Analyser

Tebow och Broncos gjorde det igen

Många trodde att Broncos skulle bli en enkel match för Steelers. Men efter ett avgörande på övertid stod Denver som segrare. Tack vare ett bra försvar och ett helt gäng stora spel av Tim Tebow och hans receivers.

Första helgen av slutspelet bestod av tre matcher där ett av lagen var relativt överlägset och en match som gick hela vägen till övertid – innan den tog slut på första spelet. Det som man minns bäst från första helgen var att Denver Broncos besegrade en av slutspelets stora favoriter, Pittsburgh Steelers med siffrorna 23-29 efter övertid. Den älskade och hatade Tim Tebow gjorde en riktigt bra match, trots bara tio lyckade passningar, och utnyttjade misstagen i Steelers försvar.

Steelers gjorde precis som alla trodde. De satsade all sin energi på att stoppa Denvers springspel och lämnade sina cornerbacks en-mot-en med Broncos receivers. De ville tvinga Tebow att kasta bollen. Taktiken lyckades. Springspelet kom ingenstans men tyvärr för Steelers så lyckades Tebow och hans receivers vinna fajten mot Steelers passförsvar. Den offensiva linjen i Broncos skyddade Tebow. Ibland hade han så mycket tid att det var helt omöjligt för försvararna att hänga med sin spelare genom alla svängar. Flera skador i Steelers försvar, bland annat på Casey Hampton och Brett Kiesel, gjorde inte saken bättre.

Steelers lyckades dock komma tillbaka i slutet, trots en haltande Roethlisberger, och ta matchen till övertid. Broncos fick bollen och körde en slant med Demaryius Thomas. Han fick något steg på sin försvarare, körde en stiff arm och sen så tog han bollen hela vägen till Steelers målområde. Ett spel på 80 yards direkt och matchen var över.

Steelers offensiv gjorde inte en usel match och det gjorde inte heller Roethlisberger. Det var försvaret som inte räckte till den här gången. Man ska dock ge lite cred till Broncos försvar, särskilt passförsvaret, som gjorde en bra match. Även pass rushen var bra och gav inte Big Ben en lugn stund. Tim Tebow gjorde en mycket fin insats.

En intressant notering är att det ögonblick då Tebow ledde Broncos till seger blev det den mest omtwittrade händelsen någonsin med hela 9420 tweets per sekund.

Övriga tre matcher

Houston Texans var helgens första segrare när man vann över Bengals med siffrorna 10-31 i en match där Texans dominerade i linjespelet. T.J Yates kastade inte några interceptions och Arian Foster, running back, sprang sönder Bengals. Rookien J.J Watt blev dock matchens stora hjälte för Texans med en interception som han sprang in för en touchdown och det avgjorde i stort sett vad som hade varit en jämn match.

Artikeln fortsätter…

J.J.Watt har haft en lysande rookiekarriär och gjorde en mycket bra match mot Bengals. Han var en stor del av att de vann.


Även fast Andy Dalton och hans offensiv inledde väl, med hjälp av ett 52 yards pass interference-straff, och tog ledningen så hade de ingen chans i andra halvan av matchen. Men Bengals är väl rustade för framtiden och vi kommer att få se dem i slutspelet flera gånger de närmsta åren. Texans resa genom sitt första slutspel går vidare till Baltimore och ett möte med ett tufft Ravens.

Saints vann förväntat över Lions, med siffrorna 28-45. Drew Brees och hans anfall blev helt enkelt för mycket för Lions. De hängde inte med. Matchen var jämn i första halvlek men fem raka drives som slutade i touchdown för Saints dödade matchen. Sammanlagt producerade de 627 offensiva yards. Calvin ”Megatron” Johnson i Lions var en gigant återigen. Han kan vara ligans bästa receiver och trots förlusten hade han 211 yards och två touchdowns. Inte mycket nytt i den här matchen. Saints är fantastiska i offensiven, sämre i försvarsspelet. Lions har ett fantastiskt passningsspel, inget springspel, problem med sitt passförsvar och en ljus framtid.

I den sista matchen besegrade Giants ett mycket blekt Falcons med siffrorna 2-24. Matchen startade i en total dominans från försvaret och det blev inte några poäng förrän i andra kvarten. De enda poängen som Falcons producerade på 60 minuter var på en safety. Förutom att Giants vann den här matchen rätt enkelt så berättade den inte så mycket vi inte redan visste. Giants försvar tog ett stort steg framåt över hela brädet. Pass rushen och linjespelet var lika bra som de senaste veckorna. Falcons var förvånande dåligt i det offensiva spelet och hade svårigheter att stoppa en mycket skarp Eli Manning utan sin bästa corner Brent Grimes. Hakeem Nicks, wide receiver i Giants, hade en stor dag tillsammans med springspelet ledda av Jacobs och Bradshaw.

Värt att notera, för den som inte redan har gjort det, är att samtliga hemmalag vann. Det visar hur viktigt det kan vara med seedning.

Nyheter

To Top