Draften

Häng med i draften – vi listar alla lags behov

Tim Warner/Getty Images

Draften är en årlig höjdpunkt för alla som följer NFL och i år det Nashville, Tennessee, som står för värdskapet 25 – 27 april. Vi har tagit en snabb titt på alla lag och listat några av deras förväntade fokusområden under helgen. Listan är gjort utifrån given draftordning, men håll utkik för trejdes och annan byteshandel när lagen är på klockan, något som alltid sker och som alltid är lika spännande att följa.

 

1. Arizona Cardinals

Största behov: OT, WR, DE

Runda 1: 1
Runda 2: 33
Runda 3: 65
Runda 4: 103
Runda 5: 139
Runda 6: 174, 179, 207
Runda 7: 248, 249, 254

Kommentar
Cardinals är i stort behov av föryngring på flera positioner, men kanske allra viktigast är att drafta till den offensiva linjen och på WR-positionen för att bygga runt unga QB:n Josh Rosen. Om inte det blir som det har snackats extremt mycket om under våren, att Arizona väljer att trejda Rosen, som de tog med sitt förstaval ifjol, för att drafta talangfulle QB Kyler Murray från Oklahoma. Det är mycket som talar för det, men även mycket som talar emot det. Det är naturligtvis draftens största fråga som fått enorm uppståndelse.

Laget från öknen har elva val i draften eftersom de har fyra extra compensatory. Behåller man Rosen och hellre går åt det defensiva hållet i val 1 kan Joey Bosas bror, Nick Bosa, DE Ohio State, vara lågoddsaren. Men de har såklart även en massa andra behov, till exempel passningsmottagare.

 

2. San Francisco 49ers

Största behov: TE, S, LB

Runda 1: 2
Runda 2: 36
Runda 3: 67
Runda 4: 104
Runda 5: –
Runda 6: 176, 212
Runda 7: –

Kommentar
49ers har bara sex val totalt, men deras första kommer tidigt. Free agency har redan gett förstärkningar på defensiven när edge rusher Dee Ford och LB Kwon Alexander värvades. Dessutom ser RB Tevin Coleman ut att kunna bli ett spännande komplement till McKinnon. Oavsett detta finns det klara behov, allra främst passningsmottagare, både TE back-ups till Kittle och för bredden i WR-kåren.

Man behöver också kolla på Safety-positionen, kanske före man väljer ur TE-klassen som är ganska djup. Att även stärka upp LB-gruppen med en skicklig MLB kan bli aktuellt mot mittenrundorna. Detta i syfte att ha fler valmöjligheter för hur man vill använda Dee Ford och inte behöva sätta in honom mot mitten om den positionen anses för svag. I runda sex kan de också komma att plocka en punter, minsann.

 

3. New York Jets

Största behov: OT, G EDGE

Runda 1: 3
Runda 2: –
Runda 3: 68, 93
Runda 4: 105
Runda 5: –
Runda 6: 196
Runda 7: 217

Kommentar
Vid Combine sa GM Maccagnan att tredja bort plats tre inte är otänkbart. Det kan alltså bli så att Jets, som bara har sex val totalt, samlar fler val i de lägre rundorna eller bunkrar inför kommande år. I sådana här lägen blir det mycket spekulationer, Giants kanske vill trejda uppåt, men de vet inte hur Arizona tänker kring Murray/Rosen, exempelvis.

Men oavsett vilken position ”Gang Green” har kvarstår att det finns gott om tomrum i truppen. Jets offensiva linje behöver förstärkning om guldklimpen QB Darnold ska fortsätta utvecklas, det gäller både tackles och guards. Dessutom är flera i WR-kåren på sina sista kontraktsår men samtidigt är RB Bell i laget numera och gör sin del som mottagare också. Säkraste tipset är kanske ändå att de tar DE Nick Bosa, om han är kvar och om Jets är kvar som nummer tre.

 

4. Oakland Raiders

Största behov: EDGE, CB, WR

Runda 1: 4, 24, 27
Runda 2: 35
Runda 3: –
Runda 4: 106
Runda 5: 140
Runda 6: –
Runda 7: 218, 235

Kommentar
Det är svårt att ranka Raiders behov i någon prioriteringsordning, nästan alla positioner måste uppgraderas. Men fokus måste ändå ligga på pass rush, laget var överlägset sämst i den kategorien förra året och på en historiskt låg nivå dessutom. Något, eller fler av valen i första rundan, måste vara en DE.

