Nyheter

Terrelle Pryor till Oakland Raiders

Terrelle Pryor, quarterback, ansågs vara den bästa fotbollsspelaren och en av de bästa basketspelarna i hela landet när han gick ut high school. I college hamnade han i en del trubbel men efter mycket om och men fick han tillslut delta i den kompletterande draften. Nu har han valts av Oakland Raiders.

Terrelle Pryor dominerade under sin tid i high school. Han var ett hett byte för landets college när han gick ut 2008. Han valde Ohio State och fortsatte att imponera i college. Pryor är fruktansvärt snabb och springer the 40-yard dash på cirka 4.4 sekunder, det är likvärdigt med de snabbaste wide receivers och running backs.

Men Pryor har många kritiker som bland annat anser att han har en alltför dålig träffsäkerhet för att kunna lyckas som quarterback i NFL, dock hade han runt 65 procent i college, vilket är mycket bra. Andra tror att han kan bli bra med tiden eller att han i värsta fall kan bli en bra receiver på grund av sina fysiska förutsättningar. Som en föredetta basketspelare har han bra händer, han är 1.98 lång, han kan läsa spelet som en quarterback och han är snabb.

Varför deltog inte Pryor i den vanliga draften?

I juni började uppgifter läcka om att Pryor och andra spelare i Ohio hade blivit erbjudna och tagit emot saker som de inte borde. Bland annat bilar. Pryor anklagades också för att ha sålt signerade kringprodukter och tjänat mycket pengar på det. När NCAA startade en utredning av Pryor lämnade han Ohio State, och blev sedermera formellt utsparkad.

Då ville han ställa upp i NFL:s kompletterande draft istället för att gå tillbaka till skolan och sitta av sitt straff. Efter en lång diskussion, och rykten om att Pryor skulle hindras från att delta, fick han ställa upp. Dock med reservationen att han är avstängd de första fem matcherna av säsongen.

Oakland Raiders valde honom i tredje rundan av den kompletterande draften.

Den kompletterande draften är en senarelagd draft för de spelare som av någon anledning missat den vanliga. Det kan handla om att man inte var klar med sina collegestudier eller att man helt enkelt inte har skickat in sin formella ansökan om att delta i draften i tid.

Var det rätt av Raiders att signa Pryor?

Nyheter

To Top