Bills

AFC East andra draftdag

Vi som följer AFC East lite extra fick åtta nya spelare att hålla koll på natten till lördagen. Nu var även Patriots med i leken och divisions fyra lag valde således två spelare var under natten.

Buffalo Bills

Många hade räknat med att Bills skulle plocka receivern Zay Jones under draftens andra runda, på grund av dennes kopplingar till Bills coachingstab. Så blev också fallet, och Bills verkar riktigt sugna på mottagaren som är den av alla draftens receiver som fick flest passningar kastade till sig under den gångna college-säsongen. Bills trejdade upp, men utan att det behövde kosta särskilt mycket. Rams fick Bills val i andra rundan samt det val i tredje rundan som man fick av Chiefs under gårdagen. Rams gav Bills sitt val i andra rundan och i femte rundan. Ett rimligt pris för flytta upp sju platser och försäkra sig om att man fick en spelare som man har stora förhoppningar runt.

Bills trejdade sedan upp ännu en gång, in i botten av andra rundan. Man skickade hela tre draftval till Falcons (Runda 3 #75, Runda 5 #149 och Runda 5 #156) och fick Falcons val i andra #63 där man valde den offensiva linjemannen Dion Dawkins som kan spela både guard och tackle och troligtvis kommer att få en chans att ta platsen som right tackle, den enda riktigt svaga positionen på Bills offensiva linje.

Bills återstående val:

 • Runda 5, Val 19 (163) (Från Patriots via Broncos)
 • Runda 5, Val 28 (171) (Från Cowboys)
 • Runda 6, Val 11 (195)

 

Miami Dolphins

Dolphins fortsatte defensivt under draftens andra dag och kompletterade laget med Raekwon McMillan, LB, Ohio State i runda två och Cordrea Tankersley, CB, Clemson i den tredje.

Med McMillan så har Dolphins kompletterat sin förstärkning av linebacker-gruppen som var riktigt dålig förra säsongen. Lawrence Timmons anslöt under free agency också och nu har Dolphins det väl ställt på positionen istället.

Tankersley var ett av den tredje rundans bästa val, då han dels fyller ett stort behov, och många såg honom som en spelare som hade möjlighet att bli vald redan i andra rundan. Lite dåliga tester inför draften skadade hans anseende en aning men hans film visar upp en mycket kompetent cornerback som säkerligen kommer att kunna ta en plats i Dolphins startuppställning.

Dolphins återstående val:

 • Runda 5, Val 22 (166)
 • Runda 5, Val 35 (178) (Compensatory)
 • Runda 5, Val 41 (184) (Compensatory)
 • Runda 7, Val 5 (223) (Från Rams)

New England Patriots

Patriots förstärkte sina linjer på båda sidor under natten, med val 19 0ch 21 i tredje rundan tog man Derek Rivers, DE, Youngstown State och Antonio Garcia, OT, Troy. Två mycket bra val som dessutom fyller behov för Patriots.

Rivers var en mycket produktiv pass rusher i en lite sämre skola i college och har testat riktigt bra inför draften.

Antonio Garcia snappade Patriots upp det plötsligt verkade vara ointresse från övriga lag att adressera sina offensive tackle – positioner. Man fick mycket bra värde och en möjlig ersättare till Nate Solder som nu går in i den sista säsongen på sitt nuvarande kontrakt.

Båda valen involverade trades för Patriots. Man flyttade ner 11 platser och kunde ändå få Rivers samt en fjärderunda av Titans. Det valet användes sedan omedelbart ihop med lagets senare val i tredje rundan för att hoppa upp och ta Lions 21:a val i tredje rundan där man valde Garcia.

Patriots återstående val:

 • Runda 4, Val 25 (131) (Från Seattle)
 • Runda 5, Val 40 (183) (Compensatory)
 • Runda 6, Val 16 (200) (Från Colts)
 • Runda 7, Val 21 (239) (Från Lions)

 

New York Jets

Att drafta safeties två rundor i rad hör inte till vanligheterna, särskilt inte när det handlar om de två första rundorna i en draft. Jets följde upp gårdagens val av safetyn Jamal Adams med att välja Marcus Maye, S, Florida i andra rundan och ArDarius Stewart, WR, Alabama i den tredje.

Det var säkert svårt att låta bli att välja Maye som en hel del hade rankade som en spelare värd att väljas i första rundan. Jets har därmed säkrat upp ett safetypar som man räknar med att kunna starta tillsammans under åtminstone de kommande fyra säsongerna.

Stewart kan ses som en ersättare till Brandon Marshall eftersom de har liknande spelstil. Stewart har inte riktigt samma fysiska förmåga och attityd på planen men han verkar ha rätt inställning till fotbollen och kommer säkerligen att kunna göra ett bra jobb även på special teams.

Jets återstående val:

 • Runda 4, Val 19 (125) (Från Buccaneers)
 • Runda 5, Val 6 (150)
 • Runda 5, Val 16 (160) (Från Vikings)
 • Runda 6, Val 7 (191)
 • Runda 6, Val 20 (204) (Från Buccaneers)
 • Runda 7, Val 6 (224)

 

Runda 4-7 kan ses ikväll från och med klockan 18 på bl.a. Viaplay och NFL Gamepass.

Nyheter

To Top