Vidare är de helt uttömda på nästan alla skillpositioner, det behövs två receivers till även efter trejden av Antonio Brown, en tight end och en running back. I försvaret måste de fylla på sitt secondary och hitta linebackers. Med sina fyra val i de två första rundorna måste alla vara starters. En WR, TE och eller RB bör prioriteras med valen 24-35 och gärna en safety där också. Det blir en utmaning för Mike Mayock i sin först draft som Raiders nya GM, eller om det nu är HC Gruden som egentligen bestämmer bakom kulisserna.

 

5. Tampa Bay Buccaneers

Största behov: LB, S, RB

Runda 1: 5
Runda 2: 39
Runda 3: 70
Runda 4: 107
Runda 5: 154
Runda 6: –
Runda 7: 215

Kommentar
Bruce Arians gör comeback som HC och tar över ett lag med behov lite varstans. Spelare som DT Gerald McCoy är inte lika vassa som de har varit, något Arians själv varit öppen med, så kanske att man addreserar försvaret allra först. Det talas en del om att de skulle välja LB Devin White, LSU, med sitt förstaval och det är ingen dum tanke för att hjälpa främst springförsvaret. White är smidig och en spelare som kan stå för stora spel.

Men även vidare bak i mittplan behövs det förstärkning av unga spelare. En mångfacetterad safety kan också bli deras förstaval, om inte bör de försöka välja en i runda två. Sist men inte minst, Buccs kommer att ta en RB, det är ett måste.

 

6. New York Giants

Största behov: OT, WR, LB

Runda 1: 6, 17
Runda 2: 37
Runda 3: 95
Runda 4: 108, 132
Runda 5: 142, 143, 171
Runda 6: 180
Runda 7: 232, 245

Kommentar
Giants är ett av lagen som det har pratas mycket om under off season, och det inte enbart på grund av att de befinner sig på NY-marknaden. Beckham-trejden är den mest i ögonfallande och GM Gettleman har stor press på sig att ha en väldigt bra draft. Hålen att fylla är många, men de har 12 val totalt och tre tidiga, så det finns möjligheter.

Även om Eli Manning har sina brister skadar det inte att han skyddas för att kunna avsluta karriären med någon form av habilt spel. OL och främst RT är prioritet, även om man skaffat G Kevin Zeitler under free agency redan. Det finns potential bland mottagarna, tex Shephard, Engram, men man måste ändå plocka någon med förmåga att ta toppen av ett försvar. Även försvaret har behov, LB och CB främst. Sammantaget kan listan göras lång över nästan alla positioner, det är tur för dem att de har många val.

 

7. Jacksonville Jaguars

Största behov: OT, WR, TE

Runda 1: 7
Runda 2: 38
Runda 3: 69, 98
Runda 4: 109
Runda 5: –
Runda 6: 178
Runda 7: 236

Kommentar
När nu Nick Foles lämnat Philadelphia och Jaguars äntligen ersatt Blake Bortles finns det åtminstone inget behov av QB just nu, det var tidigare första prioritet. Men helt klart behöver de fler spelare med potentialen till att göra stora spel när Foles passar dem. WR och TE kommer att draftas av Jaguars och GM Dave Caldwell som kan ha ögonen på combine-sensationen WR D.K. Metcalf från Ole Miss.

Jaguars hade ett skitår 2018 men har fortfarande stommen av ett riktigt bra försvar som dominerade de flesta av sina motståndare 2017. Kanske att det kommer att stärkas upp med något senare draftaval, men däremot behövs det definitivt hjälp på den offensiva linjen, både G och RT är högst tänkbart att de kommer välja för att skydda Nick Foles.

 

8. Detroit Lions

Största behov: DE, CB, TE

Runda 1: 8
Runda 2: 43
Runda 3: 88
Runda 4: 111
Runda 5: 146
Runda 6: 184, 204
Runda 7: 224, 229

Kommentar
Ständigt mediokra Detroit är ett lag med behov på många fronter, listan kan göras lång. Den stora nyheten under free agency var att Lions plockade in Trey Flowers från Patriots. DE Flowers kommer till en pass rushing situation som var, eller fortfarande är, i akut behov av hjälp, det behövs ännu mer av den varan.

En tight end är inte heller otänkbart att de går mot, även om de värvat Jesse James från Steelers behövs någon mer passningspålitlig variant för QB Stafford att sikta mot. I försvaret står CB Darius Slay ut som en stjärna i secondary, som trots ett mindre bra år 2018 nådde Pro Bowl. Bakom Slay är det dock föga imponerade, en CB står också på önskelistan. Även nya guards är något som kan tänkas behövas.

 

9. Buffalo Bills

Största behov: DT, DE, TE

Runda 1: 9
Runda 2: 40
Runda 3: 74
Runda 4: 112, 131
Runda 5: 147, 158
Runda 6: 181
Runda 7: 225, 228

Kommentar
Med den nya regimens tredje år i antågande tyder det mesta på att man nu vill bygga runt lagets quarterback Josh Allen, som draftades i fjol, men mycket av detta gjordes redan under free agency.

