Nyheter

NFL Preaseason vecka två – sammanfattning

Nu är det dags för en sammanfattning av försäsongens andra vecka. Vi tittar på tendenser och hur enskilda spelare presterar och försöker undvika att läsa in för mycket i matchernas slutresultat.

Här kommer resultaten från försäsongens andra vecka och en kort sammanfattning. Vissa matcher såg vi noggrannare än andra och de får en lite längre sammanfattning.

Torsdag 18 augusti

New England Patriots vs Tampa Bay Buccaneers 31-14

Vad ska man egentligen säga om Patriots. De ser fruktansvärt bra ut. Tom Brady spelade i den här andra matchen och han såg som väntat mycket bra ut. Bucs hade ärligt talat inte en chans, ett aggressivt försvar från Patriots satte stopp för allt offensivt från Freeman och co. De fjorton poängen kom sent i matchen när alla starters hade satt sig på bänken för länge sen. Det stod 28-0 i halvtid.

Danny Woodhead var giftig på marken med flera stora spel, han är så fruktansvärt svårtacklad. Chad Ochocinco började med att få en rejäl helmet-to-helmet-smäll men höll i bollen. Han tog sig upp och gjorde en touchdown senare. Hernandez fortsätter att imponera.

Den offensiva linjen dominerade Bucs och rookien Nate Solder fortsätter att se bra ut för det mesta. Även den defensiva linjen såg bra ut mot ett ostadigt Bucs, och penetrationen störde Josh Freeman konstant. Ibland var flera spelare igenom på samma spel. Stevan Ridley måste ha snittat över 10 yards per carry och var återigen mycket bra. Ryan Mallett drog iväg en riktig indianare som ledde till en interception som togs hela vägen till en Bucs touchdown men var i övrigt hyffsad.

Philadelphia Eagles vs Pittsburgh Steelers 14-24

Vecka ett såg Eagles fantastiska ut men nu var det ett helt annat lag vi fick se. Steelers visade varför deras försvar är så fruktat och gjorde livet surt för Michael Vick som kastade tre (!) interceptions i matchen, jämfört med sex stycken på hela förra säsongen. Troy Polomalu var som vanligt överallt där bollen var. Han hade en inteception men kunde lika gärna haft två till kändes det som. Asante Samuel visade vad som kan hända när man spelar för agressivt cornerspel och blev bortkollrad under steelers första touchdown.

Rashard Mendenhall spelade mycket bra och hade en läcker enhandad mottagning. Ben Roethlisberger såg vass ut, särskilt utanför passningsfickan. Nyförvärvet Jericho Cotchery, receiver, från Jets kom in och gjorde några riktigt fina spel.


Fredag 19 augusti

Washington Redskins vs Indianapolis Colts 16-3

Colts visade återigen hur fruktansvärt dåliga de är utan Peyton Manning, som vilar efter skada och operation. De saknade flera andra spelare men det gjorde å andra sidan även Redskins. John Beck, quarterback, gjorde en bra insats för ett effektivt Redskins.

Detroit Lions vs Cleveland Browns 30-28

En imponerande insats från två lag på rätt väg. Matthew Stafford, quarterback i Lions, kastar otroligt imponerande och ser ut som att han kan bli hur bra somhelst om han håller sig frisk. Nate Burleson spelade bra igen och hade en vacker mottagning med en hand.

Colt McCoy, quarterback, såg också han riktigt bra ut. Det gjorde han också förra veckan och det verkar som att Browns har hittat sin framtida quarterback. Evan Moore, receiver, var mycket produktiv och gjorde två touchdown. Brandon Jackson var svårtacklad och rookien Greg Little presenterade sig med några spektakulära mottagningar.

Carolina Panthers vs Miami Dolphins 10-20

Reggie Bush var kvällens man. Den mångfacetterade stjärnan från Saints fick spela i sitt rätta element, undvika tacklingar utanför blockarna, och var ett livsfarligt sista alternativ för Chad Henne. Rookien Mike Pouncey såg bra ut centralt och Henne spelade bra.

Dolphins offensiva linje spelade grymt och Brandon Marshall, som nyligen gått ut och berättat om att han lider av en personlighetsstörning, spelade också bra.

Cam Newton som fick förtroendet från start har fortfarande svårigheter att gå igenom sina alternativ tillräckligt snabbt, vilket är förklarligt, och Panthers hade svårt att få igång en bra offensiv.

Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens 13-31

I den här matchen var det backups som fixade poängen. Rookien Tyrod Taylor, quarterback, fixade två touchdown för Ravens i sista kvarten och i Chiefs var det Tyler Palko, inte Matt Cassel, som ledde laget till poäng.

Arizona Cardinals vs Green Bay Packers 20-28

Aaron Rodgers spelade mycket bra i den här matchen, 9 av 12 passar satt för 97 yards. Ett galet touchdown-pass till Greg Jennings också. Jermichael Finley såg riktigt pigg ut. Packers såg som allra bäst ut när de körde sitt no-huddle-2-minute-offence-spel. Alltså när Rodgers tog besluten efter vad han såg på motståndarnas formation, den typen av spel man kör när det är tidsbrist eller när man vill störa försvarets timing, Drew Brees i Saints är en mästare på det. Då såg det rysligt farligt ut.

