Draften

Dags för combine

NFL Combine drar igång under veckan. Ett sex dagars spektakel där framtida stjärnor måttas, synas och testas. Det är både ett forum för spelarna att visa upp sin fysiska förmåga och för lagen att granska varenda mätbara detalj av spelarna.

Combine är en årlig höjdpunkt under uppehållet, allt givetvis snyggt paketerat och sänt på NFL Network. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om spelarna och att kunna mäta dem mot varandra. Under veckan kommer spelarna mätas, vägas, göra intelligenstest, intervjuas och, inte minst, delta i en rad övningar på planen – däribland en 40 yard lång spurt som brukar vara det mediala navet i tillställningen.

Tisdag är den första dagen. Då kommer spelare ner till Lucas Oil Stadium för bl.a. inackordering, information och diverse mått. Sedan har de ett rätt fullspäckat schema utanför planen. Alla lag kallar ett bestämt antal spelare till intervju, det är presskonferenser och fullt av scouter, tränare och diverse mediafolk som pratar med alla möjliga personer. Det vi tittare får se är träningarna på planen, som pågår från fredag till lördag.

Med det sagt, det finns såklart en hel del intressanta spelare att följa upp under veckan. Vilka har mycket att vinna, vem kommer överraska, dominera och inte minst vara snabbast? Vi kollar av med redaktionen för att få svar!

– Vem har mest att vinna?
Daniel: Jag kan tänka mig att spelare från mindre skolor har ganska mycket att vinna på att visa att dom faktiskt har de fysiska egenskaperna som krävs. Till exempel Devin Singletary från FAU.

Richard: Tror det är en viktig vecka för receivers, en chans att sticka ut lite. Det är ett kluster av liknande spelare – stora, starka måltavlor – som behöver vaska fram ett toppskikt. Spelare som DK Metcalf, WR från Ole Miss och N’Keal Harry kommer nog lämna Indianapolis nöjda.

– Vem/vad ser du mest framemot?
Daniel: Jag ser fram emot att se hur Nick Bosa ser ut. Kan lillebrorsan imponera mer än vad storebror Joey gjorde?

Richard: Jag har ju en liten favorit i Marylands DB Darnell Savage, som jag tror kommer testa väldigt bra. Uppe i kommentatorsbåset blir det intressant att se hur väl Daniel Jeremiah gör i Mike Mayocks gamla roll (numer GM i Raiders).

– Vem kommer överraska?
Daniel: Dwayne Haskins kommer att överraska negativt. Det baserar jag på 15 min film jag sett med honom som inte övertygade på mig, så det kan man ju ta med en nypa salt.

Richard: Det snackas inte så mycket om Johnathan Abram just nu. Det kommer förändras efter combine.

– Vem kommer dominera?
Daniel: Josh Jacobs, RB, Alabama känns som en allround spelare som kommer prestera riktigt bra i alla combine – moment.

Richard: Jag tror att TJ Hockenson, TE från Iowa, kommer att krossa resten av alla tight ends. Han är redan högt ansedd och kommer bekräfta det under combine. Slänger dessutom in Devin White, LB från LSU, som kanske är den bästa atleten av alla. Också Rashan Gary, DT/DE från Michigan, borde kunna öppna ögonen med sin enorma fysiska potential.

– Vem är snabbast?
Daniel: Andy Isabella, WR från Massachusetts verkar vara riktigt snabb. Jag gissar på honom.

Richard: Håller med Daniel, tror att Andy Isabella är snabbast nu när Marquise Brown inte springer (skadad).

 

Ranking av årets spelare hittar du här, ett pågående arbete som du gärna får återkomma till.

 

Dags för combine

Nyheter

To Top