen är perfekt för en ung QB. Vikings har en bra offensiv linje och lignas bästa wide receiver. Det gör att förutsättningarna för McCarthy att nå framgång i Minnesota är väldigt goda. Ett klokt val, och ett val som gör att fem QBs har gått inom draftens tio första val. Något som aldrig hänt tidigare.

 

11 – New York Jets: Olu Fashanu, OT, Penn State

Jets hoppar ner ett steg och väljer samma kille de hade tänkt ta ändå. Riktigt snyggt hanterat av dem. De väljer att ta in lite välbehövlig förstärkning på den offensiva linjen. Något som i sin tur ska leda till att man får ut mer än fyra spel av Aaron Rodgers. Det var ett uppenbart behov och ett väldigt klokt val. Fashanu är en äkta left tackle och förväntas skydda den blinda sidan för QBs i New York under många år framöver. Vår högst rankade offensiva linjeman går med val nummer elva, vilket innebär att det fortsatt är 100% offensiva spelare valda hittills.

12 – Denver Broncos: Bo Nix, QB, Oregon

Oj! Lite av en skräll ändå. Nix passar väl in hos Sean Payton, men att det sker så här högt i draften är för mig lite oväntat. Med det sagt så behövde Broncos en kille som kan ställa upp under center. Förhoppningen är att Nix inte bara är en kille utan att han är rätt kille. Sitautionen för en ung QB i Denver är inte optimal, men det finns heller ingen stress i att starta honom direkt. Nix har potentialen för att kunna bli framtiden på Mile High.

 

13 – Las Vegas Raiders: Brock Bowers, TE, Georgia

Vi fortsätter på det offensiva spåret. Finns det ens försvarare som har ställt upp i årets draft? Raiders landar Brock Bowers. En av de bästa tight end prospects vi har sett på länge. Vilket vårt betyg på 89 tyder på. Raiders har säkert sneglat på QB men vad ska de göra när sex stycken gått innan de hunnit välja. De plockar in den bästa skillspelaren som fanns tillgänglig och det får man säga är spännande. Bowers och Adams som måltavlor är två bra snuttefiltar för vem det nu än blir som ställer upp under center i höst.

 

14 – New Orleans Saints: Taliese Fuaga, OT, Oregon

Offensiv tackle är ett enormt behov för Saints, särskilt med tanke på att Ryan Ramczyk har enorma skadeproblem. Förhoppningsvis löste det delar av den frågan här. Taliese Fuaga går till Saints och kommer att få en plats på linjen direkt. Derek Carr behöver skyddas och Fuaga kommer att göra just det. Saints behöver både en left och en right tackle, så det återstår att se vart Fuaga ställer upp. Klokt val av Saints.

 

15 – Indianapolis Colts: Laiatu Latu, Edge, UCLA

Nämen se där! En försvarare! Colts väljer en edge i Latu som har fantastik teknik och enorm talang. Frågetecken kring hälsan är det som har överskuggat Latu genom denna process, så att se honom gå som den första försvararen är väldigt kul att se. Om han håller sig frisk så kommer han bidra till att bilda en riktigt bra defensiv linje i Colts. Med Buckner på insidan och Latu på utsidan kan man skapa problem för quarterbacks. Kul för Latu och kul för Colts.

 

16 – Seattle Seahawks: Byron Murphy II, DT, Texas

Seattle förstärker insidan av den defensiva linjen i form av Byron Murphy. Ett klokt val, särskilt med tanke på motståndet man möter i NFC West. Murphy bör förstärka springförsvaret ordentligt, men han ger dem också lite pass rush från insidan. Det går inte att motsätta sig detta val. Han bör passa perfekt in i Seattle med deras nya defensiva huvudtränare.

 

17 – Minnesota Vikings: Dallas Turner, Edge, Alabama

Trade! Vikings skuttar upp några steg för att välja Dallas Turner. Delad etta på vår lista av edge-spelare. Vikings tappade Danielle Hunter i free agency och täpper omedelbart igen det hålet med Dallas Turner. Jag hade gärna sett att man fokuserade på att omringa sin nya QB med ännu mer talang. Med det sagt, att få Turner här måste man ändå säga är riktigt bra värde.

