Prospect

Jayden Daniels (QB, LSU), NFL Draft 2024

Jayden Daniels

QB, LSU

Uppdaterad: 2024-03-20 20:51

Genomsnittligt betyg: 90 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (94): Började sin karriär i Arizona State och redan då tyckte jag han stack ut. Men har verkligen tagit enorma kliv de två senaste åren i LSU och måste nog sätta honom som min favorit QB i årets draft. I mina ögon har han allt som krävs för att lyckas i NFL. Oerhört rörlig i fickan med bra fötter och känner enkelt var pressen kommer. Livsfarlig med sina fötter i spring och kan på egen hand vinna matcher och downs. Är ju inte ovanligt att jämföra atletiska QBs som tar yards på marken med Lamar Jackson men jag känner att Daniels är den nye Lamar. Över 1000 yards på marken för LSU och även om lagen går in med en plan att stoppa en springade QB så funkar det helt enkelt inte på Jayden. Han jobbar med så oerhört fina tempoväxlingar och små ryck som får försvararna att se dumma ut. Sen är han inte alls lika beroende av en bra linje framför sig eller en trygg ficka. Så problemet som så många andra rookie-QB?s stöter på att de har en dålig linje framför sig och inte lyckas lika bra som i college kommer inte att påverka Daniels alls lika mycket. Men det som jag tycker det pratas för lite om är hans starka arm och jag tycker han har den bästa djupa bollen i draften. Rullar ut snyggt ut fickan när det behövs och har inga problem att kasta i rörelse. Men ibland kan pricksäkerheten vara lite av och känns som han behöver jobba lite mer på sin teknik igenom hela kastet.

Magnus omdöme (90): 2023 var en fullständig succé för Heisman-vinnaren från LSU. Vägen dit var dock inte spikrakt. Talangen har alltid funnits, men förde en ganska blygsam tillvaro under tre år i Arizona innan flytten till Baton Rouge blev en fullträff, speciellt då år två. En unik spelare som är en lång med tunn dual threat-QB med fart i benen och en magisk arm. Har förmågan att kasta bollen på ett naturligt sätt där det knappt ser ut som att tar i när den skickas iväg med både kraft och precision. Har fin touch både på kort och lång distans, trär in bollen i receiverns ”korg”. Rör sig bra i fickan, går igenom sin progression med ett bra fotarbete, scannar hela planen och har utvecklat sina beslut med åren. Är nästa alltid i position att kasta och undviker trycket med mindre rörelser. Han är blixtrande snabb när han väljer att springa med bollen, kan göra stora spel med benen. Tvingar försvaren att räkna med att han kan sticka. Det i kombination med förmågan att träffa med längre kast är en obehaglig kombination för försvaren. Säker på rollouts och tar bra beslut i farten. Har egentligen allt som krävs för att vara en bra starter i NFL. Med sitt hot med benen kommer han också se till att inte vara så beroende av omgivningen, vilket är både en fördel och en nackdel.

Richards omdöme (85): Heisman-vinnaren har en highlight-rulle som inte går att skoja bort, men som kanske inte berättar hela sanningen. På sätt och vis är han Justin Fields på stereoider – bättre arm, bättre mobilitet, bättre byggd. Lång och något gänglig, med utrymme att lägga på sig mycket muskler. Det kommer behövas om han ska spela så pass vårdslöst som han gör som runner. Han har en kvick release och en arm att kasta alla tänkbara bollar. Om och om igen visar han att han kan klara av alla typer av kast, likväl som han också misslyckas med dem. Väldigt inkonsekvent film. Han är otroligt atletisk och plockade upp mängder med yards som runner, många gånger bästa atleten på planen. Väldigt svår att stoppa just för att han är så kvick och snabb. Däremot tar han onödiga smällar som skrämmer, måste förstå hur han ska skydda sig. Om man jämför med Lamar (som är betydligt stadigare) så vet Lamar hur han ska undvika kontakt. Daniels springer huvudet först in i en linebacker. Sedan har han samma negativa sidor som Fields hade i college. Tycker inte han läser spelet särskilt väl, alldeles för snabb att ta till fots. Sen att fatta beslut, sen att ta sina checkdowns, vilket gör att han håller bollen onödigt länge och anfallet förlorar rytm. Kan han lära sig? Har startat 55 matcher på college. Antingen värderar man erfarenheter eller skräms över att han inte har en snabbare fotbollshjärna.

Jayden Daniels (QB, LSU), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top