Analyser

NFL Preseason vecka 1 – sammanfattning

Försäsongen och den ordinarie säsongen skiljer sig mycket åt. Därför ska man akta sig för att överanalysera matcherna och överskatta betydelsen av dem inför den kommande säsongen. Däremot kan man titta på tendenser och hur enskilda spelare presterar.

Här kommer resultaten från försäsongens första vecka och en kort sammanfattning av de matcher vi kollade lite extra på.


11 augusti

Jacksonville Jaguars vs New England Patriots – 12-47

Tom Brady spelade inte i den här matchen men Patriots såg riktigt bra ut. Brian Hoyer, backup quarterback, såg otroligt vass ut och ibland trodde man nästan att det var Brady som spelade. Även rookien Ryan Mallett kom in och gjorde bra ifrån sig. Killen har en jäkla stark arm. Ibland ville han kanske lite väl mycket vilket ledde till hårda och höga bollar som hans receivers hade svårigheter med att plocka ned. Men det var många fler som imponerade i Patriots. Rookien Stevan Ridley, running back, var riktigt intressant med sina kvicka fötter och fina timing. Ridley lyckades också göra tre touchdowns. Aaron Hernandez, tight end, som hade sitt genombrott förra säsongen lyckas på något sätt alltid vara fri. Dane Fletcher var en kraft att räkna med i försvaret, mycket disruptive som de säger.

I Jacksonville fick Blaine Gabbert sin första chans i NFL. David Garrard var skadad vilket betydde att Gabbert startade. Han var helt okej men det syntes att han var lite skakig. Tror dock att han kan bli en riktigt bra spelare i ligan. Deji Karim, running back, imponerade med sin explosivitet.

Baltimore Ravens vs Philadelphia Eagles 6-13

Det mest intressanta i den här matchen var Eagles försvar. De spelade mycket bra, särskilt när det gällde att få tryck på Ravens quarterbacks. Intressant att rookien Casey Matthews, linebacker, fick ansvaret att förmedla försvarsspelen till sina nya lagkamrater. Nyförvärvet Jason Babin, defensive end, var svår att missa. Michael Vick, quarterback, kom in och ledde en mycket imponerande drive som avslutades med en touchdown.

Seattle Seahawks vs San Diego Chargers – 24-17

Charlie Whitehurst, quarterback i Seahawks, imponerade mot Chargers. Det gjorde även wide receivern Nate Washington. San Diegos anfall var svagt efter att Philip Rivers och de bästa ettorna hade visat att de är på rätt spår och hade klivit av. Försvaret var mer intressant. Darryl Gamble, linebacker, spelade mycket bra och även förstavalet i draften Corey Liuget spelade bra och mycket.

Denver Broncos vs Dallas Cowboys – 23-24

Arizona Cardinals vs Oakland Raiders – 24-18


12 augusti

Pittsburgh Steelers – Washington Redskins – 7-16

Cincinnati Bengals vs Detroit Lions – 3-34

Lions var fruktansvärt imponerande. Stafford och offensiven visade varför de bör anses vara ett lag att räkna med till den här säsongen. Personligen är jag ett stort fan av Lions stora receivers och tight ends med Calvin Johnson, Brandon Pettigrew och Nate Burleson. Burleson fångade en fantastisk touchdown mot Bengals. Amari Spivey, safety, imponerade också.

Andy Dalton hade en tuff första dag på jobbet. Hans första kast var en interception och lite senare lyfte Ndamakong Suh upp rookien efter ett spel och kastade honom i marken. Annars spelade Dalton rätt hyffsat och det syntes att han har potential, men det gick lite för långsamt ibland. Running back Cedric Benson hade en riktigt bra match tillsammans med blockande fullbacken Dan Skuta. Högprofilerade wide receivern A.J Green fick fånga några bollar och delta i några fina spel. Han såg bra det lilla man hann se av honom.

Miami Dolphins vs Atlanta Falcons – 28-23

San Francisco 49ers vs New Orleans Saints – 3-24

Tampa Bay Buccaneers vs Kansas City Chiefs – 25-0

Buccaneers var riktigt imponerande och Josh Freeman känns bara så mycket mer rutinerad än vad han är. Kansas City var det svårt att först vad de sysslade med.


13 augusti

Green Bay Packers vs Cleveland Browns – 17-27

Aaron Rodgers började med ett och annat snett kast men efter det så satte han allt och såg mycket bra ut. Colt McCoy imponerade i Browns vilket var kul att se.

Indianapolis Colts vs St. Louis Rams – 10 – 33

Minnesota Vikings vs Tennessee Titans – 3-14

Båda rookies såg bra ut i den här matchen, Christian Ponder, quarterback i Vikings, och Jake Locker, quarterback i Titans. Ponder var kylig i fickan men ibland tvekade han lite för länge eller underskattade försvarets snabbhet och fick några smällar. Han spelade helt okej för att vara första matchen. Det har varit prat om Jake Lockers dåliga träffsäkerhet vilket syntes även mot Vikings på enstaka kast. Men annars var han mycket imponerande. Han höll sig lugn i fickan och höll blicken nedåt planen vilket gjorde att han kunde passa till två touchdowns. Och de allra flesta kasten satt bra. Lorenzo Booker, runningback från kanadensiska ligan, spelade mycket bra för Vikings. Det gjorde även Javon Ringer, running back, i Titans.

Buffalo Bills vs Chicago Bears – 3-10

New York Giants vs Carolina Panthers – 10-20

Den här matchen var i ärlighetens namn inget vidare. Det var mycket slarv. En interception return touchdown och en punt return touchdown. Det mest intressanta i den här matchen var hur förstavalet i draften Cam Newton skulle lyckas därute. Det gick helt okej. Han såg väldigt bekväm ut på planen och lyckades med ett par fina spel. Han var dock inte så konsekvent som man kan önska men om jag hade varit Ron Rivera, head coach, så hade jag absolut inte varit orolig, jag hade varit rätt nöjd.

Giants var inte särskilt imponerande, särskilt inte i offensiven men inte heller special teams. Jason Pierre-Paul såg ut som han hade ätit upp Ray Lewis med tanke på vilken intensitet han spelade med. Han kom igenom otaliga gånger och gjorde hade två sacks.


15 augusti

New York Jets vs Houston Texan – 16-20


Vilka var dina intryck av första veckan av ”Preseason”?

Nyheter

To Top