Draften

Dags för Combine

Om bara några minuter får vi äntligen se lite framtida NFL spelare på en plan när övningarna i årets NFL Combine drar igång kl 15:00 vår tid.

Inne på Lucas Oil i Indianapolis börjar man, som vanligt, med offensiva linjen, running back’s och ST under fredagen. Imorgon kl 16:00 är det dags för QB, WR och TE, på söndag kl 15 är det DL och LB för att sen runda av med DB’s kl 15:00 på måndag.

De flesta tyckare är eniga om att vi år har en laddad klass när det kommer till den defensiva linjen och mycket fokus kommer såklart att ligga på toppnamnen på just den defensiva linjen och som vanligt på årets QB’s.

Men denna fredag är det alltså fokus på de som ska skydda QB:en och försöka stoppa dessa lovande defensiva linjemän, offensiva linjen.

Ingen svensk i årets Combine men vi har faktiskt en dansk i form av Hjalte Froholdt som har spelat överallt på Arkansas offensiva linje och gjort det bra de senaste åren. Hjalte ses som en guard på nästa nivå och de flesta tror att han kommer plockas i de lägre rundorna i årets draft, vilket såklart är hur stort som helst. Lyckas han fint denna helg så är det inget som säger att han inte kan klättra.

Ett par andra toppnamn att hålla koll på denna fredagen:

OT Jonah Williams (Alabama)

Spelat LT i Alabama de senaste åren och gjort det mesta riktigt bra. Hade problem i finalen mot Clemson som tillsammans med frågor kring hans omfång har gjort att han fallit på mångas listor. Men efter inmätningen så var det inget fel på armlängd. Bra combine och Jonah borde har bra möjligheter att plockas topp 15.

OG Chris Lindstrom (Boston College)

Vi kan ju låtsas att har är svensk med det svenskklingande efternamnet. Många tror att Lindstrom är den guard som plockas först i årets draft. Boston springer mycket med bollen och Lindstrom är verkligen ett äss när det kommer till att plöja väg i spring. Hur ser han ut i sidled?

OG Cody Ford (Oklahoma)

Sooners hade en riktigt fint offensiv linje som skyddade QB Murray som vi får se mer av imorgon. Ford är kanske den spelare som lyfts mest från den linjen och det är hans mångsidighet som många gillar lite extra.

OT Jawaan Taylor (Florida)

Många har Taylor som den första offensiva linjespelaren att plockas i årets draft. Extra intressant att Taylor spelat som RT i Florida och inte LT som vanligtvis är den positionen som värderas högst. Så hade varit roligt om högersidan får lite kärlek och plockas före blindside.

 

Vi har även RB’s att kolla på idag. Det finns ingen Barkley, Elliott eller Fournette i årets draft men en hel del intressanta namn även på denna position.

RB Joshua Jacobs (Alabama)

Precis som vanligt har vi en RB från Alabama som väntas gå högt. Dessutom är hans kompis på samma position från Alabama, Harris, ett av toppnamnen i drafte. Jacobs har använts sparsamt och roterats i Alabama, men gjort det väldigt bra när han fått chansen. Än av få spelare i Alabama som inte var ett toppnamn i High School.

RB David Montgomery (Iowa State)

Montgomery har lyft den lite mindre skolan, Iowa State, till höga höjder och fina resultat de senaste åren, inte själv såklart. En power spelare som totalt orädd exploderar in i hålen upp i mitten.

RB Darrell Henderson (Memphis)

Även Henderson är från en mindre skola och ju fler som ser highlights med honom ju högre klättrar han på listorna. Snabb och kvick spelare som föredrar att springa runt linjen än att springa igenom den.

INDIANAPOLIS, IN – FEBRUARY 28: Offensive lineman Cody Ford of Oklahoma speaks to the media during day one of interviews at the NFL Combine at Lucas Oil Stadium on February 28, 2019 in Indianapolis, Indiana. (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

 

Dags för Combine

Nyheter

To Top