De tydligaste bristerna just nu finns på den defensiva linjen och troligen kommer mer än ett val under de tre första rundorna att hamna just där, Sean McDermott är trots allt en defensivt inriktad huvudtränare. Bills är bortsett från den defensiva linjen och TE i ett läge där man kan drafta bästa tillgängliga spelare till ganska stor utsträckning.

 

10. Denver Broncos

Största behov: QB, C, TE

Runda 1: 10
Runda 2: 41
Runda 3: 71
Runda 4: 125
Runda 5: 148, 156
Runda 6: 182
Runda 7: 237

Kommentar
Broncos stärkte försvaret via free agency och bör ha fokus på att jobba upp en bättre offensiv. Efter skifte på QB-positionen, från misslyckade Case Keenum till veteranen Joe Flacco, är positionen fortfarande oklar och en svaghet. Det behövs en framtidsplan och det måste Broncos åtgärda under draften. GM John Elway är förtjust i Drew Lock, Missouri Tigers, som är ett alternativ i första rundan.

De måste också ge Flacco en ärlig chans genom att stötta upp runt om honom. Staty som han är behövs hjälp centralt på linjen, gärna i form av en center. Kanske finns Garrett Bradbury i andra rundan. En tight end skulle också ge Flacco lite trygghet, han har alltid älskat att passa dem, och det finns bra djup på positionen. Vill de ha en superstjärna är TJ Hockenson från Iowa att överväga redan med deras val i första rundan.

 

11. Cincinnati Bengals

Största behov: LB, S, OL

Runda 1: 11
Runda 2: 42
Runda 3: 72
Runda 4: 110
Runda 5: 149
Runda 6: 183, 198, 210, 211, 213
Runda 7: 223

Kommentar
Inte bara HC-positionen har förnyats i Cincinnati, även en ny DC är plats och han, Lou Anarumo, kan verkligen behöva lite nya spännande spelare att jobba med. Linebackers och safetys lär vara prioritet. Experter tror att Anarumo kommer spela ett försvar med traditionella coverages och då behövs det spelare som kan göra bra spel i mitten av plan.

Det finns även prat om att drafta en QB. Visst, Andy Dalton är snart inne på sitt nionde år och är habil men inte mycket mer. Om en ny HC i Zac Taylor får komma in och vara med i diskussionen kring Daltons efterträdare är det inte helt otänkbart att de skulle plocka en redan i år, dock i så fall ur en ganska blek QB-klass jämfört med många tidigare år. Slutligen, djup på OL kommer också att adresseras.

 

12. Green Bay Packers

Största behov: OT, TE, DB

Runda 1: 12, 30
Runda 2: 44
Runda 3: 76
Runda 4: 108, 112
Runda 5: 140
Runda 6: 172, 182
Runda 7: 204

Kommentar
Green Bay draftar tidigare än brukligt och laget är trots ett krångligt 2018 ganska välfyllt med talang. Det finns inte lika stora hål som i många andra trupper och GM Brian Gutekunst har lyxen att kunna titta längre fram i tiden än många. Prio ett borde vara att hitta en OT, just nu för djup och för nästa år som eventuell ersättare då båda Bulagas och Spriggs kontrakt går ut. Den förstnämnda är vass men skadebenägen, den andra är underpresterande.

Secondary är en lagdel som fått utstå en del kritik de senaste säsongerna. Här kan djup och mångsidighet på både safety och corner back komma väl till pass i DC Mike Pettines vilja att spela mycket nickel och dime-paket. Vidare är TE på draftlistan, Jimmy Graham fick aldrig den utväxling man hoppats på och han stannar max till nästa säsong. Enda anledningen till att han är kvar nu lär vara för mycket dead money. Graham är 32, Marcedes Lewis är 35, så en föryngring är ett måste.

 

13. Miami Dolphins

Största behov: DE, OL, RB

Runda 1: 13
Runda 2: 48
Runda 3: 78
Runda 4: 110
Runda 5: 141
Runda 6: 175
Runda 7: 212

Kommentar
Det är ganska oklart i vilken ordning Dolphins börjar fylla sina många behov. Men en gissning är att deras förstaval går till en DE. Cameron Wake, som lämnat för Titans, hade ensam ungefär lika många sacks som resterande fyra spelare på positionen tillsammans över en säsong, strax över 10 stycken. Charles Harris förväntas ta över som nummer 1 nu i sitt tredje år, men det behövs mer talang och spets på positionen.

