Prospect

Zay Jones (WR, East Carolina), NFL Draft 2017

Zay Jones

WR, East Carolina

Uppdaterad: 2017-03-21 22:00

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 89 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (74): Lite avlång, gänglig kroppstyp. Bra route runner som säljer det djupa hotet bra, vassa händer och bra kroppskontroll. Kanske saknar han riktig toppfart. AC använde honom på både end arounds och screens men tycker inte att han står ut som någon playmaker med bollen i händerna. Oftast catch sedan tackling. Annars gillar jag Jones på alla sätt förutom att jag är tveksam till om han kan vara ett legtimt hot djupt i plan i NFL.

Magnus omdöme (75): Slank och atletisk receiver med väldigt bra händer som bjuder på en hel del spektakulära mottagningar.. Har okej snabbhet och rätt kvicka fötter, men inte någor burner i djupet. En bra routerunner som skapar separation, bra på att hitta luckor i zonförsvaret så är ofta öppen. Skicklig på att lokalisera bollen i fart och har en väldigt fin kontroll på sin kropp. Duktig på att tajma sitt upphopp och slår ofta längre försvarare tack vare det. Kan ställa upp på insida och utsida, gör spel över hela banan. Har inget emot att vara fysisk i blockeringsspletet, men det är inte någon styrka. Kan få motståndare att missa, däremot skapar han inte några större spel efter kontakt. Har inte styrkan att hålla undan motståndare och inte ramen för att bli speciellt mycket större. Var bra och visade ett brett register under senior bowl-veckan. Har ett högt tak om han kan omsätta sitt spel till en högre nivå, om inte så är han en icke-facktor.

Richards omdöme (78): Har fotboll i blodet. Pappa och farbror spelade i NFL, storebror är i Vikings och lillebror på USC. Vet vad som krävs på nästa nivå, lär få vägledning hemma. Kommer hjälpa med inlärningskurvan. Spelade i ett dåligt lag och var i stort sett hela passningsanfallet. Hade absurt många mottagningar (158) och yards (1746) men förvånansvärt få touchdowns (8). Visar en grym kroppskontroll och förmåga att fånga in tuffa bollar. Vinner trots tight coverage och har pålitliga händer. Imponerade på Senior Bowl, bästa receiver på plats och visade upp sin atletiska förmåga på combine. Lite tunn kropp kanske så oroar mig över hur han hanterar press av skickliga corners och har inte förmågan att skapa mycket yards efter mottagning. Kan bli en väldigt pålitlig #2, men har svårt att se honom utvecklas till att vara ensamt hot i NFL.

Nyheter

To Top