Draften

Par i Iowa Tight Ends, Fant och Hockenson redo att dominera i NFL

Med mindre än en månad kvar till draften och Free Agency i full gång börjar fler och fler mock drafts plinga upp och bli allt mer relevanta.

Draften och framtiden är så klart alltid intressant men en extra intressant ingrediens i årets draft är att allt tyder på att två Tight Ends från samma skola med all säkerhet kommer väljas som TE ett och två och båda med största säkerhet i första rundan.

Den fysiska och atletiska Noah Fant med sina fina händer och den mångsidiga och i stort sett felfria T.J. Hockenson spelade båda tillsammans i BigTen skolan Iowa och är nu alltså TE prospekt ett och två.

Jag kan inte komma ihåg att två Tight End från samma skola har gått som nummer ett och två på sin position i första rundan förrut. En del lag spelar både med två och tre Tight Ends på planen samtidigt men vanligast är att det är en TE som ställer upp innan snap. Nu är alltså två av dem från samma skola på gång att väljas i första rundan, två riktigt bra Tight End’s dessutom (du ser vad redaktionen tycker om dem om du klickar på deras namn i denna artikeln).

Det finns även en chans att två Wide Receivers från Ole Miss i SEC väljs i första rundan, D.K. Metcalf och A.J. Brown.

Jag blev såklart nyfiken på vilka andra spelare på samma position från samma skola som har plockats i första rundan. Det är inte helt ovanligt och med blandad utgång, hittar däremot inga Tight Ends som gått i första förut. Valde att inte gräva längre bak i tiden och kan möjligtvis vara så att jag missat en duo.

Har ni förresten inte lystnad på senaste avsnittet av Veckans NFL så rekommenderar jag det varmt där vi just pratar Tight Ends och Wide Receivers inför draften.

2013

LB Jarvis Jones till Steelers som no 17 och LB Alec Ogletree som no 30 till Rams, båda från Georgia

2008

RB Darren McFadden som no 4 till Raiders och RB Felix Jones som no 22 till Cowboys, båda från Arkansas

2007

WR Dwayne Bowe som no 23 till Chiefs och WR Craig Davis som no 27 till Chargers, båda från LSU

2002

DT John Henderson som no 9 till Jaguars och DT Albert Haynesworth som no 15 till Titans, båda från Tennessee

1998

DE Greg Ellis som no 8 till Cowboys och DE Vonnie Holliday som no 19 till Packers, båda från North Carolina

S Tebucky Jones som no 22 till Patriots och S Donovan Davis som no 23 till Jaguars, båda från Syracuse

Par i Iowa Tight Ends, Fant och Hockenson redo att dominera i NFL

Nyheter

To Top