Draften

Eagles skötte sig fint på hemmaplan

Förra året gick Eagles all in på Carson Wentz och självklart var det den stora nyheten före, under och efter Eagles draft. I år blev det en betydligt lugnare draft men jag håller den trots det, i detta tidiga skede, högre än deras draft 2016.

Känns lite märkligt att man inte tog en offensiv linjespelare i draften som hade kunnat sitta bakom och se och lära. Även en linebacker saknas nedan, en position som känns lite väl tunn.

Runda 1, Val 14 – DE Derek Barnett (Tennessee)

Jag plockade faktiskt Barnett till Eagles när vi hade vår Mock Draft här på sidan, men lite överraskande var det ändå. Men jag tror folk i allmänhet, inklusive mig själv, lägger lite för mycket vikt vid behov när vi plockar ihop våra gissningar. Tror NFL lagen har mer fokus på bästa spelare kvar än vilka hål som ska fyllas, till en viss gräns såklart. Barnett känns rätt i Eagles 4-manna front och kommer roteras in bakom Long, Graham och Curry.

Runda 2, Val 43 – CB Sidney Jones (Washington)

En av draften bästa corners men gled ner till andra på grund av en ACL skada som han ådrog sig under sin Pro Day. Både Jones och Eagles verkar dock hoppfulla att han ska komma till användning relativt snabbt.

“I’m the best corner in the draft, plain and simple. I will be playing this season. If you take me, I’m a good investment for your team. A great investment.”

-Sidney Jones till USA Today

Runda 3, Val 99 – CB Rasul Douglas (West Virginia)

Kommer att få speltid direkt då just corner är ett stort behov för Eagles. Tror Douglas kommer få jobbet gjort utan att glänsa och får han det finns det ingen anledning att stressa tillbaka Sidney Jones.

Runda 4, Val 118 – WR Mack Hollins (North Carolina)

Karaktärsspelare som är en jäkel på Hunter positionen i ST. Just som receiver har han en bit kvar och måste visa betydligt mer än vad han gjorde i college, men potentialen att bli ett djupt hot finns där. Special Teams i första hand för Hollins och kan kännas lite högt att plocka honom i fjärde.

Runda 4, Val 132 – RB Donnel Pumphrey (San Diego State)

Lille Pumphrey bröt reekord efter record I college och var läskigt produktiv under sin tid i SD State. Perrfekt situation för Pumphrey att komma in i Eagles och lära sig från en annan grym RB, Darren Sproles.

Runda 5, Val 166 – WR Shelton Gibson (West Virginia)

Inga invändningar med att plocka Gibson i femte, på kort sikt ser jag honom bidra mer som receiver än Hollins. Lite frågor kring hans fart och det faktum att han spelat i ett offensivglatt system uppe i bergen. Men tror vi kommer att få se ett par riktigt fina spel på Gibson djupt redan 2017.

Runda 5, Val 184 – S Nate Gerry (Nebraska)

Varit Nebraskas bästa DB’s de två senaste åren, stannade en aning i utvecklingen förra året och var som bäst 2015. En chansning men potentialen finns där helt klart och har funnit där sen High School. Kommer mest bidra i ST sitt första år.

Runda 6, Val 214 – DT Elijah Qualls (Washington)

Gillar verkligen att man plockar Qualls med sitt sista val. Kan användas på många olika sätt på den defensiva linjen. Spelade väldigt ojämnt för Huskies förra året men hade ett par riktigt imponerande matcher.

Nyheter

To Top