Falcons

Vic Beasleys väg till Super Bowl

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Han gick från att eventuellt bytas bort till att leda ligan i antal sacks. Det har minst sagt varit ett lyckat år för Falcons unge pass rusher Vic Beasley.

Det uppdagades nyligen att Falcons funderat över att byta bort eller t.o.m. släppa OLB Vic Beasley under försäsongen. Det som följd av ett rookie-år där Beasley inte levde upp till förväntningarna som ställdes på honom som åttonde valda spelaren i draften 2014. Hårda krav från en oförlåtande ledning.

Beasley dominerade inte sitt första år, men statistiskt och spelmässigt låg han på en nivå som kan förväntas av rookies. Det tar tid att anpassa sig till livet i proffsvärlden. Tydligen ville Falcons inte vänta för länge. Deras prat om att gå vidare från Beasley efter bara ett år tände en låga hos honom som brunnit säsongen igenom. Hans 15.5 sacks var bäst i ligan och nu är han ovärderlig i Falcons snabba, pånyttfödda, unga försvar.

På söndag kommer Beasley spela en avgörande roll när han får som uppgift att stressa Patriots QB Tom Brady. Mot Steelers i divisionsfinalen hade Brady en perfekt passer rating när Steelers blitzande med fler än fyra spelare. Han är fenomenal på att läsa av försvaret och utnyttja hål som uppstår när motståndet blitzar. Falcons behöver en storspelande Beasley för att kunna pressa Brady utan att behöva offra extra spelare i pass rush.

Beasleys Askungesaga kommer se sitt slut på söndag. Antingen får vi se det perfekta avslutet där han lyfter Lombardi-trofén och hyllas som en av årets bästa försvarare, eller så får han smaka den bittra medicin som Tom Brady och Bill Belichick delat ut så många gånger tidigare.

Nyheter

To Top