Vidare är det inte otänkbart att Miami tidigt väljer någon till offensiva linjen, en guard eller RT. Men man kan också använda ett val på en running back att addera till gruppen som frontas av Kenyan Drake.

Sist men inte minst, journey man Ryan Fitzpatrick startar numera som QB efter att laget slutligen gav upp på Ryan Tannehill och trejdade honom till Titans där han backar upp Mariota. Fitzpatrick är naturligtvis ingen långtidslösning, förr eller senare måste frågan lösas. Om det blir redan i denna draft återstår att se.

 

14. Atlanta Falcons

Största behov: OT, DE, CB

Runda 1: 14
Runda 2: 45
Runda 3: 79
Runda 4: 117, 137
Runda 5: 152, 172
Runda 6: 186
Runda 7: 230

Kommentar
Falcons 2018 var en missräkning, mycket på grund av tunga skador på nyckelspelare i försvaret. Men laget får fortfarande anses ha sitt ”Super Bowl window” öppet och det finns talang på de flesta positionerna. Första behovet ut är förstärkning på offensiva linjen. QB Matt Ryan tacklades 113 gånger, tredje mest i ligan, att jämföra med att exempelvis hans divisionsrival Drew Brees motsvarande siffra som var 53. Både ägare och HC har uttryckt oro över att Ryan tacklats så mycket, så OL är ingen högoddsare att gå som nummer 1 från Atlantas drafttavla. Man har stärkt upp med guards i FA, så varför inte en tackle.

DE är också ett behov, kanske lika mycket som OT, där är man tunna sedan man tappat Bruce Irvin till lokalkonkurrenten Carolina även om 30-årige Adrian Clayborn har återvänt efter ett år i New England. Cornerbacksen i Falcons hade ett tufft 2018 och sedan dess har laget även tappat två CB. Här behövs djup, både i slot och på utsidan.

 

15. Washington Redskins

Största behov: QB, WR/TE, S

Runda 1: 15
Runda 2: 46
Runda 3: 76, 96
Runda 4: –
Runda 5: 153, 173
Runda 6: 206
Runda 7: 222, 253

Kommentar
Huvudstadslaget behöver en QB för framtiden efter att Alex Smiths allvarliga skada fortfarande håller honom från planen, i värsta fall för gott. Case Keenum är nu starter men det mesta talar för att han aldrig blir bättre än sitt gyllene år i Minnesota 2017. Kanske att laget försöker trejda sig uppåt i draftordningen för att ta en QB tidigare än på plats 15, men det kan även vara att Dwayne Haskins faller en bit och de kan vänta in honom. Om inte Haskins finns ledig kan Dukes QB Daniel Jones vara ett namn att ha koll på.

När man väl väljer en QB kan man lika gärna fortsätta på offensiven. WR är ett stort behov till en trupp som inte avskräcker någon. Men även en TE med förmåga att blockera bra står högt upp på coach Grudens önskelista. Safety kommer också bli aktuellt att välja. Washington har sparkat DJ Swearinger och låtit HaHa Clinton-Dix dra iväg till Bears under free agency. Dessa namnkunniga spelare måste ersättas.

 

16. Carolina Panthers

Största behov: OT, DE, S

Runda 1: 16
Runda 2: 47
Runda 3: 77, 100
Runda 4: 115
Runda 5: 154
Runda 6: 187
Runda 7: –

Kommentar
Cam Newton fick ta sin beskärda del stryk under säsongen, något som inte direkt hjälpte hans efterhängsna axelskada. Laget har redan värvat centern Matt Paradis från Broncos, nu behövs det en eller två bra val på OL för att verkligen säkra upp den lagdelen. En OT lär gå tidigt hos Panthers, kanske Dillard från Washington State eller Williams från Alabama.

Men förutom linjen har laget hel del andra behov, som en bra edge, S/CB och OLB. En duktig edge ruscher är ett måste om Panthers vill hävda sig defensivt, det bör vara val två om man inte verkligen gillar utbudet när det kommer till deras val 16. Då är en edge inte ett dumt förstaval, OT talang finns i runda två med. Just nu har man fyra DE i truppen och även Bruce Irvin som är mer av LB/DE. En låg siffra så det är ingen högoddsare att en DE väljs tidigt.

Gällande safety har man åtta stycken, men få är att räkna med som solida starters som free safety i nuläget. Det behövs även slot corners, så hela secondary kommer få förstärkning av en eller två spelare.

 

17. New York Giants

Val nr 17 tillhörde tidigare Cleveland men ingick i trejden av Odell Beckham JR.

