Prospect

JJ McCarthy (QB, Michigan), NFL Draft 2024

JJ McCarthy

QB, Michigan

Uppdaterad: 2024-03-20 20:51

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 92 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (79): Collegefotbollens Brock Purdy. Hur bra är JJ och hur mycket är han en bra QB i ett bra system? Detta gör honom svårare att få kläm på, i varje fall för mig. För mig är han inte en QB värd att plockas i första men jag kan samtidigt se honom leda en offensiv i NFL på samma sett som i college. Blir inte så mycket klokare när jag bortser från det och bara kollar film. Ser helt klart ut att läsa av planen och motståndarna på högsta nivå och bearbetar fram, oftast, helt rätt beslut. Känns dock fortfarande som han fastnar på sin första read för ofta. Ena stunden känns det som han har full koll på pressen runt sig och levererar bollar med en snabb och fin release för att nästa hålla den för länge och tar för lång tid på sig innan han får iväg bollen. Ser ut att röra sig fint i fickan och har inga problem att rulla ut och leverera med ett lugn. Står även upp bra med press i ansiktet och är inte alltid lätt att få ner trots att försvararen har händerna på honom. Kan sprida de längre passningarna lite för mycket men betydligt mer träffsäkerhet på bollarna i mitten 20 yards ner. Inte världens starkaste arm vilket syns på de längre passningarna. Bra längd men känns lite för tunn och kommer inte kunna stå upp på samma sett i college. Jag är delad, en general som kan leda sitt lag men tycker fortsatt att han är begränsad i sitt spel.

Magnus omdöme (86): JJ McCarthy är förmodligen den mest svårbedömde av alla topp QBs detta år. Han har visat att han är en vinnare, både nationell mästare och den QB med bäst vinstprocent (minimun 20 starter) senaste decenniet och den QB med tredje högst vinstprocent genom tiderna på college. McCarthy är 27-1 (96,4%) som starter för Michigan. Två Big Ten titlar och ett nationellt mästerskap. Vissa hävdar att han har burits av ett Wolverines system, medans andra hävdar att systemet är det som begränsat honom. Vad som är sant kommer visa sig, men personligen värderar jag spelare som vet hur man vinner högt. Han har kombinationen av fin atletisk förmåga, en bra spelförståelse och en helt okej arm. McCarthy har väldigt fin förmåga att röra sig i fickan och kan i hög fart scanna nedåt planen och med fin precision hitta spel. Väldigt duktig i PA och roll outs. Känner av tryck och har bra feeling för när han kan röra sig lite och när han måste ge sig iväg. Kvicka fötter och rörlighet i sidled. Har inte armstyrkan som vissa andra av toppnamnen, men har god träffsäkerhet på korta och medium, speciellt centralt i banan. Kan ta lite lång tid på sig i sin progression, väntar ut för länge innan han går vidare. Är lite liten i kroppen. Jag tror att JJ McCarthy kommer fortsätta utvecklas och kan bli en väldigt bra NFL-QB om han får tid och förtroende. Har visat att han är en vinnare och har förmågan att höja sig när det behövs som mest.

Richards omdöme (79): McCarthy är årets mest hypade spelare, och är precis lika lockande som avstötande, beroende på perspektiv. Han spelar inom systemet, följer planen så som det är tänkt. Kastar dit den ska och har på college ofta belönats med att få kasta till öppna receivers och i ett anfall där han kompletterar ett springspel. Har satts i en klassisk ”game manager”-roll i Michigan och gjort den väl, vunnit extremt mycket. Samtidigt kan han lösa svåra situationer på egen hand, genom att lämna fickan och han kastar väldigt bra i rörelse. Han är atletisk och kvick, riktigt snabb att få djup från snap, rör sig smidigt i fickan och kan definitivt plocka yards på marken. Är inte jättestor men kvick som en ökenråtta. Som passare sätter han bollen på öppna receivers men tvingar inte in svåra passningar och undviker trafik om han inte måste. Har en duglig arm med snärt i, men inkonsekvent bollplacering. Mycket passningar över sina receivers och lägger den inte alltid så hans gubbe kan fortsätta.

JJ McCarthy (QB, Michigan), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top