 

18 – Cincinnati Bengals: Amarius Mims, OT, Georgia

Bengals går offensiva linjen! De har redan två enorma tackles på plats, men kanske är det bra. Mims är något oslipad men han har den fysiska profilen för att bli en fantastisk tackle. Mims borde kunna få tid på sig att utvecklas i lugn och ro, vilket är perfekt för honom. Bengals missade slutspel för att Joe Burrow var skadad, så hur kan vi klandra dem för att försöka ta in ökat skydd för sin guldklimp.

 

19 – Los Angeles Rams: Jared Verse, Edge, Florida State

Rams är tillbaka i första rundan för första gången sedan de valde Jared Goff. Valet landar i Jared Verse, och det får man säga är fantastiskt värde. Rams saknar ordentlig pass rush från utsidan och den fysiska Verse bör ge dem just det. Verse är tillsammans  med Turner vår högst rankade edge, så att få honom med val 19 borde Rams vara riktigt nöjda med. Aaron Donald gick i pension, och Verse är absolut inte hans ersättare, men han fyller ändå en liten del av det enorma tomrum som Donald lämnar efter sig.

 

20 – Pittsburgh Steelers: Troy Fautanu, OL, Washington

Att Steelers skulle välja en offensiv linjeman kändes självklart, och de gör just det. Fautanu är en omedelbar uppgradering till Steelers offensiva linje och han kan passa in på en rad olika platser på linjen. Det bör underlätta jobbet för Russell Wilson men framförallt så kommer det uppgradera Steelers springspel. Ett springspel som lite i skymundan var ett av ligans mest effektiva i slutet på förra säsongen. Ett bra och säkert val av Steelers.

 

21 – Miami Dolphins: Chop Robinson, Edge, Penn State

Dolphins väljer edge och det kanske inte ska överraska oss. Både Chubb och Phillips drog på sig allvarliga skador förra året, så Robinson kommer att ge välbehövligt understöd på positionen. Chop är kanske den mest explosiva edge-spelaren i denna draft och han har förmågan att nå quarterbacken otroligt snabbt. Han saknar lite fysik och är något svagare i springspelet, men som en designerad pass rush-specialist kan han visa sig vara otroligt effektiv.

 

22 – Philadelphia Eagles: Quinyon Mitchell, CB, Toledo

Draften gick utmärkt för Eagles! De behövde CB och de fick chansen att välja och vraka bland alla tillgängliga i årets draft. Valet blev Quinyon Mitchell. Få spelare har utmärkt sig mer än Mitchell i draftprocessen och det går inte att dissa detta val. Ett utmärkt val på en position som krävde förstärkning. Mitchell kommer att kliva in i Eagles secondary från dag ett och uppgradera ett försvar som på pappret nu ser riktigt starkt ut.

 

23 – Jacksonville Jaguars: Brian Thomas Jr, WR, LSU

Jaguars flyttade ner från 17 till 23, och väl här så plockar de in Brian Thomas Jr. Jaguars tappade Calvin Ridley i free agency och han ersätts nu av receivern Thomas Jr. Förhoppningen är att han och Trevor Lawrence kan etablera en kemi som tillåter Lawrence att ta nästa steg i utvecklingen och ta Jaguars över krönet. Thomas Jr är vår fjärde receiver i rankingen, så det var på tiden att något lag valde att satsa på honom.

 

24 – Detroit Lions: Terrion Arnold,  CB, Alabama

Trade! Detroit Lions byter plats med Dallas Cowboys. De skuttar upp för att förstärka sitt secondary med hjälp av cornerbacken Terrion Arnold. Lions passförsvar var svagt förra året, och det var en högst bidragande faktor till varför Lions inte lyckades ta sig  riktigt hela vägen. Terrion Arnold är nu  på väg till Detroit, och vilken otrolig uppgradering det är för Lions. Arnold är vår högst rankade CB, så att få honom här är fantastiskt bra värde. Kanske är detta den sista pusselbiten som hjälper Lions över krönet.

