Prospect

Cordrea Tankersley (CB, Clemson), NFL Draft 2017

Cordrea Tankersley #25 i Clemson Tigers. Foto av: Streeter Lecka/Getty Images.

Cordrea Tankersley

CB, Clemson

Uppdaterad: 2017-04-10 21:33

Genomsnittligt betyg: 73

Vikt: 90 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (67): Tootie är en längre corner som läser QB:en bra och utnyttjar sin längd bra mot bollen vilket har lett och kommer leda till många picks. Funkar fint djupt i cover 2 men saknar den önskade farten vilket gör att han ofta har en säkerhetsmarginal mot sin markering. Har bra tacklingsteknik och tacklar ofta lågt. Läser som sagt bollbanan fint men annars är han aningen seg på att läsa hur själva spelet ska utveckla sig, det i kombination med att han inte har snabbheten gör att han ofta halkar efter och drar på sig onödiga flaggor när han i panik försöker hindra sin man. Känns stel i både fötter och höfter och måste jobba på sin teknik där.

Magnus omdöme (81): Storväxt och fysisk corner som spelat på en hög nivå under de två senaste säsongerna i Clemson. Ofta vältimad i tacklingar och när han spelar på bollen i luften. 9 INT och 20 försvarade passningar under sina två år som starter. Bra i man och zon, klara av att spela vid LoS och låsa receivers i press. Följsam med bra fart, kan hänga med både storväxta och snabba receivers och tight ends. Långa armar. Missar en del tacklingar på öppet fält. Måste lära sig att hålla händera från motståndaren, drar på sig en del PI.

Richards omdöme (69): Begränsad som atlet, inte tillräckligt snabb för att hänga med kvickare receivers och har stela höfter. Många förälskar sig i hans fysiska spel på linjen, bollförmåga och potential att skärma av vem som helst i målområdet. Kan spela man-man relativt väl när han kan utnyttja sin fysik, är lite väl närgående ibland vilket kommer dra flaggor i NFL. Tacklar alldeles för högt och ser stundtals ointresserad ut att stoppa springspelet (se Virginia Tech).

Daniels omdöme (74): Mycket bra beslutsförmåga och intuition kring line of scrimmage men det är på bekostnad av djupledsspelet. Ser dessutom lite stel ut, kommer ofta på efterkälken när receivers tvingar honom att byta riktning eller vända på sig. Är snabb på bollen när han har chansen och gör en del interceptions. Tacklar dock för dåligt och kommer behöva alldeles för mycket safety-hjälp för att något lag ska våga drafta honom tidigt.

Nyheter

To Top