Prospect

Johnathan Abram (S, Mississippi State), NFL Draft 2019

Johnathan Abram

S, Mississippi State

Uppdaterad: 2019-04-26 05:20

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 1, Plats: 27)

Genomsnittligt betyg: 74 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (72): Kommer flygande mot bollbäraren som en tok. Försöker verkligen leverera de stora smällarna. Gjort fler bra år i college. Är mer en downhill safety än den djupa typen. Han är hyfsad i coverage men kanske inte så följsam som man skulle kunna önska. Kan passa lag som letar efter en fysisk tonsättare och hybridliknande spelare nära boxen. Bra ledare och mycket energi.

Lasses omdöme (74): Klev verkligen fram sitt sista år för Bulldogs och känns fortfarande lite bortglömd i denna draft. Spelade som både som strong och free safety och hans styrka att attackera rätt ner mot LOS syns snabbt i valfri match. Bör användas som SS i NFL. Totalt orädd och spelar med en härlig fysik och underbara tacklingar. Tekniken kan, och kommer, bli bättre då han ibland tar lite märkliga vinklar. Inte direkt superatleten men storleken finns där. Lite sega fötter och får lätt problem man mot man mot kvicka receivers och kan ibland kännas vilsen när han får falla bak och täcka stora ytor, käns ibland lite för tung.I moderna NFL kanske framtiden är någon form av nickel-LB. Bör kunna vara ett monster i ST redan sitt första år vilket såklart är ett stort plus.

Richards omdöme (77): Kul och energisk spelare som har en näsa för bollbärare. Dyker upp överallt på plan och älskar att dela ut tacklingar. Tacklar säkert både i tighta områden och på öppen bana, god teknik för att få stopp på även större spelare. Kommer av blocks bra (inte alltid), ofta genom att slänga bort dem. Håller contain och styr RB till lagkamrater. I pass är han bäst i en djupare zon. Då får han läsa spelet, vilket han gör bra (även om han ibland är lite ivrig på att komma ner i boxen på PA). Sämre i man, svårt mot kvicka och skickliga route runners och inte helt lätt att läsa var WR vill. En alfahane på planen som lyfter sitt lag och gärna snackar skit med motståndarna och en atletisk förmåga som vittnar om potential till något stort.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Johnathan Abram (S, Mississippi State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top