Analyser

”Charmante stjärnan, i nästa är han galningen”

Redaktionen har fått tycka till. Hur känns det att säsongen äntligen drar igång? Varsin bold prediction och vilka möts i Super Bowl senare i vinter? 

 

Hur känns det att NFL äntligen drar igång?

Daniel: Det är blandade känslor. Exalterad över att äntligen få se riktiga matcher. Ångest över om mina Bills verkligen kommer att vara bättre i år, nu när dom gjort så mycket för att bli det. I en liga där så mycket hänger på lagets quarterback så skulle man ju verkligen vilja se att Josh Allen kan utvecklas och etablera sig ovanför Dalton-linjen i år.

Lars: Bra såklart men även lite stressigt. Nu blir ju livspusslet än mer lurigt med sena kväller och tröga måndagar men det är det ju såklart värt tre gånger om.

Magnus A: Det känns både superkul och lite jobbigt. Har mycket annat som pågår just nu och jag skulle behöva en 5-10 timmar mer per dygn. Men mest superkul, NFL och college är en så stor del av ens vardag, nu blir man hel igen.

Magnus O: NFL är det enda riktigt bra med att hösten infinner sig, så känslan är god.

Olof: ÄNTLIGEN. Nu kommer den underbara hösten, regn och rusk, svalare temperaturer, man kan sitta inne med gott samvete och så NFL som förgyller allting. Min enda farhåga är att man bränner allt sitt engagemang och krut för tidigt på säsongen i exalteringen.

 

Vad tar du med dig från veckan som gått?

Daniel: Att inte mycket går att förutse i den här ligan. Jag trodde att Luck var tillbaka. Att Colts hade 6-7 år av framgångar framför sig med Luck, Reich och Ballard som ledare för en nyrenoverad stabil organisation. Det här omkullkastar allt för Colts och för AFC (South) vilket uppenbarligen fick det att brinna till i huvudet ordentligt på Texans envåldshärskare Bill O’Brien.

Lars: Zeke’s kontrakt med Cowboys. Först var jag inte alls ombord och tyckte Jerry Jones betalade för mycket för en RB. Men efter att ha läst det finstilta så känner jag mig mer och mer nöjd.

Magnus A: Hur mår egentligen Antonio Brown? Ena stunden den charmante stjärnan med glimten i ögat, i nästa är han galningen med mörker i blicken. Från Oakland till New England över en dag. Allt kring honom har fått mig att fundera mycket på beteenden och gruppdynamik och liknande. Någon kommer skriva en bok om honom en vacker dag, den tänker jag läsa.

Magnus O: Lucks pensionering var såklart oväntad och ovälkommen, en fin profil som kommer saknas i ligan. Men alla turer kring Brown saknar motstycke i hur en stjärnspelare agerat, det är tyvärr det jag minns mest.

Olof: Att NFL är världens mest underhållande liga. Även när matcher inte spelas. Säga vad man vill om alla turer med Brown men ingen kan säga att det inte är spännande. Det finns alltid nåt intressant som händer, må det vara skador/pensioneringar eller kontraktsförhandlingar som skapar oro. Ligan engagerar, mer än någonsin.

 

En bold prediction för säsongen 2019?

Daniel: Saints missar slutspelet.

Lars: Dolphins kommer inte sist, funkar det? Patty Mahomes slår passrekordet i antal yards kör jag på annars.

Magnus A: Lamar Jackson passar för minst 3500 yards och 25 touchdowns.

Magnus O: I NFL Guiden drog jag till med att Tampa Bay ska nå slutspel och ryktena om att Melvin Gordon för diskussioner med laget ger lite hopp om att graden av ”bold” inte är lika hög. Så, det får väl stå kvar.

Olof: Jag får väl stå fast vid boldaste prediction, att Adam Gase får sparken efter säsongen. Jag har inte riktigt belägg för det, förutom att han antagligen är spritt språngande.

 

Vilka möts i Super Bowl? (Varför)

Daniel: Patriots och Eagles. Det är två lag med riktigt starka trupper, bra coacher och erfarenhet av att gå långt i slutspelet.

Lars: Chiefs är givna, inget snack. Med Andy Reids offensiv och Mahomes finns det inga som stoppar dem, räcker med ett mediokert försvar. Sen är det lite tuffare i NFC, ska testa rollen som optimist för en gångs skull och säger att de möter Cowboys. Har bland de bästa trupperna på båda sidorna av bollen och en ny OC som kanske inte bromsar upp offensiven på samma sett som tidigare.

Magnus A: Patriots möter Saints. Pats har förtjänat förtroendet och även om Gronken är borta känns truppen bättre. För Saints blir det tredje gången gillt i slutspelet, dags att marginalerna är på Brees och gängets sida. 

Magnus O: Steelers vs Falcons. Steelers harmoniserar efter Bell/Brown drama de senaste åren och har flera spännande namn på både anfall och försvar. Underdog-rollen är ovan för dem, men kan visa sig fruktbar. Falcons kryllar också av talang men har fallit ur det starkaste strålkastarljuset som ligger på de självklara SB-kandidaterna. Om skadefria kanske det är Falcons år i år, vilket jag verkligen skulle unna dem. I efterhand kanske jag skulle svarat detta under bold prediction frågan.

Olof: Det är så uselt tråkigt att behöva säga Patriots men med AB så måste de gå som favoriter. Chiefs är de enda riktigt tydliga utmanarna och Patriots är ett mer komplett lag. Från NFC så säger jag ändå Eagles, ett djupt roster som förra året visade att man kan ta sig långt både utan QB och med mängder av skador. Kan laget hålla sig helt så kommer man vara livsfarliga i slutspelet.

 

Viktigast av allt, vad ser du på denna söndag?

Daniel: Jag börjar med Jets mot Bills och sedan hänger jag i och kollar Cowboys mot Giants också. Redzone via NFL Game Pass lär vara igång på en extra skärm också, så jag kommer inte missa någon action.

Lars: Blir ju såklart Cowboys mot Giants för min del. Bland de tidiga matcherna blir det nog Bills mot Jets, jag är förbaskat nyfiken på Jets i år.

Magnus A: Ravens möter Dolphins nere i Miami. En läskig match då tänkta slagpåsar ofta sprattlar till i början av säsongen. Sen blir det nog Lions – Cardinals. Nyfiken på att se vad Kingsbury och Murray hittar på. 

Magnus O: Har så många frågetecken och nyfikenhet på de flesta lag så det kommer bli att se mycket i efterhand. Men Steelers hos Patriots och Falcons hos Vikings står ut en del.

Olof: Är ju tvungen att titta på Eagles – Washington men det är ju på pappret ingen höjdarmatch. Jag hoppas Eagles gör processen kort så jag kan titta lite extra på andra matcher. Chiefs mot Jaguars är spännande att se om Jags vill vara med och utmana i AFC i år. Om Big Nick lyckas lyfta offensiven till en acceptabel nivå kan försvaret skapa förutsättningarna för en riktigt bra säsong. 

 

”Charmante stjärnan, i nästa är han galningen”

Nyheter

To Top