Prospect

Brock Bowers (TE, Georgia), NFL Draft 2024

Brock Bowers

TE, Georgia

Uppdaterad: 2024-04-26 04:57

Draftad av: Las Vegas Raiders (Runda: 1, Plats: 13)

Genomsnittligt betyg: 89 (3)

Vikt: 109 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (89): Har varit helt galet produktiv under sina två sista år i college och är egentligen bra på alla delar av sitt spel. Helt klart playmakern med det lilla extra i Georgias offensiv. Känns lite tråkigt att lyfta hans blick för spelet som hans främsta egenskap. Men har så bra koll på var ytorna finns, var öppningen finns, var QB:en behöver honom och det känns som Bowers alltid är ett alternativ på alla spel trots att motståndarna vet om det. Inte direkt superatleten, eller han är det utan att det direkt sticker ut. Rör sig väldigt smidigt och lätt och har hela tiden full kroppskontroll in och ur sina routes, under catch, och med bollen i händerna. Bra storlek med fin rörlighet, ena stunden oerhört smidig för att nästa se ganska stel ut. Smyger så fint med sin speed och explosivitet, ligger och lurar och sen sätter han in sina tempoväxlingar och lägger in sista växeln med fart ut ur sin route med bollen i händerna. Inte dålig i blockeringsspelet men absolut inte heller hans styrka trots bra fysik. Det och en del skadeproblem är egentligen det jag hittar att sätta ett frågetecken bakom.

Magnus omdöme (90): Har varit fullkomligt lysande för Bulldogs under sin tid på college. Stundtals har han varit den som burit Georgias anfall och han har gjort det genom att briljera på ett varierat sätt. Har till exempel lett laget i receiving yards alla sina tre år. Är så atletisk att han nästan ser liten ut, är iof ingen bjässe för att vara TE, men han är inte heller en liten pojke. Han är stark, snabb, tuff och explosiv, egenskaper som han använder både i pass och spring. Kan ställa upp över hela banan och oavsett vart han står så går det inte att räkna bort någon typ av spel. Har förmågan att accelerera snabbt och med sin tyngd så blir han svår att stoppa, får ofta övertaget direkt vid snap. Används flitigt i screens, endarounds eller andra spela där syftet är att han ska få bollen i händerna. Livsfarlig efter mottagning, bryter tacklingar och har en maxfart som gör att han kan göra stora spel. Har fin blick och spelförståelse, ser vart ytor kommer uppstå och vilka riktningsförändringar som sabbar försvarares vinkel. Kan utveklca blockeringsdelen av sitt spel, är mer en playmaker än en som skapar yta. Som route runner kommer han också kunna ta steg med lite mer fokus på detaljer, i dag är det atletiska förmågan som vinner. Är som nämnts inte stor för att vara TE, vilket gör att han inte kommer vara en Kelce eller Gronk på seam routes. Däremot är Bowers en spelare som kommer hitta sitt sätt att vara en producerande playmaker av topklass.

Richards omdöme (87): Diskussionen kring Bowers är och bör handlar om hur tidigt man ska ta en TE. Rent ekonomiskt är det mer värt att plocka en dyrare position, rent draftmässigt är majoriteten av ligans bästa TEs tagna senare i draften, rent historiskt är TE en rejäl bust-position i första rundan. Är Powers undantaget? Kanske, för nog är han riktigt bra och bör tas tidigt. Allt mellan val 5 och 20 känns rimligt. Powers är mer ett offensivt vapen, en receiver, än en traditionell TE. Jag hade inte haft honom på linjen för att blockera mer än för variation, även om han är duglig. Han är bäst som en passmottagare. Han är skicklig mot zon och hittar de öppna ytorna, förstår var han ska vara och hur han ska positionera sig för att vara en tacksam tavla. Också skicklig att använda kroppen som sköld vid mottagning. Sedan är han extremt bra på att skapa yards eftter mottagning. Smidig, snabb och svårtacklad. Det har lyfts frågetecken kring ett något begränsat routeträd och att han inte är så clean i de han springer, men för en TE gör han det väl. Behöver bli bättre för att konsekvent kunna vinna i NFL dock, men det kommer. Han är fortfarande bara 21 år och har mycket utrymme att växa som spelare.

Highlights

Brock Bowers (TE, Georgia), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top