Prospect

Chidobe Awuzie (CB, Colorado), NFL Draft 2017

Chidobe Awuzie

CB, Colorado

Uppdaterad: 2017-04-14 21:52

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 86 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (78): Mångsidig DB som spelat både på utsidan, som slot samt safety i college vilket gör att man kan hitta en roll för honom oavsett system. Fina höfter som gör att han kan följa alla typer av receivers oavsett var på plan. Skulle även funka i zon då han har bra koll på vad som händer runt honom. Läser QB:en bra och anfaller bollen tidigt vilket leder till många picks men även att han blir bränd lite för ofta. Har storleken men måste lära sig använda den mer. Snabbt första steg men kommer aldrig riktigt upp i fart. Lite avvaktande i tacklingarna och blir överkörd lite för ofta.

Magnus omdöme (76): Kompakt spelare, ser mer ut som en safety. Kan spela på många olika positioner. Har använts en hel del runt line of scrimmage som pass rusher, har 8 sacks och 18 TFL senaste två åren. Gör försvaret svårläst när han ställer upp i press man från slot. Är fysisk och tuff, men kan utvecklas som tacklare och i hur han tar sig från blockar. Hans snabbhet över längre sträckor är inte topp, men är väldigt explosiv när han kliver framåt och har snabba första steg. Han läser spelet bra och har bra fötter. Är bättre i man-man spel när han får följa sin spelare, kan bli bolltittande i zon. Bra som gunner i special teams, har även blockat kickar. Mångsidigheten är ett plus som gör honom till en spelare som får tid på banan.

Richards omdöme (81): Smidig spelare som är väldigt kvick i sina rörelse och när han byter riktning. Vänder och vrider sig utan att tappa fart. Fint fotarbete och smidiga höfter ligger till grund för det. Är också snabb när han kommer på blitz. Läser spelet väl och litar på sina instinkter, kan kosta honom ibland. Är atletisk nog att spela på insida och utsida, men är bäst lämpad att spela slot på insidan. Villig tacklare, men ingen direkt dynamit utan sliter hellre ner sin gubbe. Ser ibland ut att sakna toppfart, man har hanterat snabba receivers. Van att flyttas runt på många positioner.

Nyheter

To Top