 

18. Minnesota Vikings

Största behov: OL, DT, TE

Runda 1: 18
Runda 2: 50
Runda 3: 81
Runda 4: 114
Runda 5: –
Runda 6: 178, 209
Runda 7: 247, 250

Kommentar
Minnesota är i mångt och mycket ett komplett lag på flera positioner, men det behövs en del till för att de ska kunna utmana hela vägen. Den stora biten handlar om en offensiv linje som inte var bra alls förra året. Med compensatory val i de sena rundorna har Vikings totalt åtta, kanske att man buntar ihop de sena och kommer upp sig en bit dag två om man finner en riktig favoritspelare. OT eller OG blir det garanterat i första rundan i alla fall, att skydda Cousins är prio ett och ett namn som Williams från Alabama är höginstressant men även Taylor från Florida som är duktig i springspelsblockering.

På TE-positionen har Vikings haft det väl förspänt flera år med pålitlige Kyle Rudolph. Men han kan sakna den där sista udden och blir inte yngre, därför kan en TE bli aktuellt i en vass TE-klass. Slutligen DT där Sheldon Richardsson behöver ersättas, namn som Dexter Lawrence från Clemson nämns bland favoriterna.

 

19. Tennessee Titans

Största behov: TE, DT, OLB

Runda 1: 19
Runda 2: 51
Runda 3: 83
Runda 4: 122
Runda 5: 158
Runda 6: 190
Runda 7: –

Kommentar
När draften kommer till Tennessee har laget bara sex val, men definitivt behov av att göra alla sex med omsorg. Det behövs till exempel edge/OLB, men även tackles på defensiven. Att plocka en TE är också ett naturligt steg att ta i en klass som beskrivs som både bra och djup. Delanie Walker är i sin karriärs höst med sina 34 år och en allvarlig benskada att försöka komma tillbaka ifrån. De kommer inte ha råd, eller förmodligen vilja, att behålla honom 2020. Med en ny ung arvtagare kan de även spela två TE samtidigt vilket skulle passa QB Mariota bra.

När det gäller DT behöver valet gå till någon med bra förmåga att stoppa springspel. Titans hade problem med det ifjol men om man får in en duktig sådan att para ihop med stjärnan Jurrell Casey kan stora kliv tas framåt. Längre ner i draften kommer man också försöka hitta en bra edge/OLB att komplettera en redan ganska talangfull grupp.

 

20. Pittsburgh Steelers

Största behov: LB, DB, TE

Runda 1: 20
Runda 2: 52
Runda 3: 66, 83
Runda 4: 122
Runda 5: 141
Runda 6: 175, 192, 207
Runda 7: 219

Kommentar
Att Pittsburgh genomgått stora förändringar de senaste åren är ingen underdrift. Borta är de två största stjärnorna fråntaget Big Ben. Det är dags att börja bygga nytt till ett lag som trots allt har en bra stomme. Conner kan steppa in för Bell, Smith-Shuster kan kliva in för Brown, så även om de lär ta en passningsmottagare någon gång under helgen är de omedelbara draftbehoven mer av defensiv karaktär. Efter trejden av Brown till Raiders har man en hel del val, totalt tio stycken. Största behoven är DB:s, LB:s och edge, det finns en del stora hål att fylla i secondary. LB Devin Bush från Michigan nämns tidigt, en spelare effektiv i zonförsvar men med mer att lära om man-man försvar. Steelers väljer som nummer 20, inte otänkbart att man kommer försöka flytta upp en bit med hjälp av trejdes under draften.

Steelers gillar att spela sets med flera safetys på plan samtidigt och djup på positionen behövs efter att Morgan Burnett bara stannade ett år i laget. Det finns draft-talang på positionen och det är en lågoddsare att de väljer en safety.

Som nämnt är ändå passningsmottagre något som inte kan förbises. Djupet i WR/TE-kåren just nu i Steelers är inte superimponerande.

 

21. Seattle Seahawks

Största behov: DL/EDGE, S, WR

Runda 1: 21, 29
Runda 2: –
Runda 3: 92
Runda 4: 124
Runda 5: 159
Runda 6: –
Runda 7: –

Kommentar
Det mesta talar för att Seattle, som bara har fem val, kommer försöka byta sig nedåt som de brukar göra. Deras absoluta behov är att fylla på den defensiva linjen, antingen centralt eller med en eller två som kan ersätta Frank Clark, som trejdades till Chiefs i tisdags (23/4), på kanten. Det behöver inte nödvändigtvis vara en explosiv pass rusher, mer en mångsidig spelare som också kan bidra där. I Clark-trejden ingick bland annat Chiefs förstaval i år, nr 29, vilket såklart underlättar för att fylla detta tomrum.

