Prospect

Roquan Smith (LB, Georgia), NFL Draft 2018

Roquan Smith

LB, Georgia

Uppdaterad: 2018-04-27 05:35

Draftad av: Chicago Bears (Runda: 1, Plats: 8)

Genomsnittligt betyg: 86

Vikt: 102 kg
Längd: 185 cm
Meriter: Vinnare av Butkus Award – som tilldelas den bäste linebackern i college.

Mattias omdöme (81): Vann Butkus Award 2017, ledde i sacks med 6.5. WR och LB i high school. Explosiv linebacker som är kvick på fötterna och spelar med en intensiv stil. En bra tacklare som grabbar tag och rullar runt. Har snabbheten att täcka planen från sidlinje till sidlinje och är inte direkt en bulldozer när han kommer in i boxen. Han är en modern spelare som kan göra många olika saker och framförallt kanske har sina styrkor mot passningsspelet. Många liknar honom vid lysande Deion Jones. Stannar på en femöring, byter enkelt riktning och accelerar fort. Känns som gjord för zonförsvar. Fastnar och fysiskt ingen utmaning för stora offensiva blockers. Måste vara uppmärksam att inte fastna, ibland märker han de inte komma.

Lasses omdöme (90): I mina ögon den överlägset bästa på sin position i årets draft. Stundtals kändes det som att det fanns två Smith på planen samtidigt då han ständigt var överallt och alltid nära bollen oavsett vilken riktning. Fantastisk mot spring men även väldigt bra och följdsam i mot pass. Har en grym instinkt och läser spelet väldigt tidigt vilket i kombination med sin snabbhet gör att han ständigt är där det behövs. Rör sig väldigt smidigt både i sidled och i djupled och även om man gärna lyfter fram hans orädda spel med fina tacklingar emot spring så droppar han väldigt naturligt mot pass när det önskas. Tacklar kanske inte hårdast av alla, men han har en riktigt fin teknik och det är ytterst sällan han missar. Har en förmåga att aldrig fastna på den offensiva linjen utan parerar smidigt sig fram till bollbäraren. Finns det någon svaghet så är det styrkan i tacklingarna och för att vara lika effektiv i NFL måste han bygga på mer muskler. Smith kommer passa både i 4-3 och 3-4 men i mitten av det sistnämnda känns mest naturligt.

Magnus omdöme (89): En komplett linebacker som hade en fantastiskt fin säsong. En ledare som levererar när det behövs som mest och har förmågan att höja sig vid viktiga spel. Behörskar alla delar av spelet och gör det på en hög nivå. Atletisk och snabb, täcker stora ytor och har en förmåga att ta sig till bollen. Väldigt bra mot springspelet. Har fysiken och explosiviteten att ta sig från blockar i tid och är sällan han hamnar fel. Läser spelet väldigt bra och har förmågan att utnyttja det. Duktig tacklare, säker och tung. Snabbheten och rörligheten att följa med i coverage, har det svårare mot större måltavlor men hänger på de snabbare.

Richards omdöme (86): En extremt atletisk linebacker med väldigt goda instinkter. Är snabb i alla riktningar, täcker väldigt mycket mark och är nästan alltid runt bollen. Byter riktning på ett ögonblick och är uppe i maxfart direkt.Tar bra vinklar och missar nästan aldrig en tackling. Utmärkt att falla ner i coverage, markerar enkelt TE och RB men kan även hantera vissa slot receivers. Tar sig an blockers på olika sätt – fart, kraft, smidighet – bra. Enda jag saknar är att han är lite för svag ibland mot blockers och att han inte kommer med explosion i sina tacklingar. Många gånger som han låter bollbäraren falla framåt. Annars en härlig spelare med bra energi, extremt rolig att titta på och som verkar växa ju mer press det är på honom.

Daniels omdöme (83): Spelade linebacker i mitten för Georgia och skötte sina uppgifter på ett utmärkt sätt. Smith visar prov på extrem talang i passförsvar, särskilt i zon-koncept där han visar stor spelförståelse. Snabb i fötterna. Lite långsam i sina beslut i springförsvar men klarade oftast att kompensera för det med sin atletiska förmåga på college-nivån. Hans egenskaper i pass-spelet och storlek gör att jag ser honom som en utmärkt weakside linebacker i NFL.

Highlights

Roquan Smith (LB, Georgia), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top