Nyheter

Kelvin Benjamin, WR, FSU

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Kelvin Benjamin.

Namn: Kelvin Benjamin
Position: Wide receiver
Skola: Florida State University
Längd: 1.96 m
Vikt: 106 kilo

benjaminDet är svårt att missa Kelvin Benjamin. Killen är stor som en häst. Det är ovanligt med receivers på 106 kilo och på planen ser han nästan ut som en tight end. Han är en uppenbar mismatch mot mindre cornerbacks och i målområdet är han väldigt jobbig att försvara, vilket hans 15 touchdowns 2013 tyder på.

Benjamin är inte någon utpräglad route runner och det är inte alltid han får särskilt mycket lucka till sin försvarare. Det är egentligen helt förståeligt eftersom han möter spelare 15-20 kilo lättare. Men Benjamin vet hur han ska använda sin kropp för att hålla bort motståndaren och ändå fånga bollen.

Kelvin Benjamin har trots sin storlek både kvicka fötter och en riktigt schysst snabbhet när han fått igång sin stora kropp. Han är en kille som ofta står för de stora spelen. Benjamin har en väldig förmåga att lokalisera och anpassa sig efter bollen när den är i luften, vrida kroppen och bjuda på nästan omöjliga mottagningar.

Benjamin tappade en del bollar den senaste säsongen. Det var dock inte för att han har dåliga händer utan mer på grund av bristande koncentration. Det finns också frågetecken kring hur mogen han är som person.

Någon kommer att välja Kelvin Benjamin i andra rundan, på grund av hans ovanliga fysiska gåvor, och i en svagare draft hade han nog gått i första rundan. Det finns mycket att jobba på, och viss risk involverad, men den här killen har en chans att bli speciell.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top