I secondary har Earl Thomas dragit vidare, men det handlar nog inte om att man ska ersätta honom. Seahawks letar förmodligen efter en CB/S-hybrid av den mer fysiska typen som också kan spela lite nickel vid behov. Slutligen är wide receiver något de tittar på även om det inte är ett akut behov. I truppen har man Baldwin och Lockett samt David Moore som man gillar, men visst vill man fylla på med ytterligare någon playmaker.

 

22. Baltimore Ravens

Största behov: WR, EDGE, IOL

Runda 1: 22
Runda 2: –
Runda 3: 85, 102
Runda 4: 113, 123
Runda 5: 160
Runda 6: 191, 193
Runda 7: –

Kommentar
Ravens påbörjade en identitetsförändring under 2018 och den har fortsatt under denna offseason. Dels ska anfallet byggas om för att passa Lamar Jacksons styrkor, dels ska försvaret ersätta tre ledande veteraner i Suggs, Weddle och Mosley. För att hjälpa Jackson att lyckas bör insidan av den offensiva linjen få tillskott.

Dessutom är receiver-positionen i stort sätt utan spelare och här gäller det att hitta guldklimpar i draften för att ge anfallet någon möjlighet att hota i luften. Minst en WR måste in under första två dagarna, det går inte att förlita sig på att fynda under den avslutande dagen. Pass rush är också viktigt att få in, där har två spelare försvunnit och ska Ravens försvar hålla samma nivå som man vant sig vid gäller det att kunna sätta regelbunden press på motståndarens QB.

 

23. Houston Texans

Största behov: OL, DB, RB

Runda 1: 23
Runda 2: 54, 55
Runda 3: 86
Runda 4: –
Runda 5: 161
Runda 6: 195
Runda 7: 220

Kommentar
Houston kommer välja fyra gånger över de två första dagarna, flera av dessa tidiga val kommer förmodligen gå mot den offensiva linjen och secondary. DeShaun Watson var bland de QB:s som tacklades allra mest under 2018 och de flesta misstagen skedde på utsidan, Texans lär välja en tackle med sitt val i första rundan. Namn som Cody Ford, Oklahoma, Andrew Dillard, Washington State och Dalton Risner, Kansas State, nämns som potentiella spelare för detta val.

Bland DB:s har man tappat flera spelare av tyngd, som långvariga Texans-profilen Kareem Jackson till Broncos. Man har signat CB Bradley Robey under FA, och betalt ganska mycket för honom, men det behövs fler där bak. FA-affären från 2018 där de plockade in Aaron Colvin från Jaguars, har inte gett förväntad succé. Running back är också aktuellt. Lamar Miller går in i sitt sista år på kontrakt och D´Onta Foreman har inte direkt rosat marknaden sina två första år, givet ganska sparsamt med speltid.

 

24. Oakland Raiders

Val nr 24 tillhörde tidigare Chicago men ingick i trejden av Khalil Mack inför säsongen 2018.

 

25. Philadelphia Eagles

Största behov: OL, LB, IDL

Runda 1: 25
Runda 2: 53, 57
Runda 3: –
Runda 4: 127, 138
Runda 5: 163
Runda 6: 197
Runda 7: –

Kommentar
Eagles har en laguppställning som är byggd för att kämpa om Super Bowl just nu, det märks framförallt på åldern i vissa lagdelar där O-line tydligt utmärker sig. Jason Peters gör sitt sista år, får man anta, och Jason Kelce har flirtat med pension men gör minst ett år till. Brandon Brooks är inte heller en färsking.

Det annars tydligaste behovet inför draften var running back men det täppte man till någorlunda genom att byta till sig Jordan Howard från Bears. Det mest uppenbara behovet blir därför på linebackerpositionen där man tappat Jordan Hicks. Men Eagles vill bygga från linjerna och med en djup draft på D-line förvånar det inte om de plockar en tidigt. De skulle också må bra av en stabil safety.

 

26. Indianapolis Colts

Största behov: WR, DL, DB

Runda 1: 26
Runda 2: 34, 59
Runda 3: 89
Runda 4: 129, 135
Runda 5: 164
Runda 6: 199
Runda 7: 240

Kommentar
GM Chris Ballard har fått mycket beröm för hur han hanterade 2018, alltifrån till den speciella situationen med tränaren till draften. Man har även förlängt med många spelare och värvat i FA. Men i denna penningstinna värld går det inte att leva på gamla meriter och inför årets draft behöver Colts främst stärka WR-gruppen som har potential men inte mycket mer. Colts värvade Funchess från Panthers men det är högst oklart vilken nivå han kan leva upp till. Namnkunnigast är TY Hilton och förra årets draftval är fortfarande osäkra kort. Dags att plocka en vass playmaker om det finns en ledig, och det lär det göra.

