Nyheter

Tre Mason, RB, Auburn

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan om vad de kan göra i NFL. Nu: Tre Mason.

Namn: Tre Mason
Position: Running back
Skola: Auburn University
Längd: 1.73 m
Vikt: 94 kg

masonTre Mason sprang in över 1,800 yards och 23 touchdowns under sitt sista år för Auburn. Det är så klart väldigt imponerande men den statistiken får man ta med en nypa salt. Systemet som Gus Malzahn satt ihop gynnade Masons produktion och ibland var hålen vidöppna. Men det här är fortfarande en väldigt imponerande spelare. En av få riktiga arbetshästar i den här draften.

Mason påminner många gånger om spelare som Maurice Jones-Drew eller Ray Rice. Han springer med en låg tyngdpunkt och har en väldig kraft sina ben. Han är stark för sin storlek och svår att få ned.

Tre Mason visar också upp en mognad i sitt spel som är imponerande. Han har bra tålamod bakom sina offensiva linjemän och väntar tills hålet öppnar upp. Kombinationen kraft, explosivitet och förmågan att byta riktning på ett mynt gör att man ibland tror att det är Eagles LeSean McCoy som springer med bollen.

Trots alla bra kvaliteter som Tre Mason har undrar man över hur han skulle trivas i ett annat system. Ett där han skulle vara tvungen att fånga fler passningar och vara mer aktiv i passblockering.

Men Mason är en spännande spelare som skulle kunna bära ett lags springspel i NFL. Han är absolut och sniffar på platsen som draftens bästa running back och bör gå någonstans i andra rundan.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top