Prospect

Vita Vea (DL, Washington), NFL Draft 2018

Vita Vea

DL, Washington

Uppdaterad: 2018-04-27 05:36

Draftad av: Tampa Bay Buccaneers (Runda: 1, Plats: 12)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 156 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (82): Många tar en snabb titt på Vea och avfärdar honom som en rotationsspelare. Kändes som en okej analys 2016 men han har verkligen utvecklats sitt sista år och jag tycker man ser betydligt mer i Vea än så. Det har viskats en del om nästa Haloti Ngata och även om det är en viss överdrift så kan man se likheterna. Precis som Ngata kan Vea rulla runt på linjen och ställa upp både som DE och NT. Men ska i första hand ses som en NT där han är som en cementgris emot spring och kan plugga igen två hål samtidigt. Har både tyngden, längden, styrkan och kvickheten för att kunna fortsätta att utveckla sin pass rush, där han är effektiv men saknar en del. Har inga direkta moves utan kör helt på en, visserligen grym, bull rush. Måste även jobba mer med sina fötter som ibland rör sig lite för segt. Bra grundfysik med en ruggigt stark överkropp och flås för sin storlek. Har spelat lite väl mycket upp och ner under sin tid i college, ena stunden äger han scenen för att i nästa vara helt osynlig. Att Vea kommer bidra i NFL känns klart, frågan är om det bara är som NT?

Magnus omdöme (82): En riktig tungviktare som proppar igen på den defensiva linjen. Vea har en snabbhet och atletisk förmåga som är ovanligt för så stora spelare, det gör honom väldigt svår att hantera. Dessuto är han stark som en större björn. Är dominant mot springspelet och har koll både mot en och två motståndaren, slukar mycket uppmärksamhet och ger sina medspelare ett enklare arbete. Har kraften att trycka undan blockare och göra spel. Som pass rusher har han inte varit den mest produktive, men han är ett hon med sin tyngd och får han upp fart i bull rushen är han nästan omöjlig att stoppa. Har varit lite ojämn i sin prestation och det finns frågetecken för hur mycket han orkar spela. Kan han bli jämnare och utvecklas som pass rusher är Vea en spelare som kommer ge ett lag väldigt mycket.

Richards omdöme (81): Ett cementblock i mitten av linjen och årets bästa DT mot springspelet. Ger nästan aldrig upp ens en millimeter även när han dubbleras. Har ögonen på bollen, oftast kontrollerar han sin blocker, kastar runt  motståndare med överkroppsstyrka och sväljer enorm yta. Imponerande atlet för sin storlek. Levt lite väl mycket på sin styrka dock. Slarvig ur stance, ofta väldigt upprätt och ganska sen. Försöker använda sina händer men viftar mest hejvillt, har ingen direkt plan eller teknik. Spelade bara 60% av alla snaps, vilket är oroväckande. Alla skriker om att han kan spela både spring och pass, men är han bara på plan drygt hälften av alla spel är det inte värt att ta honom tidigt. Kommer fylla en roll som går att hitta till bättre värde, om än lite sämre, senare i draften.

Highlights

Vita Vea (DL, Washington), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top