Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 12

Photo by Cooper Neill/Getty Images

Vecka tolv i NFL är inte långt borta! Det blir en annorlunda vecka i NFL då vi både får Thanksgiving-fotboll och historiens första Black Friday-match. I denna upplaga av Veckans Guldkorn lyfter vi precis som vanligt fram våra fem favoritmatcher från veckans schema.

 

Lions på Thanksgiving

Påven har lustig hatt, björnar skiter i skogen och Detroit Lions spelar fotboll på Thanksgiving. Vissa saker är självklara. Sedan 1934 har Lions stått för högtids underhållning och i år är inget undantag. Motståndet står rivalen Green Bay Packers för, som imponerade förra veckan då de lyckades besegra Chargers. Jordan Love kastade för över 300 yards för första gången och han höll sig ifrån att kasta några interceptions. Det går inte att säga samma om Jared Goff, vars Lions lyckades fullborda en sen comeback mot Bears trots att Goff gav bort bollen tre gånger. Detroit Lions har inte vunnit på Thanksgiving sedan 2016. De har vad som krävs för att bryta trenden i år.

 

Toppmatch i NFC West

Vi avslutar Thanksgiving med ett riktigt spännande derby i NFC West. San Francisco 49ers gästar rivalen Seattle Seahawks i en uppgörelse om förstaplatsen i divisionen. 49ers har studsat tillbaka med två raka vinster efter deras tre matcher långa slump. Brock Purdy har spelat fläckfri fotboll sedan deras bye week och försvaret, efter injektionen av Chase Young, har återtagit förstaplatsen vad gäller minst tillåtna poäng per match. Rivalen Seahawks har bara en vinst färre än 49ers och har i allra högsta grad chans på divisionstiteln. Två möten lagen emellan på tre veckor kommer nog avgöra det racet. Kenneth Walker och Geno Smith blev båda skadade förra veckan och deras tillgänglighet kan bli avgörande när det nu ska ställas mot ett fysiskt starkt 49ers på en kort vecka. Divisionsmatcher med höga insatser, det är alltid kul att se.

 

Black Friday

För första gången i ligans historia får vi en match på Black Friday. Ännu ett steg på ligans kommersiella resa. Premiärmatchen blir ett divisionsderby mellan Miami Dolphins och New York Jets. En match som såg betydligt bättre ut innan säsongen startade och Rodgers slet av hälsenan. För att ge lite kontext till hur olika dessa lag är så har inget lag gjort fler poäng än Dolphins i år. Bara två lag har gjort färre poäng än Jets. Kvaliteten på plan är därmed kanske inte den bästa, men det är fotboll på en dag då det inte brukar vara fotboll, så det är ändå värt att lyfta. 

 

Kampen om AFC South

Inför säsongen kändes det som att Jacksonville Jaguars skulle jogga hem titeln i AFC South. Det är dock inte fallet. En ung quarterback vid namn CJ Stroud har tagit ligan med storm och tack vare honom har Houston Texans vunnit hela sex matcher och är topp-10 i poäng per match. Det gör att Texans bara är en match bakom Jaguars när lagen nu ställs mot varandra i Houston. När de möttes i september fick Jaguars storstryk. Återstår att se om denna match får ett annorlunda utfall. Den kommer att väga tungt när vinnaren av AFC South ska koras.

 

Allen mot Hurts

Vi bjuds på en duell mellan två riktiga fysfenomen till quarterbacks när Josh Allen och hans Buffalo Bills gästar Jalen Hurts och Philadelphia Eagles. Bills har haft en tuff säsong hittills och är för närvarande utanför slutspelet. De fick dock viktig revansch mot Jets förra veckan och hoppas kunna bygga vidare på det. Eagles å andra sidan har startat säsongen bättre än något annat lag och de har städat av lag som Chiefs, Dolphins och Cowboys under de tre första månaderna. Det välbalanserade Eagles möter ett Bills som kan vara stekhett eller iskallt. Beroende på vilket Bills som dyker upp kan denna match bli riktigt skoj. 

Veckans Guldkorn: Vecka 12

Nyheter

To Top