Prospect

Forrest Lamp (G, Western Kentucky), NFL Draft 2017

Forrest Lamp

G, Western Kentucky

Uppdaterad: 2017-04-06 17:16

Genomsnittligt betyg: 79

Vikt: 134 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (90): Mycket atletisk spelare som startat många matcher och spelat väldigt bra. Har nog inte storleken att spela tackle i NFL däremot. Är en väldigt stabil spelare som tidvis dominerade Alabamas defensiva tackles i springspelet och drev dem flera yards bakåt. Kan ha en våldsam punch som sätter försvararen ur balans, vilket hjälper Lamp att kompensera för sina relativt korta armar. Kommer nog spela guard på nästa nivå och känslan är att han kommer göra det riktigt, riktigt bra. Han klarar sig bra ute på kanten i college men han gör sig bäst när det är trångt, grisigt och lite extra elakt. Gör ett riktigt bra jobb med att få händerna på sin motståndare och behålla kontrollen spelen igenom med små och kvicka jabs. Stark, kvick, atletisk, rutinerad, produktiv, lagom elak och med bra teknik. Jag är ett stort fan av Lamp.

Lasses omdöme (67): Lamp har startat som LT för Western Kentucky i fyra år så det finns ingen brist på rutin. Men på grund av sin längd och korta armar kommer han funka bäst som guard i NFL. Snabb ur stans och följer sin man fint i pass med bra händer. Ankrar fint och är bra mot bullrush. Kan användas på många positioner vilket är ett stort plus. Men, saknar storleken och är i minsta lag, oavsett position. Behöver bli starkare och tuffare och få bättre driv i springspelet. Spelade visserligen bra mot Alabama men har annars inte ställts mot de tuffaste spelarna.

Richards omdöme (79): En kortare tackle som projiceras spela på insidan i NFL. Har korta armar vilket kommer vara ett stort problem på utsidan mot edge-spelare. Har bra fotarbete och rör sig relativt bra, men en ganska svag kick slide. Är tålmodig i passblockering, låter motståndaren komma till honom. Förlorar sällan när han väl fått händerna på sin gubbe. Kan böja sig lite väl mycket i höften,ett sätt för honom att kompensera för sina armar som gör att han ibland är helt ur balans.

Nyheter

To Top