Atlanta Falcons vs Jacksonville Jaguars 13-15

Inget lag imponerade något vidare i den här matchen. Varken David Garrard eller Blaine Gabbert spelade något vidare på Jaguars quarterback-position och Jags receivers tappade en del bollar. I Falcons klickade det inte heller riktigt även fast Matt Ryan spelade halva matchen. Jeremy Mincey i Jaguars satte bra med tryck på Ryan vid ett flertal tillfällen.


Lördag 20 augusti

Tennesse Titans vs St.Louis Rams 16-17

Titans anfall klarade sig hyffsat utan Chris Johnson som fortfarande inte har kommit in till träningslägret. Han vill ha nytt kontrakt, vilket han förtjänar. Istället imponerade rookien Jamie Harper på marken, bland annat med ett spel på 46 yards. Nyförvärvet och veteranen Matt Hasselbeck, quarterback, såg bra och stabil ut i sitt nya anfall. I Rams så kom varken stjärnskottet Sam Bradford, quarterback, eller veteranen Steven Jackson, runningback, igång ordentligt.

Oakland Raiders vs San Francisco 49ers 3-17

En match som tyvärr kom att handla mer om idioterna på läktarna än fighten på plan. Två skjutningar varav den ena mycket allvalig, en grov misshandel inne på toaletterna och flera slagsmål. 49ers gjorde en bra match och plockade mer yards än vad poängen visar. Springspelet imponerade mest, särskilt rookien Kendall Hunter. Alex Smith spelade hyffsat, trots en interception, och lyckades till och med involvera nyförvärvet Braylon Edwards i spelet. Raiders gjorde några beundransvärda försvarsinsatser men lyckades inte få igång spelet.

New Orleans Saints vs Houston Texans 14-27

Arian Foster, runningback, kommer att få jobba hårt för att följa upp sitt genombrott förra året. Och han har börjat bra nu under försäsongen. Även Ben Tate sprang bra med bollen, hela 95 yards. Texans har en galen offensiv och mot Saints, ett av ligans vassaste försvar, producerade man 323 yards och 19 first downs i första halvlek! Matt Schaub och stjärnreceivern Andre Johnson hittade varandra lika bra som någonsin.

Saints var lite slarviga men spelade hyffsat. Rookien Mark Ingram, runningback, som valdes i första rundan fick göra en touchdown.

Buffalo Bills vs Denver Broncos 10-24

Elvis Dumervil, defensive end, såg pigg ut och fick rejält tryck i sin pass rush. Stevie Johnson, receiver, plockade ned en del bollar. Kyle Orton, quarterback i Broncos, såg bra ut igen.

Minnesota Vikings vs Seattle Seahawks 20-7

Donovan McNabb, quarterback, har gjort ett stabilt intryck sedan han anlände i Minnesota, så även mot Seahawks, och rookien Christian Ponder fortsätter att visa lite av den spelintelligens som alla snackar om.

På samma position hade Tarvaris Jackson i Seahawks en tuff dag medan Charlie Whitehurst kom in och imponerade för andra veckan i rad. Frågan är om de inte bör börja fundera lite över vem som egentligen ska leda laget in i nästa säsong.

Cincinnati Bengals vs New York Jets 7-27

Andy Dalton hade en tuff dag på jobbet med två interceptions. Mark Sanchez spelade bra och lyckades inkludera den nyligen fängslade och frisläppte Plaxico Burress som såg mycket bra ut för att ha suttit 20 månader i fängelse. Jets hade svårt att få igång sitt springspel.

San Diego Chargers vs Dallas Cowboys 20-7

En match med två duktiga quarterbacks. Philip Rivers var otroligt vass i Chargers och nygifte Tony Romo såg även han mycket bra ut. Romo hade ett dåligt beslut som resulterade i en interception. Giganten DeMarcus Ware fick in en del tryck och lyckades sacka Rivers en gång.


Måndag 22 augusti

Chicago Bears – New York Giants 13-41

Chicago hade återigen lite problem med att få igång sitt anfallsspel. Jay Cutler låg bara strax över 50 procent i lyckade passningar under den halvlek han spelade. Eli Manning var inte heller felfri, också bara drygt 50 procent lyckade pass, men offensiven hade ändå stora framgångar. Giants gjorde en riktigt bra match på båda sidor av bollen och allt flöt på bra tills olyckan var framme. Terrell Thomas, ordinarie cornerback, skadade sig i en krock med Jason Pierre-Paul. Det är ett stort avbräck för Giants som har haft flera skador på den positionen.

David Carr hade en bra match och kastade till två touchdowns. Den tidigare cancersjuke Mark Herzlich presenterade sig och gjorde en interception som senare resulterade i en touchdown på ett 97-yards springspel från rookien Da’Rel Scott. Matchen var helt klart ett rejält kliv upp för Giants jämfört med tidigare matcher. Bears fortsätter att ha det tufft, även fast den offensiva linjen gjorde en uppryckning.


Vad minns du bäst från vecka 2?

Nyheter

To Top