Prospect

Obi Meifonwu (S, UConn), NFL Draft 2017

Obi Meifonwu

S, UConn

Uppdaterad: 2017-04-25 19:31

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 99 kg
Längd: 195 cmLasses omdöme (80): Obi har startat som FS för UConn under fyra år och har rutin i överflöd. En atlet med bra storlek i kombination med bra händer som har en förmåga att sniffa fram rätt lägen för picks. Ser riktigt snabb ut och har spänsten. Bra mot spring med bra fart och tuffa tacklingar. Lite sen i sina reaktioner och måste ibland jaga ikapp istället för att redan vara på plats. Behöver bli bättre i zon men har alla fysiska egenskaper för att lyckas.

Magnus omdöme (73): Ett atletiskt monster som dominerade med sin fysik unde NFLs combine. Han har tyngden och räckvidden när han möter upp spelare med boll, är duktig i run support. Tar nästan på automatik bra vinklar när han är nära en spelare. Tycker han ger ett trögt och klumpigt intryck i cover , tveksamheter i hur han läser spelet. Har långa armar och bra bollskills, alltid farlig att kasta mot. Inte en spelare som är effektiv när han har stora ytor att täcka utan ska helst frammåt. Är lång och kommer ibland in lite för högt i närkamper, speciellt när det är motståndaren som initierar. Med den atletiska förmågan är det många som är intresserade, men han har bitar i spelet som behöver förbättras. Kommer draftas högre än nivån han håller.

Richards omdöme (78): Obi Wan hade en fantastisk combien och bra Senior Bowl, vilket satte igång en enorm hype. Fysiskt löfte som rör sig ovanligt bra för sin storlek. Nätta fötter, viss stelhet i höfterna. Bryter backpedal bra och attackerar framåt. Instinkter för att läsa routes, ta sig fram genom trafik och lita på sin bedömning. Träffsäker med tacklingar, men kommer inte med någon kraft. Saktar ner och sliter snarare än smäller. Fastnar lätt på blockers, oavsett storlek. Tar tveksamma vinklar och bjuder på yards. Förstår lockelsen med hans kombination av storlek och atletisk förmåga, tror han går tidigare än han bör.

Nyheter

To Top