Nyheter

”Det borde bli en offensiv explosion!”

Vilket lag är en överraskning efter två veckor? Vad tycker redaktionen om att spelare tigger till sig trejder? Vem lyckas bäst av Giants Jones och Steelers Rudolph?

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel: Att Dolphins verkligen håller med tidernas tankning. Inget som dom inte själva har draftat är säkert. Jag hoppas så att det här inte lyckas.

Lasse: Svårt att inte ta med det negativa med skador på två riktiga QB-legender i Ben och Brees tyvärr. Annars är det 49ers imponerande offensiv med ett än mer imponerande springspel, hur länge kan det hålla?

Magnus A: Patrick Mahomes andra kvart mot Raiders. Från ingenting till nästan 300 yards och 4 touchdowns, makalöst. Patty Mahomes spelar i en helt egen liga just nu, alla andra får snällt stå vid sidan och titta på. 

Olof: Jag vill inte dra för stora växlar på bara två veckor, men börjar vi se ett power-shift där AFC växer sig starkare? AFC kanske inte blir den dominerande konferensen men blir den mer jämnbördig med NFC än vad det varit tidigare? (Vi pratar alltså bredden i toppen, inte absoluta toppen). AFC South behöver steppa upp och leverera ett topplag också.

Magnus O: Flera av de rutinerade och framträdande QB:s som faller på rad nu, Brees, Big Ben och Foles såklart, men även Cam Newton kommer missa matcher och dessutom bänkas Eli Manning för gott om Daniel Jones inte gör bort sig fullständigt. Men halva ligans starters är under 26 år och de flesta av dem extremt talangfulla, vad det verkar befinner vi oss i början av en generationsväxling på QB-positionen, och det är spännande!

Per: Svårt att inte färgas av alla skador. Det är visserligen, mer eller mindre, samma sak varje år och kanske är det lite av ”charmen”. Det gäller att kunna fortsätta framåt trots dessa. Du måste ha en duglig reserv på alla situationer för att kunna tacklad dessa situationer. Se bara på Nick Foles härom året när han klev in och ledde Eagles till Super Bowl. 

 

Vilket lag är den stora överraskningen hittills?

Daniel: Att dom har en stark trupp visste jag ju, men jag är ändå positivt överraskad över hur pass roligt Cowboys spelat hittills. Kul att satsningen på en ung OC verkar löna sig.

Lasse: Trodde ju mycket på Jets innan säsongen och det är klart att 0-2 och en bortamatch mot Patriots runt hörnet är allt annat än optimalt. Skador ställer till det för dem men Bell har sett bra ut och jag tror fortfarande det kan lossna för dem, inte nu i helgen tyvärr.

Magnus A: Tycker både Seahawks och Packers varit bättre än förväntat, säger Green Bay som slagit två divisionsrivaler och tagit ett grepp om NFC North. Framförallt har försvaret varit bra.

Olof: Nedsnackade inför säsongen, inga jätteskarpa vapen på receiverpositionen, kommitté bland running backsen och Jimmy G slänger 5 interceptions på pre-season. 49ers har imponerat i sina segrar, nu möter de ett Steelers utan Big Ben. 3-0 vore överraskande på riktigt!

Magnus O: 49ers två raka bortasegrar är helt klart positivt, i samma division spelar även Seahawks bättre än jag väntat mig. Packers och främst deras försvar överraskar, det var länge sedan man förknippade Green Bay med starkt försvar, kanske är detta året det ändras. Negativt har jag svårt att välja mellan Panthers och Steelers. De riktigt sopiga lagen som Miami visste vi redan om.

Per: Hade hoppats väldigt mer av Bears och Panthers. På den positiva sidan känns Dallas spännande ut i år. Börjar bitarna falla på plats där?

 

Minkah Fitzpatrick tigger till sig en trejd, Jalen Ramsey försöker göra det samma. Vad tycker du om att spelare gör så?

Daniel: Jag kan förstå att Minkah försöker med tanke på Dolphins situation. Ramsey har nog förstått att han inte kommer få ett nytt kontrakt av Jaguars och vill nog snabba på processen. Jag förstår spelarna, och tycker att Jaguars försöker göra rätt som försöker få bra betalt. Förstår inte varför Dolphins gör sig av med Fitzpatrick dock.

Lasse: Illa bevarad hemlighet att jag inte är ett fan av det beteendet. Saknar gnistan i spelarna att faktiskt knyta näven och ställa sig upp efter man har hamnat på marken. Ja, det är ett taskigt läge för många lag och ett unikt sunkigt läge för Dolphins men spelarna har ju all chans i världen att påverka det. Bit ihop och visa vad ni kan!

Magnus A: Jag tycker det är en svår fråga. Generellt sett så handlar mycket om kommunikation för mig. När någon offentligt pratar om att denne vill lämna så utgår jag från att man vädrat saker internt tidigare. Gällande Minkah Fitzpatrick så köper jag att han ville bort, vem vill stanna i ett lag som gör allt i världen för att vara ligans sämsta lag. Att offra karriären för att laget ska få plocka spelare tidigt känns inte som något många ställer upp på. 

