Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 10

Photo by Michael Owens/Getty Images

Omgång 10 i NFL är bara runt hörnet och därmed har vi redan nått tvåsiffrigt! Tiden flyger iväg när säsongen väl är igång. Denna vecka har vi återigen en match i Tyskland samt ett par spännande derbyn. I Veckans Guldkorn lyfter vi våra fem favoritmatcher från veckans schema.

 

Bottenskrapet

Carolina Panthers åker till Soldier Field denna vecka för att möta Chicago Bears. Två lag som inte direkt smakat segerns sötma i år. De är två av ligans sämsta lag och natten till fredag ställs de mot varandra på primetime för hela världen att bevittna. Supportrar för dessa lag har inte haft jättemycket att glädjas över, med det sagt så vill jag understryka att när två jämbördiga lag ställs mot varandra, vare sig de är jämnbra eller jämndåliga, så brukar det bli spännande fotbollsmatcher. Denna match bör bli en sådan. 

 

Årets sista Europamatch

Denna vecka sätter vi punkt för NFLs Europaturné. Fem matcher blev det på denna sida pölen i år. Flest under en säsong någonsin. Sist ut på europeisk mark är Indianapolis Colts och New England Patriots. Två lag som befinner sig på fel sida 0.500-strecket och som desperat försöker samla på sig lite vinster. Matchen i sig är kanske inte supersexig, men den spelas i Frankfurt, de var riktigt bra stämning där förra veckan och du får en ursäkt att slå dig ner i NFL-soffan redan vid 15:30. 

 

AFC North Derby

Om säsongen hade tagit slut idag så hade alla fyra lag från AFC North tagit sig till slutspel. Det är rätt anmärkningsvärt. När vi väl delar ut slutspelsplatserna efter vecka 18 så kommer förmodligen inte alla fyra vara där, och det på grund av att de kommer börja äta upp varandra. I flera veckor framöver kommer vi bjudas på derbyn mellan lag från AFC North, och först ut är Browns mot Ravens i Baltimore. En duell mellan två av ligans absolut bästa försvar. Browns har släppt till minst yards per match i år, Ravens är tvåa. Minst poäng per match har Ravens släppt in, och där är Browns på en tredjeplats. Vad som talar för Ravens är att de snittar fyra poäng per match mer än vad Browns gör, och att Lamar Jackson spelar på en riktigt hög nivå. Med det sagt, derbyn inom divisionen kan gå hur som helst, och i detta fall har vi två bra lag som kommer göra allt för att trycka till rivalen. Det borde bidra till underhållande fotboll.

 

Två utvilade slutspelslag

Förra veckan fick både Jacksonville Jaguars och San Francisco 49ers vila, och denna helg ställs de två utvilade lagen mot varandra. Två lag i helt olika formkurvor. Jaguars rider på en våg av fem raka vinster, medan 49ers har förlorat tre raka matcher efter en fin säsongsstart. Vi kan se fram emot debuten för Chase Young i den röd-guldiga uniformen, och han ställs mot en offensiv linje som tillät tre sacks förra matchen. Det finns dock anledning att tro att 49ers kommer ha svårt att vinna mot ett starkt Jaguars med tanke på anfallet. Trots flera stornamn i offensiven har de inte gjort mer än 17 poäng i någon av de tre senaste matcherna och nu möter de ett försvar som släppt till åttonde minst poäng i år. När allt kommer omkring så är det ändå två slutspelsaspirerande lag med höga förhoppningar som ställs mot varandra, så det borde bli bra fotboll. 

 

Stormatch på SoFi

En av veckans bästa matcher är, i min mening, den mellan Detroit Lions och Los Angeles Chargers på SoFi Stadium. Spontant känns det som att det kan bli en hel del poäng i denna, då både Lions och Chargers är topp-10 i poäng per match. Lions har ett facit på 6-2 och en vinst här skulle näst intill säkra slutspel. Det skulle också hjälpa dem i jakten på förstaplatsen i NFC. Chargers har vaknat till lite på senaste och har nu klättrat upp till ett facit på 4-4. I dagsläget räcker inte det till slutspel, så de måste fortsätta rada upp vinster för att lyckas slå sig in i ett talangtätt AFC. Två explosiva lag i ett 22-fönster som annars inte har jättemycket att erbjuda. Det borde vara ett självklart val för alla som inte har hästar i racet på annat håll. 

Veckans Guldkorn: Vecka 10
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Nyheter

To Top