Draften

Händelserik dag två i AFC North

Draften fortsatte under den svenska fredagsnatten och vi fick se en hel del intressant hos AFC North-lagen. Browns fick en potentiell framtida QB i knät, Bengals en skandalomsusad running back, Ravens fortsatte bygget av ett riktigt elakt försvar och i Pittsburgh seglade en receiver kontrovers upp samtidigt som fansen fick behålla en hjälte i staden. 

 

Cleveland Browns 

Browns klev in efter en händelserik första dag och tog det lugnt. Istället för att jaga spelare så satt Sashi och Hue lugnt och lät Deshone Kizer falla i deras knä vid val #52. En spelare som är ofärdig men har ett högt tak och som rankats som etta av QBs i åretes draft av en del experter. Bland annat Gil Brandt tror att Kizer är bäst av årets QBs när vi gör uppföljning om 3-4 år. Bra värde för Browns som fick honom som en bonus efter tre val i första rundan. Hue Jackson sa att han var överraskad att Kizer föll till dem och den unga QBn sa att han trodde det var ödet då han känt en speciell koppling till Hue och Browns.

Browns inledde sedan den trejde rundan med att välja en penetrerande DT, Larry Ogunjobi, från Charlotte. Big Larry imponerade under Senior Bowl, dominerade på en lite lägre nivå och ger ytterligare bredd på Browns linje.

 

Cincinnati Bengals 

Bengals fick den speedige receivern John Ross i första rundan och fortsatte dag två med att stärka offensiven. Efter att ha trejdat ned via ett byte med Vikings plockades den kontroversiella running backen Joe Mixon. Många lag hade inte honom på sin board alls, men Bengals har under hela processen visat intresse och det var ett rätt väntat val. En bra spelare med tveksam karaktär. Med Ross och Mixon som tillskott kommer Bengals, om den offensiva linjen tillåter, bli giftiga framåt till hösten. Marvin Lewis berättade att det finns en plan för att hantera uppståndelsen kring Mixon, men att han inte tänker redogöra för den. Ett lite märkligt val kan tyckas då Gio Bernard och Jeremy Hill redan finns i truppen.

I den tredje rundan så fick försvaret förstärkning när Kansas States DE Jordan Willis hämtades in. Ett bra val av en spelare som en del hade trott skulle gå i slutet av första/början av andra tack vare fina insatser under combinen.

Bengals blev bättre under dag två och har hela nio val under draftens avslutade fyra rundor, där kan det chansas rätt friskt i jakten på vinstlotter.

 

Baltimore Ravens

Många Ravens fans vädrade sitt missnöje över att Baltimore valt en CB i första rundan, en position där laget varit väldigt tunna senaste åren. Mycket av det kom av att det på förhand talats om att Corey Davis eller Mike Williams skulle vara tillgängliga och således fylla den receiver-lucka som Steve Smith lämnat efter sig.

Denna dag två gjorde inte de offensivtörstande fansen gladare. Med val #47 i den andra rundan se Ravens stärka upp försvaret med pass rushern Tyus Bowser från Houston. En spelare som, förutom ett tröjsäljande efternamn, vuxit för varje år och som har hög potential att bli en bra starter. Enligt Ozzie Newsome ska slåss om startplatsen som SAM-linebacker och dessutom vara en nyckel i special teams.


I den tredje rundan hade Ravens två täta val. Med #74 valdes DL Chris Wormley, som kan ses som en ersättare för Timmy Jernigan och med #78 plockades Alabamas pass rusher Tim Williams. Ravens fick i Williams en spelare som har enormt högt tak och som många såg som den renaste pass rushern i denna draft. Att han föll har med off the field att göra där han bland annat uppges ha misslyckats i en rad dopingprov. Det var offensive koordinatorn Marty Morhninhweg som var den som klev fram och sa att Ravens var tvungna att ta Williams då han fanns tillgänglig.

Ravens försvar har blivit bättre och tuffare idag, men offensiven har fortfarande gapande hål. Kanske kan de tre valen dag tre hjälpa till att täppa till några av dem. Men med tanke på hur bra anfall Steelers har och Bengals är på väg att få så känns det bra att utnyttja en defensivt laddad draft till att fylla på depåerna.

 

Pittsburgh Steelers

Pittsburgh hade en stund innan de fick kliva in i dagens handlingar med sitt val på plats #62. Väl där plockades JuJu Smith-Schuster, receiver från USC. Att Steelers gick efter en receiver var lite oväntat med tanke på att laget fick tillbaks Martavis Bryant nyligen, men bredden i den offensiven är galen och Martavis Bryant är kanske inte den pålitligaste spelaren att ha i ett lag. På twitter skrev Bryant ut att Smith-Schuster draftats som ersättare till Sammy Coates vilket skapade lite uppståndelse och fick Mike Tomlin att ta till twitter för att uppmana killarna att ”Play nice boys”.


I den tredje rundan fick Steelers förstärkning till sitt secondary i form av  Cam Sutton. Tennessee CBn har haft en del problem med skador men när han fått vara hel har han varit väldigt bra. En fin vecka under Senior Bowl såg till att ta bort tvivel och hans ledaregenskaper har hyllats. Sutton berättade att Steelers pratat med honom om att returnera puntar, vilket är ytterligare en sak han bidrar med.

Steelers avslutade sin dag med att till allas förtjusning välja hemmasonen RB James Conner med val #105.  En spelare med en stark story som är väldigt populär i Pittsburgh och som kommer ge Le´Veon Bell en välbehövlig avlastning.

Steelers fick in bredd till truppen och kan  fortsätta på samma sätt under dag tre.

Nyheter

To Top