Olof: Spelare har korta karriärer och riskerar sin hälsa och inkomst varje dag i den här sporten. Vill de använda de möjligheter de har till att göra en bättre situation för sig själv är jag i regel för det. Det är tråkigt för fans till de här lagen men det är ett ledningsproblem i mitt tycke. De måste kunna hantera spelaren på rätt sätt så att den här situationen inte uppstår från första början. 

Magnus O: Ett ämne som tycks splittra många och det är väl fint att man kan tycka olika. Generellt tycker jag spelare bör ha lite mer av en ”knyta näven i fickan och köra”-mentalitet, samtidigt får man se det från fall till fall, vad som spelar in i spelarens agerande. Karriären är kort och att inte vilja ödsla en stor del av den i en hopplös organisation förstår jag verkligen. Å andra sidan är lojalitet en egenskap jag beundrar. Detta är en gråzon för mig.

Per: Ja, spelarna har självfallet rätt till att klaga och tycka till om sitt kontrakt. Har dock oerhört svårt för löjliga saker som att man ”avföljer” sitt lag på Instagram som en slags markering. Jäkligt nära ”min pappa är starkare än din” på det.

 

Daniel Jones tar över hos Giants och Mason Rudolph hos Steelers, vem av de två tror du har bäst chans att lyckas? 

Daniel: Det är en intressant fråga eftersom organisationerna trots allt är ganska lika. Dom har bra tålamod, tänker långsiktigt. Rudolph kommer ju in i en bättre situation och har fått tid att se och lära bakom Big Ben, men Daniel Jones är ett bättre råämne. Jag tror nog trots allt på råämnet på sikt. Fördel Jones.

Lasse: Gillade ju Rudolph mer ut från college men det är klart att ögonen är på Jones efter att ha draftats så högt och med en fin försäsong i ryggen. Båda har en bra linje framför sig, ja, Giants har faktiskt en bra linje i år. Känns som Rudolph kommer in ett mer fungerande lag än Jones så i år tror jag på bättre resultat för Mason Rudolph.

Magnus A: Mason Rudolph kommer till ett något bättre bord, men jag tror att Daniel Jones kommer göra mer skillnad. En bra offensiv linje och med Barkley och Engram, snart kommer dessutom Tate åter, så finns det kvalitet runt honom som kommer ge utrymme. Giants har heller ingen press medan Steelers nog ändå hoppas på att rädda säsongen. 

Olof: På kort sikt, Mason Rudolph, det finns mer saker att jobba med på deras offense med en bra o-line och talang på både RB och WR. Det har inte Giants, men Giants har ett långsiktigt tänk och gör Jones det okej denna säsongen kan han få ett stort förtroendekapital som räcker långt. Rudolph lär bli bänkad igen efter säsongen om Big Ben kommer tillbaka.

Magnus O: Att Rudolph har varit i Pittsburghs system längre kan tala för honom. Samtidigt med profilspelare som Conner skadade kan det bli tufft från start. Där har Jones bra TE i Engram och extremt bra RB i Barkley att luta sig mot, samt en offensiv linje som presterat bra i år. Big Ben verkar inte ha agerat mentor åt Rudolph över huvudtaget, han menade att det inte är hans jobb. Eli Manning har gått ut och sagt att han stöttar och försöker vara en god lagspelare som ska hjälpa Jones. Sånt kan också spela in, så jag säger Daniel Jones.

Per: Tror Rudolph har bättre förutsättningar för att lyckas. Sen gäller det att ha ledningens tilltro, och där är ju Giants uppenbarligen otroligt sålda på sin adept. 

 

 

Vad ser du denna söndag?

Daniel: Den enda matchen som jag verkligen inte vill missa, bortsett från Bills, är den mellan Chiefs – Ravens. Det borde bli en offensiv explosion!

Lasse: Ravens mot Chiefs känns ju fantastiskt rolig med två glödheta offensiv. Annars tycker jag Steelers mot 49ers och Saints mot Seahawks känns som två spännande matcher som blivit än mer spännande med nya QB’s i bortalagen.

Magnus A: Ravens at Chiefs kan bli en kanonmatch. Det sägs att det ska regna och jag tror att Ravens, oavsett väder, kommer göra allt i sin makt för att hålla Mahomes av banan. Lågt tempo och fokus på spring. Räcker förmodligen inte. Chargers-Houston känns som en match där förloraren är lite i kris. Browns slår Rams i MNF.

Olof: Den som inte säger Ravens @ Chiefs har fel. Ligans två mest spännande lag har båda offensiver som verkligen imponerat. Blir det en riktig shoot-out på Arrowhead eller kan Ravens defense ställa till med nånting?

Magnus O: Tror att Chiefs mot Ravens kan bli en shoot out, den missas inte. Det blir också intressant att se om 49ers kan fortsätta vinna, nu hemma, när desperata Steelers (0-2) kommer på besök.

Per: Det blir självfallet Ravens mot Chiefs.  Blir en bra värdemätare på Ravens. Underförstått, skall vi mobba Magnus på redaktionen eller ej…..

”Det borde bli en offensiv explosion!”

Nyheter

To Top