Prospect

David Montgomery (RB, Iowa State), NFL Draft 2019

Foto: David Purdy/Getty Images

David Montgomery

RB, Iowa State

Uppdaterad: 2019-04-27 04:01

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 3, Plats: 73)

Genomsnittligt betyg: 78 (3)

Vikt: 98 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (81): Lite kortare men rätt rejäl spelare. Har inte fångat jättemycket passningar i college men ställde ändå upp en hel del som WR och även wildcat-QB lite då och då. Hal, kvick i sidled och kan slå sin försvare en mot en. Behöver lite yta att jobba med för att vara sitt mest effektiva själv, då hans styrka inte är att köra över folk. Men kan studsa av tacklingar, spinna och ramla framåt. Kvick, fin burst genom hålet med upside som passmottagare. Springer med bra tålamod och har några otroliga jump cuts.

Lasses omdöme (72): Produktiv playmaker för Iowa State och känns som en klassisk Power back från den gamla skolan på gott och ont. Bra storlek, tuff och stark med fantastisk balans. En cut och upp i hålet i mitten är melodin, inte lika imponerande på utsidan. Jobbar med bra fotarbete och tar många yards efter kontakt. Även effektiv i passblockeringen som ofta folk missar att kolla när man utvärderar positionen. Men tycker han missar lite för många öppningar och känns lite som han bara borrar ner huvudet och kör. Inte explosiv och inte snabb. Power upp i mitten är grejen med Montgomery.

Magnus omdöme (82): En vass spelare med fin balans och låg tyngdpunkt. Atletisk förmåga och styrka i en bra blandning. Står emot tacklingar och tvingar försvararen att komma in med kropp, räcker oftast inte med arm. Tålmodig och vågar vänta på rätt läge. Skarpa och explosiva cuts när läget kommer. Fin blick för yta att löpa på, kan förlänga spelet. Duktig i pass protection. Säkra händer både som rusher och när han fångar bollen. Har inte toppfart, inte många stora spel utan mer en gnuggare. Är en rätt komplett spelare utan att sticka ut i någon del. Kommer kunna axla olika typer av roll vilket gör honom gångbar för alla.

David Montgomery (RB, Iowa State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top