 

25 – Green Bay Packers: Jordan Morgan, OT, Arizona

Packers tappade David Bakhtiari och ersätter honom direkt med deras första val i draften. Att tänka sig att det är en likvärdig ersättare är mycket begärt, då den forna all-pro tacklen lämnar stora skor att fylla. Med det sagt så fyller Morgan ett uppenbart hål på linjen och han bör passa väl in. Jordan Love är svaret på QB-frågan och nu handlar det om att skydda honom så gott man kan. Man behöver även skapa ytor för runninbacken Josh Jacobs. Detta borde Jordan Morgan kunna hjälpa till med.

 

26 – Tampa Bay Buccaneers: Graham Barton, C, Duke

Buccaneers förstärker den offensiva linjen i form utav Graham Barton. Ryan Jensen är inte längre kvar i Buccaneers så Barton får ses som en naturlig ersättare. Han har också en flexibilitet som tillåter Buccaneers att använda honom på olika positioner på linjen om det skulle behövas. Ett bra val som har en hel del uppsida.

 

27 – Arizona Cardinals: Darius Robinson, Edge, Missouri

Ett bra val av Cardinals! De är i desperat behov av playmakers på den defensiva linjen och Robinson kan bli just det. Han erbjuder pass rush-förmåga både från utsidan och insidan, något som lär uppskattas av huvudtränaren Jonathan Gannon. Robinson är en fysisk edge som inte bara erbjuder pass rush. Han är även bra mot springspelet. Cardinals lämnar första rundan med Marvin Harrison Jr och Darius Robinson. Det är de nog nöjda med.

 

28 – Kansas City Chiefs: Xavier Worthy, WR, Texas

Trade! Det här känns så rätt och så läskigt. Chiefs hoppar upp ett par steg och väljer snabbaste spelaren i NFL Combines historia. Xavier Worthy kommer att ge Chiefs ett hot djupt ner i plan som alla försvar måste respektera. Detta lär öppna upp planen ordentligt för killar som Kelce och Pacheco. Något som i slutändan gör Mahomes jobb enklare, och det är såklart det viktigaste. Ett sjukt spännande val av Chiefs.

 

29 – Dallas Cowboys: Tyler Guyton, OT, Oklahoma

Dallas Cowboys hoppade ner ett par steg och väljer nu sin framtida ersättare till det hål som Tyron Smith lämnat efter sig. Guyton är en något rå talang, men uppsidan är massiv. Om han blommar ut till det Cowboys hoppas att han kan bli så har de en offensiv tackle som uppfyller alla fysiska krav. Med tanke på att Cowboys också fick ett extra val i tredje rundan så tycker jag att de ska vara nöjda med dag ett.

 

30 – Baltimore Ravens: Nate Wiggins, CB, Clemson

Ravens förstärker sitt secondary och det gör de helt rätt i. Wiggins är en något tunn cornerback och han är ingen jättebra tacklare. Han är dock riktigt bra i coverage, och det är det viktigaste för en corner. Ravens har andra mer fysiska spelare i sitt secondary så de kanske kan komma undan med den något tunnare Wiggins. Ett bra val som fyller ett uppenbart behov.

 

31 – San Francisco 49ers: Ricky Pearsall, WR, Florida

Intressant. Vad betyder detta för Brandon Aiyuk? Det får vi se. Faktum kvarstår att 49ers väljer wide receiver och senast de gjorde det så gav det bra utväxling. Pearsall kan erbjuda stora spel för ett anfall som redan är laddat med offensiva vapen. Frågan är om det inte är lite av ett reach? Pearsall är trots allt vår 23e rankade wide receiver. Shanahan har väl gått och blivit kär.

 

32 – Carolina Panthers: Xavier Legette, WR, South Carolina

Trade! Panthers hoppar upp ett steg för att få välja i första rundan. Kanske för att förhoppningsvis kunna utnyttja ett fifth year option i framtiden. Med valet förstärker de offensiven och ger Bryce Young en till passmottagare och det är inte mer än rätt. Allt fokus i Carolina måste ligga på att ge Young alla möjligheter att lyckas, och Legette bör kunna bidra till det.

NFL Draft 2024: Recap Av Första Rundan
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Nyheter

To Top