Prospect

Tim Williams (Edge, Alabama), NFL Draft 2017

Tim Williams

Edge, Alabama

Uppdaterad: 2017-04-04 19:37

Genomsnittligt betyg: 80

Vikt: 114 kg
Längd: 193 cm
Röda flaggor: Greps i september 2016 med ett vapen han saknade licens på. Fanns även marijuana i iIlliams bil, men de ansågs inte vara hans. Ska ha stora problem med marijuana och enligt rykten ska han ha misslyckats med en mängd dopningstester under åren i Alabama.

Mattias omdöme (83): Väldigt explosiv speed rusher som spelar med mycket energi. Kanske inte flyger ur sin stance men han bygger en väldig fart med andra och tredje stegen. Kan slå sin motståndare på många olika sätt. Är ingen bull rusher direkt men oväntar stark när linjespelarna försöker springa i hans riktning och låter dem inte komma in på hans kropp. Kommer av sina blocks i tid och gör tacklingen. Funktionell styrka och gör ett bra jobb med att hämta power ur sin snabbhet. Kan hamna lite väl ur kontroll ibland, när han rundar hörnet för djupt och tappar fotfästet till exempel. Skulle önska att han hittade sin gräns där och insåg att han kan påverka spelet även om han inte vinner direkt. Var mycket effektiv i de matcher jag såg och påverkade spelet även då det ej syntes i statistiken, pressures och hurries som ledde till interceptions till exempel. Jag gillar Williams och ser en relativt komplett spelare med atletisk upside i sin explosiva snabbhet.

Lasses omdöme (73): Startade bara två matcher förra året men roterades in friskt och var väldigt effektiv, framförallt som pass rusher, när han var på plan. Snabb rusher som kan vinna både på insidan och utsidan. Användes främst som just det i college och måste slipa på sitt spel i zon samt mot spring. Känns som han borde kunna plocka upp det snabbt då han både är smidig och har snabba fötter. Sägs haft problem med olika system i college och kanske behöver tid i skolbänken. Behöver även bli starkare i framförallt överkropp. Men när det kommer till att göra vad han ska, fånga QB:en, känns han galen, lite som Waterboy.

Magnus omdöme (80): En av draftens främsta pass rushers, men något av ett knuckle head. Har ett galet snabbt steg och accelererar iväg, sticker verligen ut vid snap. Minsta felsteg av bevakaren och Williams är förbi. Riktningsförändrar blixtsnabbt och utnyttjar om tacklen tjuvar för att att hänga med på utsidan. Kan ta sig igenom på insidan med stegisättning och spinmove. Snabbheten och explosiviteten är hans absoluta styrkor och det har tagit honom långt, kan utvecklas som rusher i övrigt. Är aggressiv och kan omvandla farten till kraft och få rullning på offensiva linjemän som hamnar lite ur balans. Har inte använts speciellt mycket mot springspelet och är inte en playmaker i den formen, har kapaciteten att hålla sin kant och tvinga in runnern främst på grund att sin snabbhet. Har svårt att stå emot blockar vid point of attack. Ska rusha passern och vara pigg när han gör det, där har han sin styrka, håller upp helt okej när han tvingas mot spring och när han faller ned i cover men måste utvecklas där för att vara pålitlig i NFL.Är en 3-4 OLB. De röda flaggorna kommer göra så Williams faller i draften, för vissa lag är han förmodligen undraftable.

Richards omdöme (86): Explosivt första steg och har en hel arsenal med knep för att vinna över sin gubbe. God teknik och aktiva händer, farten för att vinna på utsidan. Behöver mer konsekvent synka fötter och händer för att ha en pålitlig bullrush, när det stämmer är den bra. Kan gott lägga på sig mer kraft och styrka. Pålitlig mot springspelet, låser ut fint och styr sin gubbe. Förstår vad han ska göra och hur han kan styra spelet till lagkamrater eller komma av sin block och göra tacklingen själv. Stora bekymmer av planen, stort drogmissbruk. Har hört att han fick en nedskalad spelbok eftersom han hade svårt att förstå hela, säger en del om hans fotbolls-IQ. Vågar man satsa trots problemen får man en top 5-talang på rea.

Nyheter

To Top