Nyheter

Darqueze Dennard, CB, Michigan State

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Darqueze Dennard.

Namn: Darqueze Dennard
Position: Cornerback
Skola: Michigan State University
Längd: 1.80 m
Vikt: 89 kg

2014 NFL CombineVi hör många olika bud om Darqueze Dennard. Vissa tycker att han är en stjärna medan andra inte ser vad som skulle göra honom så speciell. I Michigan State spelade Dennard mycket press coverage där det gällde att få händerna på receivern vid linjen. Det är också där han är som bäst. Han är fysisk och klibbar fast sig vid sin motståndare.

Dennard visar bra disciplin när han följer sin receiver. Han läser händer, höfter och ögon och speglar motståndaren. I zonförsvar ser Dennard inte lika trygg ut och ibland tappar han bort sig en smula.

Darqueze Dennard är inte draften bästa tacklare men är fullt villig att gå in i situationerna med kraft. Här handlar det mest om coachning, han är inte rädd för kontakten. Dennard är en tuff spelare som kan vara framgångsrik direkt i ett system som drar nytta av hans styrkor. Men frågan är om han är så mycket bättre än konkurrenterna i de senare rundorna att han är värd att väljas i övre halvan av första rundan.

Dennard är en bra spelare men magkänslan säger att han hör hemma någonstans i gränslandet mellan de första två rundorna.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top