Prospect

Byron Murphy (DL, Texas), NFL Draft 2024

Byron Murphy

DL, Texas

Uppdaterad: 2024-04-26 05:06

Draftad av: Seattle Seahawks (Runda: 1, Plats: 16)

Genomsnittligt betyg: 82 (4)

Vikt: 140 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (82): En balanserad spelare med bra kombination av styrka och explosivitet. Gör ett bra jobb med sitt leverage genom kontakten och använder sina tunga armar för att passera sin motståndare. Spelar med låg tyngdpunkt och är svår att flytta på. Ofta dubblad, kunde lätt fått mer flaggor än han får. En bra rusher som gör ett bra jobb även mot spring. Lite väl aggressiv ibland, men nästan alltid i kontroll och uppe på fötterna. Rör sig bra i sidled över de korta ytorna med fin balans och suger in rushers lite senare in i spelet. Inte den där superexplosiva spelaren men fysisk och med bra teknik.

Lasses omdöme (82): Aningen mindre än sin kompis Sweat på insidan i Texas men det är de flesta men kanske en aning för liten för att kunna förlita sig på sin storlek på samma sett i NFL. Två riktigt fina säsonger bakom sig och talangen har alltid funnits där men man har verkligen kunnat se hur han växt det senaste året både när det kommer till teknik och produktion (4 sacks och 8 TFL 2023). Tror dessutom att vi bara sett starten av vad Murphy kan erbjuda och känns som han har ett oerhört högt tak och ska nog ses som en spelare som ska stå under fortsatt tillväxt sitt första år i NFL i varje fall. Full av energi, kvick, snabb och explosiv av LoS gör att han ofta direkt har övertaget mot sin man. Kommer lågt med bra balans och hittar hålen när han ombeds att attackera RB eller QB. Även bra balans och ankrar fint emot spring och har inga problem att plugga igen mot double team. Kan ibland bli lite för energisk och gå bort sig och känns inte riktigt som han är smidig nog att justera då. Aningen stela höfter men tror han kan arbeta bort det. Bra slutfart in i kontakt och har en tung punch och naturlig och våldsam kraft in i kontakt. Tycker hans teknik finns där med en effektiv push and pull och rip men kan fortfarande utvecklas.

Magnus omdöme (83): Den mindre halvan av Longhorns finfina DT-duo. Att kalla Murphy för mindre är kanske lite missvisande då han är 185 cm och väger 140 pannor, men då förstår ni hur stor den andra halva, T´Vondre Sweat, är. Byron Murphy är en explosiv krutdurk med rörlighet i sidled, steppar och attackerar OL som inte hänger med. Explosiv ur sin stance och har snabbhet och tyngd som gör honom väldigt svårstoppad när han fått övertaget. Spelar med låg tyngdpunkt och kommer ofta under motståndarna. Snabba händer, fina swipe och swim moves för att komma förbi. Har starka ben och bra balans, spelar med ett ständigt driv och är oerhört påfrestande för motståndarna. Mot spring kan han hålla emot vid poa såväl som att penetrera linjen och göra spel i bakplanen. Är en spelare som är under utveckling, och taket är högt. Har inte idealisk storlek och kan behöva lite tid i NFL för att hitta hur han ska maximera sitt spel mot större och starkare motståndare. Men denna rivningskula kommer hitta sina vägar och vara en kaosskapare i sinom tid.

Highlights

Byron Murphy (DL, Texas), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top