Vidare är djup på DL ett behov, om inte omgående så för framtiden. Värvningen av Justin Houston från Kansas City är spännande när han nu ska spela med de, under 2018 så tongivande Margus Hunt och Jabaal Sheard, men den yngsta i trion är 30 år. Dessutom är de och flera uppe för FA om två år.

Slutligen är även djup bland defensive backs något för Colts att eftersträva. Toppen är vass, bredden är det inte.

 

27. Oakland Raiders

Val nr 27 tillhörde tidigare Dallas men ingick i trejden av Amari Cooper som skedde under fjolårets säsong.

 

28. Los Angeles Chargers

Största behov: DT, OT, QB

Runda 1: 28
Runda 2: 60
Runda 3: 91
Runda 4: 130
Runda 5: 166
Runda 6: 200
Runda 7: 242

Kommentar
LA Chargers har det ganska gott ställt på många positioner, men ändå står tacklare högt på önskelistan, både offensiva och defensiva. Förmodligen kommer man att välja just det, DT Dexter Lawrence från Clemson är ett namn att hålla koll på. Hade draften varit djupare på QB-sidan hade kanske surret om Rivers efterträdare varit mer på tapeten, men nog spelar allt 9-barnspappan ett tag till.

Med det sagt kan laget ändå överraska och plocka någon ny QB redan i år. En motivering till det vore just att man inte har superakuta behov på många platser och då kanske hellre tar en nu än när valen måste gå till QB. Frågan är om det finns någon QB som imponerar på Chargers ledning.

 

29. Seattle Seahawks

Val nr 29 tillhörde fram till i tisdags Kansas City men efter trejden av Frank Clark från Seattle är det nu istället Seahawks som här gör sitt andra val i den första rundan.

 

30. Green Bay Packers

Val nr 30 tillhörde tidigare New Orleans men numera Green Bay efter att det ingått i dealen när Saints klättrade uppåt i draftordningen och plockade Marcus Davenport 2018.

 

31. Los Angeles Rams

Största behov: LB, OT, DL

Runda 1: 31
Runda 2: –
Runda 3: 94, 99
Runda 4: 133
Runda 5: 169
Runda 6: 203
Runda 7: 251

Kommentar
Rams föll som bekant på målsnöret förra året men har redan förstärkt med veteraner som Eric Weddle och Clay Matthews. Behoven är inte skriande, men de finns såklart.

I en trupp med topptalang på nära alla positioner sticker LB ut, på ett negativt sätt. De har egentligen inte så mycket djup bakom Cory Littleton och Dante Fowler och nyvärvade Packers-ikonen Matthews på utsidan. Problemet är väl att de inte heller har så många eller tidiga val för att kunna ta en LB av odiskutabel kaliber.

Möjligt att man då väljer att stärka upp de båda linjerna istället om de inte tycker det är värt att välja en LB så pass sent. Kanske en DL-specialist, kanske en center eller guard. Spelare som kan bli komplement till redan tydliga starters. Oavsett vad som sker lär Rams draft inte skapa några stora rubriker jämfört med lag som har fler och högre val, och då även ihåligare trupper.

 

32. New England Patriots

Största behov: DE, DT, WR

Runda 1: 32
Runda 2: 56, 64
Runda 3: 73, 97, 101
Runda 4: 134
Runda 5: –
Runda 6: 205
Runda 7: 239, 243, 246, 252

Kommentar
Patriots har precis som vanligt blivit av med flera riktigt bra spelare och har hål att fylla i stort sett överallt, men kommer i vanlig ordning att kunna lösa en del av hålfyllnaden genom att utveckla sent draftade spelare, vilket man kan få ett gäng av tack vare sina 12 draftval.

En left tackle och tight end behövs på grund av att spelare lämnat, men frågan är om inte den defensiva linjen och receivers fyller ett större behov. Kanske kan Patriots använda sina många val till att trejda upp för en gångs skull?

 

49. Cleveland Browns

Största behov: OT, DL, LB

Runda 1: –
Runda 2: 49
Runda 3: 80
Runda 4: 119
Runda 5: 144, 155, 170
Runda 6: 189
Runda 7: 221

Kommentar
Ligans kanske mest hajpade lag, tidigare för att de fick mångas sympatier eftersom de var så tvärdåliga, nu för att de är laddade med talang och äntligen ser ut att ha funnit en QB för framtiden i Baker Mayfield. Så vad behöver de då hämta i draften, nu när de inte draftar tidigt längre eller faktiskt alls i första rundan. En bra idé är att skydda den där framtids-QB med att plocka OT. Linjen var helt okej förra året men måste bli snäppet bättre om Browns ska leverera mot förväntningarna. Om namn som Dalton Risner eller Greg Little är kvar på plats 49 kan det bli någon av dem.

