Analyser

”Säga upp mig”

Redaktionen har fått tycka till. Vad är inte en överreaktion? Vilka spelare toppade och vilka floppade? Vad skulle redaktionsmedlemmarna göra om de fick ta över Dolphins?


Vad tar du med dig från veckan som gick?

Mattias: Ärligt talat inte så mycket. Få veckor lär oss så lite om framtiden som säsongens första. Men visst såg många av fjolårets topplag bra igen. Alla åtta som tog sig till Divisional 2018 vann, förutom Colts som ändå spelade tajt utan Andrew Luck.

Magnus A: Att det är skönt att vi är igång. Ravens mosade Miami och det var kul att få uppleva iaf en match där anfallet såg spektakulärt ut, kommer nog inte fortsätta riktigt så vasst. Lamar Jackson är en underbar spelare som är väldigt lätt att gilla, skön kombination av distans och seriositet.

Per: Primärt tar jag med mig känslan av att allt äntligen är igång igen. Att dra några växlar av det vi sett hittills är oftast dumt, men jisses vad Patriots såg bra ut.

Magnus O: Skakig omgång på många håll och inte många kvalitetsmatcher, kommer mest minnas Lamar Jacksons prestation och det faktum att han blev den yngsta QB:n att ha en match med perfekt QB-rating. Största besvikelser: Falcons, Steelers, Browns. Mest imponerande: Vikings, Cowboys, Patriots.

Daniel: Att det bortsett från Miami var flera lag som var överraskande OK. Att ligan är så jämn är den främsta anledningen till att jag ser fram mot NFL sundays och det är skönt att det verkar vara upplagt för fortsatt underhållning när 19-matcherna börjar gå mot sitt slut, veckans höjdpunkt!

Olof: Att matcher sällan är över i halvtid. Efter en bedrövlig start av Eagles hade de grävt sig ett djupt hål, men när Wentz såg ut att vara i storform och försvaret stängde ner Washington helt så var det en säker seger till slut. 

Richard:Försöker att inte dra för stora växlar av första veckan. En del slarv, märks att flera spelare saknat matchträning. Kul med alla quarterbacks som spelade bra.

 

Kan du ge oss något som ses som en överreaktion och motivera varför det kommer bestå?

Mattias: Svårt att välja. Det mesta kommer nog inte hålla i sig. Men att Patriots, efter utklassningen av Steelers, kommer gå till Super Bowl igen känns rimlig.

Magnus A: Jag tror inte att det är en överreaktion att Bengals och John Ross levererade mot Seahawks. Visst, offensiva linjen är inte stark, men in övrigt tycker jag Bengals trupp är rätt okej. Ross har speeden och förmågan att göra spel, nu har han en coach som har förmågan att nyttja honom. Bengals kommer ställa till det för motståndet i år.

Per: Det är väl framför allt Patriots insats som normalt sett borde avfärdas eftersom vi bara är i vecka 1. Det är ju den lilla detaljen dock, att det handlar om just Patriots….

Magnus O: Att Colts är rökta utan Luck. Visst är det ett tydligt tapp med Jacoby Brissett som starter, men laget har fortfarande en bra offensiv linje, flera profilstarka försvarsspelare, stabila TE i Doyle och Ebron, tung RB i Marlon Mack och topp-WR i Hilton som direkt visade att han och Brissett har kemi att bygga vidare på. Ledning och coacher hetsar inte upp sig, hela organisationen känns välorganiserad och trots en förlust i vecka 1, med sex poäng borta mot Chargers vilket är långt ifrån en skam, kan Colts utmana i AFC South.

Daniel: Denvers fans verkar ha gått från Super Bowl hopp till att tro på första valet i nästa draft. Det är ganska överdrivet efter en förlust borta mot ett klart förstärkt Oakland Raiders.

