Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 11

Photo by David Eulitt/Getty Images

Vi närmar oss den elfte veckan i NFL och det finns ett par riktiga kanonmatcher på schemat! Bland annat ett par divisionsderbyn och en repris på senaste Super Bowl. I Veckans Guldkorn analyserar vi våra fem favoritmatcher från den kommande omgången. 

 

Thursday Night Football

Vi startar veckan med en riktig höjdare då Cincinnati Bengals gästar divisionsrivalen Baltimore Ravens. AFC North är just nu ett riktigt getingbo där alla lag har fler vinster än förluster. Jakten på slutspelet är i full gång och likaså kampen om divisionstiteln. Bengals och Ravens åkte båda två på svidande förluster förra veckan. Självklart vill de båda komma tillbaka till vinnarcirkeln nu, inte minst då resultaten inom divisionen kommer att vara helt avgörande när grundsäsongen avslutas. Kan Bengals explosiva anfall rå på Ravens vattentäta försvar? Det återstår att se när Lamar Jackson och hans Ravens möter Joe Burrow och Bengals. 

 

AFC North Derby

Vi har inte bara ett utan två derbyn inom AFC North denna vecka! Steelers gästar nämligen Browns på söndag. Båda två är 6-3 och i allra högsta grad med i racet på slutspelet. Lagen är relativt snarlika. Steeles anfall har fokuserat mer på springspelet på senaste och förlitar sig på ett bra och opportunistiskt försvar. Det stämmer rätt bra in på Browns också. Cleveland-laget har haft ett av ligans bästa försvar och de tillåter minst yards per match. Det är två fysiska lag som ofta vinner på små marginaler. Det borde betyda att det blir relativt jämnt här, vilket i sin tur borde betyda att det blir en spännande match att följa. Särskilt med tanke på hur mycket som står på spel.

 

Vilka är Buffalo Bills?

Buffalo Bills ställs mot New York Jets på söndag, i en match mellan två rivaler i AFC East. Känslan är att dessa två lag är på olika nivåer, men faktum är att Jets skulle gå förbi Bills i divisionen om de vinner denna. Det ska heller inte ses som någon omöjlighet med tanke på att Jets faktiskt vann när lagen möttes tidigare i år. Buffalo Bills med Josh Allen under center ska vara i slutspel, det är känslan, men om det förlorar i helgen så kommer vägen dit bli riktigt tuff. Det finns många bra lag i AFC och Bills har ett av ligans tuffaste spelscheman från och med vecka 12, så Bills behöver verkligen vinna denna, inte minst för att bevisa för sig själva vilka de verkligen är.

 

Monday Night Football

Sagan om Joshua Dobbs skrivs fortfarande. Nyss inflyttad i Minnesota och med knappt två veckor i systemet har han redan två segrar under bältet. Det har gjort att Vikings nu har fyra raka vinster och har vänt säsongen. De har faktiskt en fot i slutspelet. I söndagens primetime match ska nu Dobbs och Vikings åka till Mile High och Denver för att möta Broncos. Ett Denver Broncos som själva har rätt bra självförtroende efter att ha radat upp tre vinster i rad, där imponerande skalpar som Chiefs och Bills ingår. Mycket av denna nyfunna framgång är tack vare försvaret. Något som känns sjukt att skriva med tanke på matchen mot Dolphins tidigare i år. Men faktum är att Broncos försvar bara tillåtit 16 poäng per match i de tre senaste matcherna, trots att de mött ett par riktigt bra anfall. Två lag med momentum och vind i seglen som möts på bästa sändningstid. Det borde kunna bli kul!

 

Super Bowl rematch

Super Bowl LVII blev en spännande affär som tillslut resulterade i röd-vit konfetti och ännu en Lombardi till Chiefs kingdom. På den förlorande sidan stod Philadelphia Eagles. I säsongens elfte omgång får de chans till lite moralisk upprättelse. Eagles åker till Arrowhead för att möta Chiefs under Monday Night Footballs strålkastarljus. Två av ligans utan tvekan bästa lag. Chiefs är 7-2, Eagles är 8-1 och vi kan räkna med att vinnaren här kommer ligga etta på alla power rankings nästa vecka. Vi behöver inte säga mycket mer om den här. Redan innan säsongen visste vi att detta skulle bli en av årets mest sevärda matcher. Detta är måste-TV!

Veckans Guldkorn: Vecka 11

Nyheter

To Top