Även den defensiva linjen är aktuell att förstärka, värvningen av Sheldon Richardson hjälper, men inte tillräckligt och bakom honom och Ogunjobi är det ganska skralt med talang. Vidare bakom linjen bör man också titta, med val av en linebacker. På den positionen är Cleveland lite tunna, tyvärr för dem är även draftklassen det.

 

58. Dallas Cowboys

Största behov: S, DT, TE

Runda 1: –
Runda 2: 58
Runda 3: 90
Runda 4: 128, 136
Runda 5: 165
Runda 6: –
Runda 7: 241

Kommentar
Cowboys har helt klart hål att fylla men ingen direkt panik på någon position vilket känns positivt då man kan välja den bästa som finns kvar, utan val i första rundan kanske detta är än mer viktigt. Safety eller DT känns som det största behovet att fokusera på. Sedan vore en investering i DE och TE att se som ett klokt fokus. Djup på LB och WR längre ner i draften samt att hitta en RB som kan låta Zeke vila under några spel är också något Dallas kommer titta på.

 

61. Kansas City Chiefs

Största behov: CB, C, LB

Runda 1: –
Runda 2: 61, 63
Runda 3: 84
Runda 4: –
Runda 5: 167
Runda 6: 201, 214
Runda 7: 216

Kommentar
Chiefs potenta anfall under ledning av Mahomes har inte undgått ett enda NFL-fan. Även då man tappade RB Hunt och det fortfarande är oklart vad som kommer hända med WR Hill, som återigen är anklagad för våldsbrott, bör defensiven prioriteras i draften. Tongivande spelare som Justin Houston och Dee Ford har lämnat och i en draft som har mycket defensiv talang bör KC passa på. Strax före draften kom Chiefs överens med Seahawks om en trejd av DE Frank Clark, vilket eliminerade deras mest skriande behov.

Även i secondary, som enligt många var vad som stjälpte laget ifol, finns det positioner att fylla, främst cornerbacks. Spelare som DE Clelin Ferrell, Clemson, och CB Deandre Baker, Georgia, kan finnas högt upp på tavlan i Chiefs war room. Men även LB och S kommer bli aktuella för att stärka de positionerna som, trots värvningen av S Tyrann Mathieu, inte avskräcker många lag.

 

62. New Orleans Saints

Största behov: DT, TE, WR

Runda 1: –
Runda 2: 62
Runda 3: –
Runda 4: –
Runda 5: 168
Runda 6: 177, 202
Runda 7: 231, 244

Kommentar
New Orleans har redan adderat en del på den defensiva linjen, som en ny nose tackle, men experter spår att de inte är klara ännu. Hela DL-klassen i årets draft betecknas som djup så det finns möjlighet för Saints att hitta någon bra även på plats 62, där de gör sitt första val för helgen. Exempelvis spelare som Saunders, Western Illinois, Tillery, Notre Dame och Wren, Arizona state.

Även om Saints har absolut toppklass på WR-positionen i form av Michael Thomas och talanger som Kirkwood och Smith där bakom, behövs mer bredd. Det pratas om spelare som Butler från Iowa och Samuel från South Carolina, för att nämna två. Gällande TE har veteranen Jared Cook, 32 år, värvats och även Josh Hill finns tillgänglig, men det är läge att plocka in och utveckla en ung TE-talang.

 

87. Chicago Bears

Största behov: RB, OLB, S

Runda 1: –
Runda 2: –
Runda 3: 87
Runda 4: 126
Runda 5: 162
Runda 6: –
Runda 7: 238

Kommentar
För en ganska lång tid har Bears vant sig vid att drafta tidigt. Men numera är man SB-utmanare och draften blir därefter, dessutom har laget via spelaraffärer också tappat val. Kvar blir bara fyra val och Chicago är det lag som är sist till att välja sin första spelare, inte förrän i runda tre med val 87 får Bears-fansen något att surra om, eller sura för.

Primärt behov lär vara en running back. Arbetshästen Jordan Howard återfinns numera i Philadelphia och det finns en plats ledig bredvid Cohen i toppen av RB-listan. Man har plockat in Mike Davis, senast från Seattle, men det behövs fler verktyg i lådan.

Liksom många andra lag letar Bears efter bra spelare på den defensiva utsidan, edge och OLB. Man har redan en del bra spelare där bak, med Mack i spetsen, men djup behövs. Safety är också ett önskemål. Man har knappt en handfull safetys i truppen just nu, starka namn som Eddie Jackson och HaHa Clinton-Dix, men lite mer back-up på positionen hade inte skadat för Chuck Pagano inför sin debut som DC i Bears.

 

Häng med i draften – vi listar alla lags behov

Nyheter

To Top