Olof: Jets verkar vara lite i gungning efter en tung andra halvlek mot Bills, lägg därtill Darnolds sjukdom och småskavanker på CJ Mosley, Quinnen Williams och Le’Veon Bell samt Quincy Enunwa borta för säsongen så ser det inte kul ut. Gase skällde ut laget efter matchen mot Bills. Det gungar, redan efter en match. Om det är så att Joe Douglas är en riktig GM med riktig makt så ser min bold prediction att Gase får gå denna säsong inte helt galen ut.

Richard:Att Colts numer har ligans bästa offensiva linje och, på grund av den, ligans bästa springspel. De kanske inte vinner majoriteten av sina matcher, men springspelet kommer hålla de kvar i de flesta matcherna.

 

Om du fick ta över Miami Dolphins här och nu, vad skulle du göra då?

Mattias: Säga upp mig.

Magnus A: Först och främst, inte trejda bort alla unga bra spelare, som Minkah Fitzpatrick enligt rykten. Identifiera vilka spelare som framtidens Dolphins ska byggas av, få dem att förstå hur viktiga de är och se till att bygga en kultur som håller över tid. Att förlora med 59-10 är inte bra, men än värre med ryktena om att många spelare vill bytas bort. När något väl börjat ruttna går det fort.

Per: Försöka stoppa blödningen (av spelare som lämnar) och intala spelarna att det trots allt finns en morgondag. Tack vare inkompetenta coacher som leker GM är vi bestyckade med lite sköna draftval till kommande år.

Magnus O: Behåll rätt spelare i rätt ålder, som kan vara laget behjälpliga efter en rebuild, låt resten gå om de vill. Se även till att verkligen försöka testa/utveckla Josh Rosen, jag har inte likt många andra gett upp på honom. Märker man mot slutet av året att det inte fungerar, då kan man snegla på att ta Tua Tagovailoa, Justin Herbert eller annan lovande QB som nummer ett i april.

Daniel: Just nu så är det ju bara att löpa linan ut. Trejda bort alla som inte ställer upp på två-tre bedrövliga säsonger och använd alla draft picks på först linjerna, sedan försvar och QB och till slut ett gäng bra skills-spelare. Det här är en process som kommer ta säkert fyra år.

Olof: Att vara helt ärlig internt. Det går inte att lura spelarna att man ska kämpa för att vinna matcher denna säsongen när det ser ut som det gör. Var ärlig med att man tankar, försök få de yngsta och duktigaste spelarna att vara med på det tåget och stanna och ta nyckelroller i laget. Jag förstår dock, helt och fullt, spelare som Minkah Fitzpatrick som vill hoppa av tåget fortast möjligt. Att ge bort flera år av sin karriär för att laget eventuellt ska bli bra framöver är en ”big ask”. Är ju inte direkt som Miami har ett track record för att lyckas bra med lagbyggen det senaste.

Richard:Det är ju en rätt otacksam sits just nu. En idiotisk ägare, en tunn trupp och inte mycket hopp. Jag hade puntat året, stängt av telefonen och gett mig ut på scoutresa i college.

 

En topp och en flopp (spelare) från veckan som gick?

Mattias: De som gjorde starkast positivt intryck på mig var nog DL Roy Robertson-Harris i Bears och LB Cory Littleton i Rams. Svårare med floppar, lätt att tänka på Baker Mayfield pga förväntningarna, även om Browns inte var lika dåliga som många tror.

Magnus A: Jag måste ju säga Lamar Jackson. Sjukt imponerande av honom att gå ut och leverera en sådan klinisk match efter att hans förmåga som passare ifrågasatts dagligen sedan uttåget i slutspelet. Jackson visade att han jobbat hårt och även om motståndet var svagt så var hans insats 6 getingar.

Floppen blir Antonio Brown. Bevisar att han ser sig själv som större än laget och även om han har sina charmiga stunder så vill man inte se sådana spelare lyckas.

