Prospect

Josh Allen (QB, Wyoming), NFL Draft 2018

Josh Allen

QB, Wyoming

Uppdaterad: 2018-04-27 05:34

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 1, Plats: 7)

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 109 kg
Längd: 196 cm
Meriter: Växt upp på en bondgård i Kalifornien, där familjen bott sedan hans gammelfarfar Arvid Allen kom över från Sverige 1907. Är ett typexempel på ett trasigt rekryteringssystem. Han var en multiidrottare som inte gick på QB-camps och vars high school inte deltog i 7-7-turnmeringar på sommaren, då de höll på med andra sporter. ?At a time when many scholarship-hungry families encourage their kids to specialize in one sport or to transfer to the school that will provide the most exposure, the Allens resisted both trends.?

Mattias omdöme (71): Stor och atletisk spelare med en bra arm. Nästan Cam Newton-stor. Kan springa bollen själv, är svårtacklad i fickan och riktigt bra accuracy när han kommer ut på öppen yta, ser planen och kastar bollen i farten. Blir lite mer ojämn när han tvingas stanna i fickan och hamnar under lite press. Riktigt vass utanför siffrorna, på deep outs och liknande routes. Har spelat i ett lite intressant system, med RPO:s, QB-runs och mycket annat. Kan han vinna från fickan? I bästa fall är han Prescott, i värsta fall Bortles. Gjorde en mycket fin Senior Bowl.

Lasses omdöme (76): Allen är årets spännande QB från en mindre skola, känns som det måste finnas en varje år. Trots att han spelat i Wyoming har det varit mycket fokus på Allen vilket såklart är till hans fördel. Kollar man snabbt på honom, som i Combine, så ser han verkligen ut som en framtida stjärna. Stor och ståtlig QB som har en bazooka till arm. Är det något Allen kan som ingen av de andra i årets draft kan så är det just de långa tunga kasten. Stabil i fickan och har kroppen för att kunna ta och skaka av en blitzande försvarare. Ingen naturlig springare men gjorde det överraskande bra när det behövdes. Imponerande styrka när han kastar i rörelse men träffsäkerheten tappar väldigt när han inte har tiden att plantera sina fötter. Kommer från ett varierat system med mycket play action, shotgun och under center. Hur ska man tolka hans låga procent när det kommer till lyckade passningar? Jag tycker inte man helt kan vifta bort att han aldrig varit över 56%, det är helt enkelt inte gott nog. Ser ut som han läser planen okej men spelar för riskabelt och tar för många farliga/dumma beslut. Allen är helt klart ett mycket spännande projekt men han är inte där en och måste slipa på det mesta, teknik, träffsäkerhet, fotarbete och vad han ser och gör med det, både före och efter snap. Hans arm är så lockande men det är en lite större chansning att plocka Allen jämfört med 4-5 andra QB?s i årets draft.

Magnus omdöme (79): En härlig allt eller inget talang. Kommer antingen lyfta en organisation eller få en GM och HC sparkad. Stor och ståtlig, svår att få ned. Hade ett svagt år men leverade i sin bowlmatch och under Senior Bowl. Har en ruskigt stark arm med med bra tryck, helt okej touch och, blandad, accuracy. En snabb release. Kan göra spel med benen och kastar bra i rörelse. Rörlig i fickan, kanske ger upp spel lite väl tidigt ibland. Har en vana att spela under center, mer traditionellt anfall. Haft låg procent på sina passningar, men omgivningen har inte varit den bästa. Chansar en hel del, tar en del dåliga beslut. Försöker göra spel när de inte finns där vilket leder till misstag. Har ett väldigt högt tak, men absolut inte säkert att han når upp till det. Är ett pussel av bra traits, behöver tid och bra coacher.

Daniels omdöme (75): Det är lätt att förstå varför många har höga tankar om Josh Allen. Hans fysik är i topp av årets QB-klass vilket även gäller armen. Hur han med lätthet passar på mellan- och långdistans imponerar. Fotarbetet är också riktigt vasst såväl i passningsfickan som när han springer med bollen. Wyoming körde många option-spel med Allen och med hans fysik är det lätt att tänka på Cam Newton. Kanske något för Giants som nu har den GM som draftade Cam Newton? Det som drar ner betyget på Allen för mig är hans dåliga precision, över hela banan. På kortare pass sitter bollen oft på fel sida av receivern vilket försvårar antal yards efter catch. Allen har också ganska dålig uppfattning om hur han ska röra sig i passningsfickan, och många rena misstag. Han behöver verkligen hamna i rätt omgivning för att bli en pålitlig starter i NFL.

Matchvideo

Matchvideo

Nyheter

To Top