Prospect

Montravius Adams (DL, Auburn), NFL Draft 2017

Montravius Adams #1 i Auburn Tigers plockar upp en fumble mot Mississippi State, 2016i. Foto av: Butch Dill/Getty Images.

Montravius Adams

DL, Auburn

Uppdaterad: 2017-04-25 17:35

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 140 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (84): Kraftfull med sina långa armar. Väldigt svår att flytta på och kan ibland vara ruskigt explosiv trots sin rätt stora hydda. Har en väldig räckvidd för att slita ned bollbäraren och han är en säker tacklare. Jag älskar när Adams får någon yard och får komma downhill med all sin kraft. Då är han den bästa linjespelaren i den här draften. När han inte får yta kan han ibland fastna på sin motståndare och pushas ur sitt gap. Enormt kraftfull när han har benen under sig och 22 reps i bänkpressen säger mig att han kan sättas på ett träningsprogram som gör honom ännu starkare. Kvick men knappast smidig, kan jobba på sin teknik. Har ett väldigt högt tak om han får lite tid, är hyfsad redan nu.

Lasses omdöme (76): Grym första strike med sin låga tyngdpunkt och explosivitet. Jobbar fint i hålen med fötterna och sina starka ben vilket gör att det ofta krävs double team emot honom. Hade höga förväntningar på sig från High School men har utvecklats långsamt, men kändes som han avslutade på topp. 2016 såg han både starkare och piggare ut. Får han jobba lite mer på sin teknik kan han bli en bull rusher att räkna med. Har som sagt tveksam teknik rakt igenom och måste lära sig att använda sina händer och armar bättre. Skapar oreda på linjen men är sällan ett hot som pass rusher. Kan även helt försvinna ur matcherna.

Magnus omdöme (71): En atletisk tackle som är explosiv och kraftfull. Täpper till i mitten mot springspelet och är stark i PoA. Får till en del bra bull rush med sin styrka och har kvickheten och smidighet att ta sig förbi på sidorna mot pass, utan att vara en spelare som gör de stora spelen. Tröttnar märkbart ju längre matcherna lider och det märks på nivån. Borde ha bättre statistik men lämnar en hel del spel på banan och saknar ”killer-instinkten” som de allra bästa har.

Richards omdöme (70): Ett fysiskt löfte som visade upp en del av det på combine och förstår tjusningen med vad han kan bli. Men ingen som imponerar på planen och inget som rättfärdigar ett tidigt val. Är alldeles för hög när han tar sig an motståndaren och har inte kraft som motsvarar hans storlek, bör kunna slänga runt på spelare lättare. Inkonsekvent speltempo oroar mig kring hans uthållighet, tröttare ju längre matchen lider. Har visat ett kvickt första steg och en relativt effektiv bullrush.

Nyheter

To Top