Per: Blev lite förvånad över hur bra Lamar Jackson såg ut, samt ett mycket starkt Packers försvar. På nersidan vill jag främst nämna Chicagos offensiv som såg oerhört tamt ut. Sen kan jag undra lite hur det är ställt med Cam Newton….

Magnus O: Von Miller och hans försvar lyckades inte komma åt Derek Carr en enda gång. Miller är inte ensam om ansvaret men är den tydliga ledaren för försvaret, därför får han klä skott för en undermålig insats.

RB McCaffrey med 209 scrimmage yards och två TD, WR Jacksons återkomst till Philly med två TD och stora spel, RB Cooks fina insats som jag kallade Cook på koks, alla värdiga kandidater till toppen. Men kan inte motsäga mig själv eftersom jag hyllade Lamar Jackson under fråga ett, ”QRB-Jackson” får min röst.

Daniel: CJ Mosley i Jets såg riktigt bra ut innan han fick gå ut med skada. Marlon Mack i Colts bar nästan Colts till en comebackseger mot Chargers med sina 175 yards. Att Corey Davis i Titans var helt osynlig i en stabil seger mot Browns imponerade inte.

Olof: Det finns många bra kandidater men jag vill ge Dalvin Cook en extra klapp på axeln, såg ut att kunna bära Vikings riktigt lång. Är alltid kul med spelare som kommer tillbaka starka från skadebekymmer. Måste väl floppa Baker Mayfield, att sänka sitt lag med 3 INTs är riktigt bedrövligt, även om det är vecka 1 mot ett bra försvar. 

Richard:Lamar Jackson är väl toppen, i stort sällskap av många andra som spelade jättebra. Flopp är väl hela Pittsburgh Steelers, utan att behöva motivera.

 

Vad ser du denna söndag?

Mattias: Börjar med Seahawks hos Steelers och hoppas på att Seattle spelar bättre i passblockering, låter Wilson kasta lite mer och håller matchen jämn. Saints-Rams är ju stormatchen sen men är lite sugen på Chiefs-Raiders. Båda blir nog kul.

Magnus A: Ravens tar emot Arizona Cardinals. Visst är det kul att se två unga QBs visa upp sig, intressant att se om Ravens kan byggs vidare på insatsen i premiären, men främst är detta konungens återkomst. Terrell Suggs spelade 15 år i Baltimore, blev min och många andras favoritspelare. Oväntat valde han att lämna i våras och att han nu ska spela på M&T i ett annat lags tröja kommer kännas skumt. 

Per: Packers mot Vikings känns lockande, och även Rams mot Saints. Sean Payton borde kasta en flagga på PI bara för att markera vreden över det som hände vid lagens förra möte.

Magnus O: Steelers vs Seahawks – kan Pittsburgh studsa tillbaka på hemmaplan mot ett Seahawks som har sina egna utmaningar? Packers vs Vikings  – Green Bay har inte visat mycket av sina nya offensiv, det lär behövas mot ett Minnesota som var urstarkt i premiären, inte minst i försvaret. Samt Rams vs Saints, tungviktarmötet i NFC.

Daniel: Jag ser Cowboys – Washington med kompisar och slänger upp Giants – Bills på en extraskärm där. Sen åker jag hem och kollar Rams – Saints.

Olof: Det blir nog en double-header med Vikings – Packers på tvn och Steelers – Seahawks på iPad. Två på förhand riktigt fina matcher i tidiga sloten. Finns risk att 22-matcherna också blir en tudelad historia med Chiefs – Raiders och rematchen på förra årets domardebacle Saints – Rams som lockar. SNF är ju ”min” match men den får sparas till måndag. 

Richard:AFC West-derby mellan Chiefs och Raiders. Chiefs är såklart enorma favoriter, men det finns ett glimmer av hopp. Tyreek Hill och Eric Fisher är borta, Patrick Mahomes är lite halt. Ska Raiders vara med och utmana i år är det såna här matcher de ska kunna slå underifrån.

”Säga upp mig”

Nyheter

To Top